Lipanj 23, 2025, 09:15:02 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Hranjenje tarantula  (Posjeta: 4726 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline T-boy144

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Hranjenje tarantula
« u: Siječanj 06, 2012, 21:54:53 poslijepodne »
Ovako: imam 2 tarantule, jednu B.boehmei velicine 5cm i jednu G.roseu 10cm velicina. Brachypelmu imam oko 2 tjedna i jos nije jela. Abdomen joj je veci od glave pa me ne zabrinjava da ce uginuti. Ali sto se tice Gramastole ona ima abdomen malo manji od glavopršnjaka ali svejedno odbija hranu. Sutra idem na skijanje,nece me biti 7 dana. Ne brinem se zbog vlage jer obje vrste potjecu iz pustinja a imaju i water dish sa vodom. Bojim se da ce mi Gramastola uginuti a ona tvrdoglavo odbija hranu. Ja jos stavim fobasa a ona bjezi od njega. Probao sam i sa zoharima ali nista. Ima li netko ideju ili kakav savjet sto da napravim malo me brine situacija opcenito jer mi tarantule uopce ne jedu. Temperatura je oko 22-26 po danu i oko 21 po noci.

Offline 999blitz999

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Hranjenje tarantula
« Odgovori #1 u: Siječanj 06, 2012, 22:42:24 poslijepodne »
Neka te to ne brine to su dvije tarantule koje jako jako sporo rastu i koje znaju odbijat hranu i po par mjeseci. Nece ona uginuti od gladi nema sanse. Da je gladna jela bi. Ja imam boehmei malu ni 2 cm pa kad sam ju dobio kela je malo i nakon toga jedno mjesec i pol do dva nije jela nista. Poslje kad je bila gladna jela je dosta i sad opet strajka vjerovatno ce se presvuc. Neka te to ne brine 7 dana nije nista a i trebala bi joj se tako i nudit hrana na 5-7 dana. One mogu mjesecima bez hrane.

Offline T-boy144

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 06, 2012, 22:56:11 poslijepodne »
Neka te to ne brine to su dvije tarantule koje jako jako sporo rastu i koje znaju odbijat hranu i po par mjeseci. Nece ona uginuti od gladi nema sanse. Da je gladna jela bi. Ja imam boehmei malu ni 2 cm pa kad sam ju dobio kela je malo i nakon toga jedno mjesec i pol do dva nije jela nista. Poslje kad je bila gladna jela je dosta i sad opet strajka vjerovatno ce se presvuc. Neka te to ne brine 7 dana nije nista a i trebala bi joj se tako i nudit hrana na 5-7 dana. One mogu mjesecima bez hrane.

Hvala na brzom odgovoru, sad mogu mirno spavati :).

Offline T-boy144

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 14, 2012, 15:17:03 poslijepodne »
Evo danas sam ponudio zohara rosei pa ga je smazala :D

Offline starwars

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #4 u: Listopad 29, 2012, 19:52:11 poslijepodne »
Evo da ne otvaram novu temu za par pitanja, vidim da je ovo malo starije nadam se da nece bit problem sto ovo dizem...  :sorry:
Dakle radi se isto o B. boehmei 5-6 cm, stigla je 18.10 kupio sam je ovdje od jednog clana na forumu te sam joj nakon dva dana kad se malo privikla dao jednog fobasa i smazala ga je normalo, sad je vec proslo malo vise od tjedan dana nece nista jest, bijezi od crva..stavio sam crva u jednu posudicu i tak sad stoji u terariju, van nemoze pobjec pa kad ogladni mozda ga pojede..  I jos nesta sto sam primjetio je na abdomenu, ima ovako nesto kao na ovoj slici, nema crne dlake ali je sve prekriveno sa ovim vecim dlacicama.. http://img221.imageshack.us/img221/1712/img1747editrg.jpg .. Jel se treba malo zabrinit oko tiga ili je to normalno?  gledam po netu slike vidim da neki imaju isto to a neki ne..

Offline T-boy144

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 29, 2012, 21:46:18 poslijepodne »
Ako bjezi od hrane vjerovatno nije gladna ili ce se uskoro presvlaciti. Neka te to nebrine, tarantule znaju dugo postiti. :)

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #6 u: Listopad 29, 2012, 22:34:05 poslijepodne »
Nisam shvatila bit pitanja o dlačicama. Hoćeš reći da je tvoj pauk još malen pa nema kratke dlačice kao ovaj na slici već samo rijetke i dugačke ili ukazuješ na mjesto bez dlaka na paukovom abdomenu?

