Eto, neki primer kako složiti bilje možeš videti i na mojoj temi: Moj akvarijum (KaBoom). Nije da se reklamiram, samo imam i niskog bilja i visikog pa bi mogao da vidiš otprilike.... Može biljke i pored filtera i grejača (još bolje, jer sakriješ tehniku u akvarijumu, koja je totalno neprirodna).
Nisam baš pristalica kiča pa ću ti odmah reći da mi taj ronilac, kao raspršivač vazduha pomalo bode oči... Bolje da staviš ovaj "normalan" raspršivač - kamen, gumeno crevo... Ubacivanje vazduha ti nije neophodno kada imaš puno biljaka, ali baš dosta puno. Za pozadinu ti i ja savetujem neku tapetu ili jednobojni papir/karton, foliju i to crne boje. Panj možeš i sam naći u šumi i obraditi ga prema upustvu, samo proveri od čega je (koje drvo) da ne staviš nešto otrovno, kao od četinara!
Što se tiče treseta, supstrata za biljke, možeš ga ubaciti i bez vađenja svega iz akvarijuma. Napraviš paketiće tako što sipaš supstrat u najlon čarapu, vežeš i ubaciš ispod podloge, kod korena biljke (biljaka). Tako ti neće mutiti vodu kad prčkaš po dnu, a neće ti biti ni problem da ga zameniš kada se "istroši" recimo za godinu dana, ako se nevaram...
Koliko je litarski akvarijum? Ja bih stavio više svetla, zbog biljaka... kada staviš prave, naravno...
Sa tim staklenim stočićem se baš ne bih igrao, nekako ne bih spavao na miru... Ubaci jedno 5 - 10 mm stiropora ispod akvarijuma (tada moraš sve da vadiš napolje, sem bilja).
Molim te pomeri taj termometar negde sa strane, da ne bude u prvom planu...
Eto, malo saveta po mom mišljenju... I samo napred! Nemoj se nervirati što nemaš para a hteo bi još puno stvari. Samo polako, ja sam student i tako, planiram šta ću kako ću, gde ću da bude jeftinije, pa jednom se nađe koji dinar i kupim to... Pih, ni većina akvarijuma nije nastala u jednom danu, od jedne "ture" novca.