Srpanj 23, 2025, 22:49:46 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ljepljenje prednjeg ojačanja  (Posjeta: 916 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline radoznali

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
ljepljenje prednjeg ojačanja
« u: Listopad 24, 2005, 12:02:00 poslijepodne »

Imam dva pitanja?

Da li mogu koristiti juwelov silikon od 200 ml za ljepljenje prednjeg ojačanja? (da li je to dovoljno za staklo 90 cm širine 6 mm?

Kako je najbolje učvrstiti prednje ojačanje? Naime čini mi se da će tu biti puno problema. Akvarij mi je pun riba i biljaka. Ima li netko iskustva u stavljanju prednjeg ojačanja u akvarij koji je u funkciji ?

Kako učvrstiti da prednje ojačanje ostaje pod pravim kutom dok se silikon ne osuši?

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
« Odgovori #1 u: Listopad 24, 2005, 12:23:00 poslijepodne »

Ne mogu ti odgovoriti na pitanje vezano za silikon, ali evo sto mislim o ostalim pitanjima:

- smanjiš razinu vode za 5-8 cm i možeš zalijepiti ojačanje, ali...kako ćeš očistiti staklo prije ljepljenja?..... i što mi se čini važnije, napunjen akvarij sigurno ima mali trbuh na sredini, a ojačanje bi trebalo spriječiti njegovu pojavu!

- okomit položaj možeš zadržati malim stegama, samo nemoj direktno stezati na staklo da ga ne ogrebeš i nemoj stiskati jako da ne pukne - samo da pridržava u željenom položaju;

U svakom slučaju želim ti mnogo sreće da ti naum uspije!
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline radoznali

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Listopad 24, 2005, 12:28:00 poslijepodne »
Citat: maratonac

Ne mogu ti odgovoriti na pitanje vezano za silikon, ali evo sto mislim o ostalim pitanjima:

- smanjiš razinu vode za 5-8 cm i možeš zalijepiti ojačanje, ali...kako ćeš očistiti staklo prije ljepljenja?..... i što mi se čini važnije, napunjen akvarij sigurno ima mali trbuh na sredini, a ojačanje bi trebalo spriječiti njegovu pojavu!

- okomit položaj možeš zadržati malim stegama, samo nemoj direktno stezati na staklo da ga ne ogrebeš i nemoj stiskati jako da ne pukne - samo da pridržava u željenom položaju;

U svakom slučaju želim ti mnogo sreće da ti naum uspije!

Ne bih se ja s tim bavio da mi nije otpalo originalno pojačanje na akvariju 100*40*40.

Nekako sam sve više u razmišljanju da kupim novi akvarij, s obzirom da svu drugu opremu imam. Da li netko zna koliko dođe akvarij tih dimenzija? Ili da pokušam zalijepiti ojačanje? (čini mi se da ću onda svako malo morati ljepiti to ojačanje)

Offline radoznali

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Listopad 24, 2005, 12:46:00 poslijepodne »
Da li postoji negdje okvir (recimo od tvrde plastike)koji bi se stavio s gornje strane preko svih stranica i tako izbjeglo stvaranje trbuha?

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
« Odgovori #4 u: Listopad 24, 2005, 13:10:00 poslijepodne »

Sve će dobiti trbuh ako nema ojačanja,ili uzdužno kakvo je bilo, ili npr. dva poprečna, ali i ona se ljepe na prije toga zaljepljeno uzdužno!

Plastika ti nemožepomoći.
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline radoznali

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Listopad 24, 2005, 13:17:00 poslijepodne »

Ništa, onda ću morati nešto smisliti da zalijepim ojačanje da mogu mirnije spavati.

Iako bi mi puno pomoglo iskustvo nekoga tko je već to radio.