Lipanj 26, 2025, 11:58:36 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: nedoumica u vezi hranjenja tarantule  (Posjeta: 1247 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline brane72

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
nedoumica u vezi hranjenja tarantule
« u: Prosinac 14, 2011, 12:45:31 poslijepodne »
Imam tarantulu staru godinu dana (Grammostola pulchripes) i trenutno je velika oko 10 cm. do sada sam je hranio,u prosjeku,svaki treći dan i to isključivo lateralisima koji su bili u trenutku hranjenja malo manji od nje.
prije nekoliko dana ostao sam bez velikih lateralisa i sad imam popriličnu koloniju u kojoj su najveći primjerci oko 1 cm (prilično sporo napreduju,pretpostavljam zbog niže temperature).
Pošto ne bih sada kupovao nove bube pored ovih petstotinjak malaca,u priličnoj sam nedoumici oko režima ishrane.
Da li je optimalnije svaki treći,četvrti dan ubaciti u terarij po 2-3 ova lateralisa veličine 1 cm ili stavljati po jednog,ali svaki dan.
Tarantula mi je za sada sasvim ok i ne bih želio da je usporim u razvoju. Eksperimentiraću ja sam sa ovim,ali bi mi dobrodošao savjet ili sugestija nekoga tko je imao sličnu situaciju.

Hvala.

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: nedoumica u vezi hranjenja tarantule
« Odgovori #1 u: Prosinac 14, 2011, 12:56:08 poslijepodne »
stvarno mislim da nema potrebe za takvim šopanjem pauka, moj pojede dubiju svaka 3-4 tjedna. jednostavno odbija hranu, tako da o optimalnosti hranjenja bi se dalo raspravljati, ali mislim da je bezveze da ti lateralisi trce po terariju. mozda da se prebacis na dubije posto su vece

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #2 u: Prosinac 14, 2011, 13:17:31 poslijepodne »
Ja samo male taranule hranim cesto dok im abdomen ne naraste, posle ne hranim i ako bi one mozda jele, svakako nece uginuti od gladi ako im je abdomen veci od " glave " :)
Mozes cak i mesec/dva da je ne hranis uopste, dok ti lateralisi ne narastu malo, nece joj nista biti :)

Offline ivanW

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Prosinac 28, 2011, 00:31:43 prijepodne »
Ma zasto izgladnjivat pauka mjesec dana da mu nedas nista, ja isto znam ostat bez vecih latera pa mu samo ubacim 2 - 3 manja on ih odma sve uvati i pojede!

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #4 u: Prosinac 28, 2011, 10:10:27 prijepodne »
Ne izgladnjujes ga svakako, zalihe ima u abdomenu, a one se jako sporo trose

Offline brane72

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Prosinac 28, 2011, 13:21:34 poslijepodne »
Ma zasto izgladnjivat pauka mjesec dana da mu nedas nista, ja isto znam ostat bez vecih latera pa mu samo ubacim 2 - 3 manja on ih odma sve uvati i pojede!

e,super.znači i ti si imao sličnu situaciju. još samo da te pitam: u kojim vremenskim intervalima si ubacivao ta 2-3 manja lateralisa?

Offline ivanW

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Prosinac 28, 2011, 21:09:20 poslijepodne »
Nije da koki nema pravo samo ja volim da su one debele i brzo rastu. Ubacim ih kupa jednog po jednog isprid nje i ona ih odma skamusi sve ih skupa nabode na zub.

Offline T-boy144

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #7 u: Prosinac 29, 2011, 13:37:24 poslijepodne »
Ja sve svoje tarantule hranim svaka 2 tjedna sa 1 dubijem. Slingove malo cesce ali uglavnom 2 tjedna ti je ok.