Srpanj 22, 2025, 23:53:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: moj prvi akvarij  (Posjeta: 1885 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jeja

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
moj prvi akvarij
« u: Ožujak 10, 2004, 23:08:00 poslijepodne »

bok svima!

vidim da tu ima puno pametnih ljudi koji mi mogu dati korisne savjete pa bi imala nekoliko pitanja!

kupila sam akvarij od 54l sa opremom prije tjedan dana,danas sam u njega stavila 1 par platija,1 par molyja (silver i black)i jednog borca,meutim black moly mi naganja borca a silver moly mi jede bilje.jel to normalno?koje bi joa ribice mogla staviti u akvarij?jako mi se svia kuli ali ne znam gdje da ga kupim i kolika im je cijena?mogu li jos staviti i gupije.hvala svima
Velika Gorica/HR

Offline NIX-akvariboy

• Punopravni član
moj prvi akvarij
« Odgovori #1 u: Ožujak 11, 2004, 13:34:00 poslijepodne »
bilo bi ti najbolje da izbaciš borca to sto mu gricka peraje je normalno jer je to njemu interesantno! ovo sto ti jede bilje i to ti je normalno, da možeš ubaciti gupije, bilo bi ti bolja da imas od svake vrste živorotki 3ženke i jednog mužijaka, odkle si?(grad)
i can see, what you can see not..

Offline chubby

• Punopravni član
moj prvi akvarij
« Odgovori #2 u: Ožujak 11, 2004, 13:40:00 poslijepodne »
ukratko...ribe se vole ganjat,pa se zato i ganjaju,moli jede dosta zelene hrane,pa je moguce da cupka bilje-kupi mu npr.sera flora,mada ne moras,sama odluci,mozes stavit i kulije i gupije

Offline perinjo

• Punopravni član
moj prvi akvarij
« Odgovori #3 u: Ožujak 11, 2004, 13:50:00 poslijepodne »

je ,tak nekak, izbaci borca i ubaci šaku glupija i nek se ganjaju do mile volje, to im je zabava i dio folklora.....nije to niš opasno ,bez brige

...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
moj prvi akvarij
« Odgovori #4 u: Ožujak 11, 2004, 14:02:00 poslijepodne »

sve ti je to normalno, kulije možeš staviti jedno 4-5 komada. Imaš dvije vrste: tzv. čokoladni (jednobojni, smeđi) - 10 do 15 kn, i prugasti (žuto-smeđi) - 10 do 25 kn (ovisno o veličini i pet šopu).

Postoji još barem nekoliko desetaka vrsta koje možeš staviti u svoj akvarij, a koje se mogu naći kod nas. Međutim, svakako stavi kojeg koridorasa (somić čistač, bilo koju podvrstu). Radi algi bi bilo dobro ubaciti i par sijamaca (ne sijamskih boraca, nego sijamskih algojeda). Kod kupovine budi jako oprezna da ti ne uvale krivu ribu.

na 54 litre nebi trebala imati više od 10-15 ribica, ovisno o veličini...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline chubby

• Punopravni član
moj prvi akvarij
« Odgovori #5 u: Ožujak 11, 2004, 14:18:00 poslijepodne »
ima jedno 4 vrste onih sarenih kulija(pangio kuhlii,semicintus,myersi i ne mogu se sjetit ....)

Offline jeja

• Punopravni član
  • **
moj prvi akvarij
« Odgovori #6 u: Ožujak 11, 2004, 17:40:00 poslijepodne »

hvala svima koji su mi odgovorili!puno ste mi pomogli.

da li treba jos nesto stavljati u akvarij od "kemije"i kroz koje vrijeme?unutra je aqua safe i nitrivec.temperatura akvarija je na 26.gdje mogu vidjeti sliku sijamskog algojeda (da mi ne uvale u trgovini)?koje bi trgovine u zagrebu preporucili za akvaristiku?

unaprijed hvala
Velika Gorica/HR

Offline chubby

• Punopravni član
moj prvi akvarij
« Odgovori #7 u: Ožujak 11, 2004, 18:07:00 poslijepodne »

Offline jeja

• Punopravni član
  • **
moj prvi akvarij
« Odgovori #8 u: Ožujak 11, 2004, 18:32:00 poslijepodne »

borac se jako svidja mom suprugu i ne bi ga htjela izbaciti,ne djeluje mi bas borbeno kada ga jedan moly naganja a ovaj samo bjezi a i prekrasan mi je.

ako ostane tako plasljiv hoce li se slagati sa gupijima?
Velika Gorica/HR

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
moj prvi akvarij
« Odgovori #9 u: Ožujak 11, 2004, 21:22:00 poslijepodne »

večina veli da neće,a jopet uvijek ima neki pojedinac koji tvrdi suprotno...

uglavnom ako ti se da riskirat, probaj!