Ako je ovo prvo u pitanju, ni djeca nisu dlakava koliko su odrasli pa isto vrijedi i za tarantule.

Ako je pak ovo drugo, na abdomenu Brachypelmi se nalaze iritirajuće dlačice odbacivanjem kojih nastaje mjesto bez dlaka i na tom dijelu se onda jasno vidi koža  (to se vidi kod pauka na slici). Najčešći razlog odbacivanja iritirajućih dlačica je stres, međutim, sve je to normalno i nema razloga za brigu.

Što se tiče odbijanja hrane, tarantule ne moraju jesti svaki dan, tjedan pa čak ni mjesec. Moguće je da će se presvući, ali isto tako je moguće da samo nije gladna. Pred presvlačenje će joj koža (možeš pratiti na mjestu na kojem su odbačene dlačice) biti potpuno crna.
« Zadnja izmjena: Listopad 29, 2012, 22:42:02 poslijepodne od acidorange »

Offline starwars

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #7 u: Listopad 30, 2012, 06:56:37 prijepodne »
Oke..hvala vam..  :)
Bit ce ovo drugo, ima crne dlake ali samo na tom jednom mjestu nema kao na slici.. Nije da cackam po terariju i da ga uznemirujem, izvadio sam ga jedino kad sam podlogu iso mjenjat i ventilaciju malo pojacat stavit vise, mozda nekih 2 sata je sve to trajalo.. Vratio ga i drugi dan vidim da je vec pol terarija ispleo, po zemlji, granama, sastrane, nije nesta pretjerano puno ali ima, pa bi reko i po tome da je sve u redu..

Offline Allyna

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Prosinac 17, 2012, 16:48:04 poslijepodne »
I mene je moja grammostola izluđivala sa odbijanjem hrane. Kad je došla, jela je normalno par mjeseci, a onda muk. Odbijala je sigurno preko pola godine, mislila sam da će uginuti, ali kad sam se vratila sa mora vidjela košuljicu. Nakon toga normalno jede. Znam da je normalno, one sporo rastu ali baš sa se brinula. Nadam se da će sada jesti što duže.

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #9 u: Prosinac 17, 2012, 17:40:48 poslijepodne »
moja B. boehmei odbija već 3-4 mjeseca al naviko sam na nju vec tako da se uopce ne cudim...makar skidam kapu na tolikom postu  :D

Offline KodZen

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Ožujak 16, 2013, 20:28:13 poslijepodne »
Nabavio sam Lasiodora parahybanu. Ima jedva 1 cm. Uspio sam naći male crve brašnare ( dugačke oko 1,5 cm ), ali neće jesti. Na podlozi je od kokosovog treseta i crvić pobjegne unutra i sakrije se. Debljina treseta je oko 4 cm a smještena je u malu plastičnu kutijicu za uzorke koju sam kupio u ljekarni  .
Imate li kakav savjet ? Bojim se da ne ugine.

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
« Odgovori #11 u: Ožujak 16, 2013, 20:53:57 poslijepodne »
Ovu malu epruveticu možeš odmah izvaditi van jer ti nije potrebna. Za kaj služi ovo u sredini, desno od tarantulice ?  To isto vadi van i ostavi samo treset i tarantulu jer za početak nije potrebno ništa više.
Probaj nabaviti male žohare . otkuda si ? Za početak ti ja mogu dat nešto sitno da imaš.  Javi mi se u inbox
:devil-smiley-029:

Offline KodZen

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Ožujak 17, 2013, 09:35:42 prijepodne »
Ovu malu epruveticu možeš odmah izvaditi van jer ti nije potrebna. Za kaj služi ovo u sredini, desno od tarantulice ?  To isto vadi van i ostavi samo treset i tarantulu jer za početak nije potrebno ništa više.
Probaj nabaviti male žohare . otkuda si ? Za početak ti ja mogu dat nešto sitno da imaš.  Javi mi se u inbox

Maknuo sam sve iz kutijice i javio se. Hvala !