Kolovoz 07, 2025, 22:06:49 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: na novo  (Posjeta: 1445 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline angelx

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
na novo
« u: Listopad 24, 2005, 21:32:00 poslijepodne »
posto sam nova u akvaristici imam nekoliko ciklida, nepitajte me koje jer neznam ali malo me zanima za akvarij....recimo kamenje za akvarij, da li smije biti morski kamen pa da se iskuha ili nesto , pa recimo dobicu neke male oskare, kako se slazu sa drugim ribama i da li ih pojedu kad odrastu. da i ribe smeta buka jer ih imam u lokalu jednom cu slikati akvarij da mi tocno kazete koje ribe imam, i jos nesto,jesu li skalari ciklidi biljojedi? hvala

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
na novo
« Odgovori #1 u: Listopad 28, 2005, 05:53:00 prijepodne »

Eto ovako,po mom mišljenju bolje je obično kamenje od morskog.Morskog moraš jako fino očistiti,a meni se ne svidjaju nit one rupe,koje mogu biti kobna zamka za mlade ribice.

Oskar jede male ribice,kako da ne,mislim,da se oskar uopšte ne uklapa u tvoj akvarij,uz pretpostavku,da imaš skalare.

Sad jesu li skalari biljojedi,pa nisu,u prirosi oni se hrane tako da prikupljaju i traže hranu pri tlu,a nadju si je i pod vrhom,a u akvariju jedu maltene sve,osim tubifeksa i preporučuje se više hrana na bilnoj osnovi.

Buka,pa šta ja znam,puno akvarija ima po lokalima,sad sama buka....možda vibracije ili neka promjena svetla /sad zeleno,pa žuto/mislim,da su štetniji za ribe neki vizuelni učinki,neki brzi gibovi,jer to dovodi ribe u stresnu situaciju i još loša kvaliteta vode i riba ode.

Offline cico047

• Punopravni član
na novo
« Odgovori #2 u: Listopad 28, 2005, 08:38:00 prijepodne »
imaš morskog kamenja i u obliku velikih oblutaka.. nije nužno da ima rupe...
Jarun/ZG
Tanganyika

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
na novo
« Odgovori #3 u: Listopad 28, 2005, 08:54:00 prijepodne »
Svoje morsko nit sam kuhao niti prao i malawci su ga obožavali, a sada za Tanganyiku nisam prao pijesak s plaže već sam ga onako finog slanog stavio unutra  

Offline angelx

• Novi član
  • *
na novo
« Odgovori #4 u: Studeni 07, 2005, 20:59:00 poslijepodne »
e hvala da ste mi odgovorili, ma ne nemam skalare jer imam preratoborne ribe, neki dan sam dobila 2 mala oskara jedan albino i drugi crni, ali albino je bio jadan jer su ga druge ribe izchapale ko lude, naime imam onu ludu ribu (kako je neko rekao glupa,ratoborna i sl. aure....ili kako vec) uglavnom inace imam neke ciklide sa uzduznim crtama, pa zlatne pa tamne sa zelenim tockama i crvene sa zelenim tockama, malo se natjeravaju ali inec josh nema poginulih, sve imam na broju. tako se desilo iako bih ja htjela imati harmoniju u akvariju a ne krvoprolica......no. vidjecemo razvoj situacije.....hvala pa smo na "vezi"

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
na novo
« Odgovori #5 u: Studeni 07, 2005, 23:10:00 poslijepodne »

Citat: angelx
inace imam neke ciklide sa uzduznim crtama, pa zlatne pa tamne sa zelenim tockama i crvene sa zelenim tockama, malo se natjeravaju ali inec josh nema poginulih, sve imam na broju.

Jedino što bi se moglo odgonetnut jest da je prvi podebljani vjerojatno jedan od Melanochromisa, a ovaj crveni najvjerojatnije Hemichromis Lifalili. A oskari su opet prevelike ribe i za takve stanovnike.

Edited by: Chryseis

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
na novo
« Odgovori #6 u: Studeni 08, 2005, 09:04:00 prijepodne »

i da.... auratuse.....i njih ima!!!

zapamtih ja to ime!!!

već mjesec dana želim svoga udomiti jer je dostigao veličinu od kojih 4,5 cm a s neonkicama je...ali mi seka neda...ona želi tu ribicu u svoj akvarij kad ga formira...ali bojim se da to neonkice neće dočekati.
Pustike, Turopolje

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
na novo
« Odgovori #7 u: Studeni 08, 2005, 09:28:00 prijepodne »

Melanochromis auratus,kako je to samo sladak ciklid,inteligentan,jedino što jes,ne voli akvarije manje od 400 l,a to puno akvarista prosto zaboravi,ali opet

šta jim fali

Offline bubica78

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
na novo
« Odgovori #8 u: Studeni 08, 2005, 14:57:00 poslijepodne »

pa mozda bi bilo bolje da slozis neki akv sa ciklidima koji mogu zivjeti skupa..a ne samo stavit ih u akvarijum samo zato jer su cilkidi..

Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
na novo
« Odgovori #9 u: Studeni 08, 2005, 15:42:00 poslijepodne »

da, znam...ali prije ne znam koliko mjeseci -to nisam znala....i pala na foru ljubaznog prodavača.

i sad mi živi s neonkicama i sl. a seka neda da ga udomim jer će si slagati neki ciklidni tankić.

problem je jedino što do onda može proći i dva-tri mjeseca.ali da je riba i zanimljiva i lijepa-to stoji!....i da brzo raste...
Pustike, Turopolje

Offline angelx

• Novi član
  • *
na novo
« Odgovori #10 u: Studeni 09, 2005, 20:43:00 poslijepodne »

....istina je, ja srecom nemam (jos) zrtava u tanku, dosta je velik pa se podnose, jedino auratus kopa i nikom neda u svoj dvorac, oskari su jos mali za svoju vrstu ali kad im bude tjesno cemo ih seliti. sad je tako,vidjecemo. moram vam reci da prodavaci cesto nemaju pojma.....pricaju bezveze a posto sam i ja novu u tome povjerujem....aj pa smo na vezi