Offline NIX-akvariboy

• Punopravni član
moj prvi akvarij
« Odgovori #10 u: Ožujak 12, 2004, 14:43:00 poslijepodne »
boreac je lijep ali i oni znaju biti dosta borbeni1 a i ako mu stalno netko gricka rep može jako lagano dobiti neku boleštinu od toga krepat za njega si kupi neki mali ak moze biti oko 15l i stavi neki filter i kamencice i nek se suprug divi a u ovaj ak stavi živorotke i čistače!
i can see, what you can see not..

Offline perinjo

• Punopravni član
moj prvi akvarij
« Odgovori #11 u: Ožujak 12, 2004, 15:59:00 poslijepodne »

mislim da je NIX-ovo riješenje optimalno! Borca van ,u kadu il neki lavor, a tu si dodaš nekaj od gore nabrojanog i nema problema! Istina da bi se s vremenom ,dok je borac u ovakvom mixu mogle dogoditi svakakve stvari, dobre i loše, ali na tvom mjestu ne bi´ riskirao njega ili neke druge ribice kako bi´ se u to uvjerio.....

...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline kukurjek2002

• Punopravni član
    • http://www.geocities.com/lighters_nice/
moj prvi akvarij
« Odgovori #12 u: Ožujak 12, 2004, 16:04:00 poslijepodne »
prvo drago mi je da kazes"moj prvi akvarijum"vjerovatno mislis da nije zadnji,a dodajem i moj glas da je preporucljivo da izbacis borca
Oh sto te volim joj

Offline reea

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
moj prvi akvarij
« Odgovori #13 u: Ožujak 12, 2004, 17:37:00 poslijepodne »

I ja sam da izbacis borca (covjece vec sam i sebi postala dosadna)
Rijeka :-)

Offline jeja

• Punopravni član
  • **
moj prvi akvarij
« Odgovori #14 u: Ožujak 12, 2004, 17:44:00 poslijepodne »

pa,nadam se da nije zadnji,zato mi trebaju dobri savjeti kako ovi pocetnicki koraci ne bi bili gorki!hvala na savjetima!

moze li mi sad netko reci kako se cisti filter?da li se ispire pod tekucom vodom ili u akvarijskoj vodi jer sam na ovom forumu procitala i jednu i drugu varijantu ali koja je ispravna?sta se iz filtera mijenja i koliko cesto?kada mjenjam cijeli filter?

filter mi ima nekakvu zelenu spuzvicu,aktivni ugljen i gore bijelu vatu ili tako nesto.da li se pri svakom mijenjanju 1/3 vode dodaje aquasafe?

e,da i jos nesto.u jednoj trgovini su mi rekli da svjetlo gasim po danu a tu sam negdje procitala da ga gasim po noci.kada ga gasim!?!?

hvala!
Velika Gorica/HR

Offline reea

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 42
moj prvi akvarij
« Odgovori #15 u: Ožujak 12, 2004, 17:55:00 poslijepodne »

sve dijelove filtera peri u akvarijskoj vodi da ne unistis korisne bakterije koje zive u njemu. Cijeli filter mijenjas jedino ako krepa. Inace nema potrebe. Vati iz filtera samo malo isperi, isto u akvarijskoj vodi. Ugljen- za njega nisam bas sigurna, ja ga ne koristim, a o njemu svatko ima svoje. Meni su kad sam kupila prvi akvarij rekli da ga mijenjam svaka dva mjeseca, a izmedu toga ga samo ispirem u akvarijskoj vodi.

Svijetlo se gasi po noci. A trebalo bi goriti barem 12 sati dnevno!

Rijeka :-)

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
moj prvi akvarij
« Odgovori #16 u: Ožujak 12, 2004, 23:00:00 poslijepodne »
Svjetlo je tu iz 2 razloga: zbog biljaka i zbog toga da možeš uživati u osvjetljenom akvariju odnosno vidjeti što se tu zbiva. Radi biljaka bi trebalo biti oko 12 sati osvjetljenja. Vidjet ćeš kako rastu biljke i da li se javljaju alge. A kada će biti tih 12 sati, izaberi - da li po jeftinijoj tarifi ili po tome kad možete uživati u gledanju svojih ribica - ako ste noćne ptice, neka je i svjetlo noću!
Split/Hrvatska
* Festina lente! *