Srpanj 22, 2025, 17:12:04 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: dimenzije reflektora za T5 24W  (Posjeta: 3541 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Veky

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Tetec 'z B'elovara
Odg: dimenzije reflektora za T5 24W
« Odgovori #25 u: Siječanj 03, 2012, 08:42:34 prijepodne »
Iako znam ponešto o optici, a znam i ponešto o izračunu rasvjete i lampama (kao dio moje struke) ne mogu se oteti dojmu da od komada tankog lima radite nauku kao da je u pitanju štosdenfer za space shuttle  :D
Koliko se dobije ili gubi na svjetlosnom toku u postotku zbog tih odstupanja od par stupnjeva?. Ti razni modeli i sl. bi za maksimalnu iskoristivost (recimo do određene dubine, sa svjetlosnim tokom na određenoj površini) trebali biti prilagođeni za svaki model lampe zasebno, a sve skupa iskazano u tablicama. Ovako mi se više čini da je sve marketinški trik proizvođača, a veću razliku diktira vrsta materijala nego minimalna odstupanja u obliku. Sredinom 80-tih godina je napredak bio kad je netko poklopac obukao aluminijskom folijom iz ženine kuhinje i bez kemije, mjerenja i zemljom iz krtovinca je imao 8 puta bolju travu i akvarij bez algi nego mi svi sada skupa zajedno.
Kompliciram po kućama na komplicirani način.

Offline tvsb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #26 u: Siječanj 03, 2012, 11:55:59 prijepodne »
Ajde u pravu si, jednostavno u žurbi se nisam sjetio staviti ravnalo uz reflektor na slici.
Ali napisao sam da je širina 6 cm (ako gledamo na drugoj slici vrhove reflektora), mislim da je to dovoljno i da se iz tog podatka i slike mogu izvući zaključci.
Dovoljno sasvim  :up: no kad bi bila skica sa svim mjerama onda bi bilo omoguceno proizvest identicne reflektore, sa potpuno istim kutovima, krivuljama itd..

Sredinom 80-tih godina je napredak bio kad je netko poklopac obukao aluminijskom folijom iz ženine kuhinje i bez kemije, mjerenja i zemljom iz krtovinca je imao 8 puta bolju travu i akvarij bez algi nego mi svi sada skupa zajedno.
Slazem se, ali sad nije sredina 80-tih !   Pa ako vec postoji mogucnost napravit nesto cim bolje i sa vecom iskoristivošcu, zasto ne.

Offline filipdjk

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Đakovo
« Odgovori #27 u: Siječanj 10, 2012, 22:49:44 poslijepodne »
ja bih trebao ovako nešto... iz Đakova sa i ići cu za koji dan po ribice u brod pa se mozemo naći samo me zanima cijena....trebao bi 80x47.. s tim da mi je savijen sa svake strane po 7cm pod pravim kutem  :)

Offline tvsb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #28 u: Siječanj 12, 2012, 21:01:41 poslijepodne »
ja bih trebao ovako nešto... iz Đakova sa i ići cu za koji dan po ribice u brod pa se mozemo naći samo me zanima cijena....trebao bi 80x47.. s tim da mi je savijen sa svake strane po 7cm pod pravim kutem  :)

nisam vidio prije, nema problema smotat sta god zelis, stvar je u tome da trebas nacrtat tocan izgled profila i kotirati mjere, ja sam limar ne dizajner  :D  tek tada ti mogu rec cijenu ! ovako ova dimenzija koju si naveo mi nista ne govori...
Kad budes isao za Brod nazovi pa ces navratit do mene i odmah cemo smotat sta treba !   Ako si jos zainteresiran javi se na pp da ti dam broj
« Zadnja izmjena: Siječanj 12, 2012, 21:05:59 poslijepodne od tvsb »