Lipanj 26, 2025, 00:01:19 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Informacije u vezi kupnje pauka u Splitu  (Posjeta: 1922 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Thundergod

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 40
Informacije u vezi kupnje pauka u Splitu
« u: Siječanj 04, 2012, 11:35:37 prijepodne »
Pozdrav kukcoljubci!

odlučija san se i ja nabavit jednu ljepoticu( TARANTULU ) (i znan, neču stat samo na jednoj :)), več više od misec dana, kopan po netu, forumi, informiran se tako da ne bude iznenađenja ni za mene ni za nju, i čekad da dođe plača pa čemo u nabavu
ali problem je šta neman pojma di ih mogu nabavit u Splitu (i okolici), znan da ih ima u  City centar u Zoo City, mislin da imaju jednu Grammostola rosea i jednu Avicularia metallica al malo su skupe, priko 500 kn ako se ne varan.

Svaka pomoč i informacija je dobrodošla

Hvala, uživajte

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Odg: Informacije u vezi kupnje pauka u Splitu
« Odgovori #1 u: Siječanj 04, 2012, 11:42:31 prijepodne »
Pozdrav kukcoljubci!

odlučija san se i ja nabavit jednu ljepoticu( TARANTULU ) (i znan, neču stat samo na jednoj :)), več više od misec dana, kopan po netu, forumi, informiran se tako da ne bude iznenađenja ni za mene ni za nju, i čekad da dođe plača pa čemo u nabavu
ali problem je šta neman pojma di ih mogu nabavit u Splitu (i okolici), znan da ih ima u  City centar u Zoo City, mislin da imaju jednu Grammostola rosea i jednu Avicularia metallica al malo su skupe, priko 500 kn ako se ne varan.

Svaka pomoč i informacija je dobrodošla

Hvala, uživajte

Nemoj kupovati u trgovini, već od nekoga tu na forumu (pogledaj oglasnik). Cijena ovisi o veličini tarantule, spolu te vrsti (neke su rjeđe pa samim time i skuplje). Okvirno, cijene beba se većinom kreću od 50 do 200kn (ovisno o veličini i vrsti), mlade ženke se kreću oko 200injak kuna (nekoliko desetaka kuna više-manje), dok odrasle ženke možeš dobiti od 250-350kn pa na dalje (neke su paprene cijene  :D).

Od opreme za tarantulu ti treba samo nekakav terarij ili posudica primjerene veličine, a držiš ju na sobnoj temperaturi. Ukoliko ju ne možeš smjestiti u grijanu prostoriju, bit će dovoljna jedna obična žarulja (recimo, uperiš stolnu lampu u terarij), a možeš uzeti i grijači kabel ili foliju. Terarije isto možeš kupiti ovdje na forumu, ima ljudi koji ih rade po narudžbi tako da bude puno jeftinije nego u trgovini.
« Zadnja izmjena: Siječanj 04, 2012, 11:47:09 prijepodne od acidorange »

Offline phasid man

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
« Odgovori #2 u: Siječanj 04, 2012, 11:45:54 prijepodne »
samo da ti velim da su u pet shopu tarantule SKUPE ...

rađe kupi ovdje na forumu ili pogledaj na njuškalu ... rekao mi je čovjek u vž-u zoocityu da kad kupujem pauka da se samo javim korisniku foruma "toncek12"

otgledaj na http://www.teraristika.hr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=27&Itemid=71 tu su samo paukovi ... snađi se malo :D

ili ovdje svaki dan gledaj i listaj pa da vidiš ko prodaje tarantule ... nemožeš stavit objavu u oglase ako nemas 10 postova !

evo link od oglasa https://www.akvarij.net/forum/index.php?board=56.0 ;)
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline phasid man

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
« Odgovori #3 u: Siječanj 04, 2012, 11:50:06 prijepodne »
acidorange jel bi bila dovoljna halogen spot lampa za lasiodoru? ili grijači kabel? :)
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline Thundergod

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #4 u: Siječanj 04, 2012, 13:05:52 poslijepodne »
za opremu i držanje sve znam.

prikopa san dosta toga po netu tako dan san se pokrija sa znanjem.

znan da su skuplje u shopovima, na njuškalu sam naša ali čovik je iz varaždina, prodaje Chromatopelmu cyaneopubescens (prava lipotica)
pa me zanima kako sa dostavom, jer to je ipak dug put, da li je sigurno za njih.
a na teraristka.hr sam posla upit za Lasiodora parahybana, još nisu odg. pa čemo vidit

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Siječanj 04, 2012, 15:27:53 poslijepodne »
acidorange jel bi bila dovoljna halogen spot lampa za lasiodoru? ili grijači kabel? :)

Pauci su noćne životinje i smeta im svjetlo. Ja imam terarij 20*15*13, unutra je pauk od cca 6-7cm. Terarij grijem sa stolnom lampom, crvena žarulja (pauci ne vide crvenu boju) od 25W (cijena 9kn). Lampa je smještena par cm iznad poklopca na stražnjem djelu terarija. U terariju 25-26°C dok lampa radi od 08-23h, dok ne radi oko 21-23°C.

Offline vedrank

• Opomena do 30.11
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #6 u: Siječanj 04, 2012, 18:37:39 poslijepodne »
Ja npr. ne grijem niti jedan terarij, drzim na kucnoj temp. od 24 C i one uzivaju, 24-25 su ti optimalne temp. za tarantule
Matija ti nema trenutno parahybanu, a nju je definitivno najlakse nabaviti. Slanje ti sada ide samo busom, dok ne zgrije, osim ako nema netko heatpack pa ti s njim posalje. Nemas problema kada se salje postom, jedino ako si novi, ak te nije frka kada ju trebas smjestiti unutra zato jer parahybana npr. je zivcana vrsta i eksplozivno reagira...