mi smo bili u 11. mjesecu na utakmici u istambulu
grad na moje iznenađenje jako čist(za razliku od jednog pariza koji je meni bio odvratan) ljudi vise manje ok,dosta ih zna engleski,a neki i hrvatski/bosanski/srpski pa se sporazumjeti nije neki problem,javni prijevoz dosta dobar a za po noci taxi s kojim se mozes cjenkati bez problema
cijene u istambulu su slicne hrvatskim,u centru mrvicu više (sad gledam neke racune 18piva u trgovini u centru grada oko 1 ujutro 54 lire ili ti oko 27€

)
za 100€ mozes dobiti oko 200lira,nekad malo manje nekad vise,tu ti preporučam samo ovlaštene mjenjačnice kojih ima dosta,na ulici se moze dobit bolji tečaj,ali te mogu i nasadit

,u vezi placanja jos trebas znat da dolar prolazi puno bolje od eura,normalno uzeti ce i eure ali kad vide $$$$$$$$$$$$ koda su vidjeli boga( korisno za cjenkanje,srusis mu cijenu za jos bar 30% nego ste se dogovorili ako placas u dolarima)
i jos nesto kebab im je odvratan

vjerojatno je stvar navike sto se tice okusa mesa,ali giros u grčkoj mi je bio 100 puta bolji
u gradu se ima što vidjeti,mi smo bili dan i pol pa nismo uspjeli sve vidjeti
neznam kako mislis ici dole,mi smo isli autom preko bugarske sa spavanjem u sofiji,jer je taman u tom tjednu bio bajram pa su avioni bili rasprodani ili po bijesno visokim cijenama,pa ako imas istu ili slicnu soluciju javi se da ne pisem bezveze ako ides avionom
ako ides autom auto preko noci obavezno u cuvanu garažu(oko 10€/24h)
o hotelima necu pricat jer smo mi spavali u hostelu i za tu cjenu(8€/noc/po glavi tj za 40€ apartman za 5 ljudi ) je ok-čisto,uredno,poseban wc i tuš
nas je sve skupa ispalo oko 300€ po glavi (put,spavanje,hrana i naravno brdo cuge

),a nije da smo štedjeli,tu je naravno najveca stavka put i cuga

a o bugarskoj jednom drugom prilikom,to je tek bio show program
ovo je ukratko,ako te zanima bas istambu,putl ili nesto drugo pitaj jer nemam ideju sto pisati