Pozdrav ekipa,
naime, ima jedno tri mjeseca da sam dobio cb, ista je bila pod kontrolim jer je bila u podlozi..te sam bio dodavao EC kroz iglu mislim spricu u podlogu te sam je se skoro bio rijesio...
bilje je raslo kao ludo...ali u jednom ćosku, bilja je da kazemo bilo previse,a svjetlost nije doporala do donjih listova...isti su istrunuli, a ja nisam tu dobro usisaovao i pogodite..CB koja je počela da se penje po bilju.na mahovini...
otisao sam u apoteku i jedva dobio eritromicin..samo zelim da me ispravite ak ogrijesim..jel ovo dobro upuststvo?
1. dan
- mehaničko odstranjivanje čim više ljige i dodavanje 2.5mg/l eritromicina (dobro ga rastopiti u deci akvarijske vode u posebnoj čašici, pa izliti u akvarij), isključiti protein skimmer (ako ga imaš), dio filter materijala spremiti na sigurno (sačuvati dobre bakterije - iako, iskreno, to nisam napravio i pored dosta ribe SVE JE BILO OK !...)
2. dan
- ponovno dodavanje 2.5mg/l eritromicina
3. dan
- pojačati filtraciju (mehaničku, dodatna stream pumpa), ako imaš skimmer, uključi ga da pokupi čim više te krepane gadosti
4. dan
- usisati čim više krepane gadosti, nakon pola sata/sat dodati 2.5mg/l eritromicina
5. dan
- ispiranje filter materijala
6. dan
- ispiranje filter materijala (ukoliko dođe do porasta amonijaka do kritične vrijednosti izvršiti izmjenu dijela vode - meni se ovo nije dogodilo, Bogu hvala) (samo promijeniti dio vode)
7. dan
- ispiranje filter materijala
8. dan
- izmjena 30% vode, dodavanje 1mg/l eritromicina i to je to !
Sta mogu ocekivati od nus pojava? Dali mozda dakupim i bakterije te nakon zavrsenog tretmana ubacim u fillter?
A pije li vode totatlno zamracivanje tri dana...ili vise sa tim gubim ..jer ce m iostalo bilje izkihati to