Srpanj 22, 2025, 18:47:08 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moja sva 3!!  (Posjeta: 1453 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Picek23

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
Moja sva 3!!
« u: Prosinac 28, 2011, 19:05:40 poslijepodne »
Dragi moji, posto vec dugo nisam stavljala slike svojih aq, skuzila sam da bi mi najjednostavnije bilo staviti sva 3 u istu temu!
Pa eto, moja 3. Odmah da upozorim, slike su KOMA!!!  i sat vremena sam dobivala ovo sto sam dobila, pa mi nemojte zamjeriti, pliz!!!
i ovaj mali sam ocistila, nema ovo na pozadini, al nisam uspjela vise dobiti ni blizu ovako "bistru" sliku, pa sam morala stavit ovu zmazanocu. :-[

Prvi i najveci je hladnovodni, 120 l. Filteri su atmanov za 150l, i eheim 2008 kao pomocni. Pumpa za zrak, rasvjeta je 20w stedna i 18w neonka.
Bilje: valisneria gigantea, crypta, anubiasi (nana i barteri) i microsorum.
Ribe: 2 karasa, 2 pajcolanke (jedna se malena sarena na slikama ne vidi jer je bubana, otisao joj je plivaci mjehur ocito i samo se zadrzava na dnu, pliva samo da bi jela i odmah pocne tonuti na dno) i ryukin, misgurnus i 2 ancija. puzeki su jabucari i svrdlasti, mislim da ima i 2 kozice koje su misteriozno dosle unutra (vjerojatno preko zamjene filtera, al to je samo moja pretpostavka. ili preko pistije).

Drugi srednji je Juwelov 63l.
Filter Fluval 3 plus, rasvjeta original od aq, grijac od 100w.
Bilje i hardscape: microsorum, anubiasi na panju, valisnerija i crypta, hrastovo lisce, ceseri crne johe, kamenje i kokos, pistija i neki na pola pozderani rogolist.
Ribe: crne neonke, cura i decko apistogramma agassizi. par kozica, par puza jabucara i nesto svrdlastih puzeva.
On je bio zamisljen na foru biotopa za apistogramme, al nisam nabavila nikakve tanke grane za njega, pa je sad takav kakav je. dodajem i JBL Tropol za kondicioniranje vode (i da ju posmedi i potamni sto vise). No, sad sam s njim kratka, a navodna ga u Pet centru vise nema pa moram u nabavku nekog zamjenskog sredstva.

Treci, najnoviji i najmanji, 30 i nesto litara, kutni.
Filter eheim 2006, grijac 25 w koji je dobio popizditis pa grije cijelo vrijeme, zagrije i do 32 stupnja, pa ga palim povremeno kad temp padne ispod 25-26 stupnja. Rasvjeta je stedna 20w.
Bilje: nemam pojma, donijela mi je Iris i zapisala na papiric koji su mi klinci prekrasno isarali sa flomicima, pa nisam nista uspjela procitati. al od onog sto znam to je microsorum, pistija i crypte. a ovo je ja mislim hydrocotile (ili kak se pise ako je to to) i rosanervig (ako me dobro sjecanje prati, ako ne, prosvijetlite me da imam napisano i na netu, to valjda klinci nece tako brzo unistiti).
Ribe: endleri (curke i jedan decko i beba koja mi lici ne curu, dosta je velika a jos se ne boja), cura i decko apistogramma cacatuoidesi,par puza jabucara i nesto svrdlastih).

Komentari?  :zagrljaj:
Dakle, prva 3 su hladni, druga 3 su 63l Juwel i zadnja 3 su mali kutni  :up:

« Zadnja izmjena: Prosinac 28, 2011, 19:08:55 poslijepodne od Picek23 »
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline barek333

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 39
Odg: Moja sva 3!!
« Odgovori #1 u: Prosinac 28, 2011, 21:08:28 poslijepodne »
lijepi akvariji...jako mi se svida anubias u drugome, da li je to jedan koji je dugo rasto, ili vise njih u cjelinu ukomponiranih?

Offline Picek23

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 28, 2011, 21:59:03 poslijepodne »
vise njih malih  :up:
ja sam isto zadovoljna s njim, bio mi je kod frendice u aq koja se nije bas za njega brinula pa ga je napala crna cupava... bio je na izmaku, al smo Iris i ja porezale sve  bolesne listice i uspio se lijepo oporaviti... ocito mu pase sjena pistije koju ima  :up:
hvala na komplimentu  :-[  :zagrljaj:
ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije nista uradio, i shvatit ce kat-tad da ne zna sto je HLAD...

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #3 u: Prosinac 28, 2011, 22:02:02 poslijepodne »
Lijepi akvariji , jos malo bilja da naraste i nesto dodat pa ce to bit  :up:

Offline Picek23

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 28, 2011, 22:20:09 poslijepodne »
a kod zlatica bi ja stavila jos anubiasa, al to ce malo pricekat da naletim na neku dobru ponudu.
a ove sam radila namjerno bez bilja, kao polu ciklidni, zapravo sam htjela na ovom od 63l staviti samo tanke grane, lisce i kamenje, al nisam nasla grane pa je unutra dosao panj. i ja bi da je on sto tamniji i smediji, al ne ide vise od ovog sa sredstvima s kojima ja raspolazem...

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Siječanj 12, 2012, 08:28:10 prijepodne »
Sviđa mi se sve! A na zadnjoj si slici uhvatila curku taman na WC-u? cccc.... :D
Kak se ponašaju u tih 30l?

Offline Picek23

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 12, 2012, 20:44:31 poslijepodne »
o, ribica, pa nisam ni skuzila  :-[
jadna, morat cu je slikat u nekoj ljepsoj pozi.  :D
a cuj, u tih 30l su oni ok bili, ona je bila pretezno u kokosu, a on se sepurio okolo.
sad mi je uginula curica agassizi (r.i.p. curica) i sad sam preselila decka agassizija u 30l, a par cacatuoidesa sam stavila u 63l.
i moram priznati da su bas lijepi sad tu u tih 60l  :heart: