Srpanj 26, 2025, 09:22:18 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: promjena podloge  (Posjeta: 962 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reebeech

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
promjena podloge
« u: Prosinac 09, 2011, 17:10:25 poslijepodne »
molio bi par savjeta...  ;)
namjera mi je uskoro promijeniti podlogu u akvariju...trenutno je unutra bijeli kvarcni sljunak 2-3 mm..prebljestav je, a i sve zivo se vidi na njemu..ja bi stavio obicni pijesak...
e sad, tu je problem...imam pijeska koji se koristio kada se radila fasada na kuci...bojom bi mi bio super, neka tamno siva...taman bi mi se uklopiou ono sta sam si zamislio...jedino me strah da nije presitan..
ne znam kako da to testiram? ne bi htio sve razrovat, sredit i onda da vidim da ne valja..koji su problemi sa presitnim pijeskom? -?

druga stvar, promijenio bi i filter..maknuo  unutarnji i stavio vanjski, koji nije cikliran..jel malo prenaglo odjednom promijeniti i podlogu i filter, bez obzira ako bi ostavio jos neko vrijeme stari filter unutra?

i trece, od bilja bi imao samo koju stabljiku valisnerie...moze li ona rasti iz pijeska ili da napravim pljeskavice od neke hranjive podloge u carapi i stavim na mjesto di bi sadio?

hvala :)

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: promjena podloge
« Odgovori #1 u: Prosinac 10, 2011, 17:28:35 poslijepodne »
kod promjene podloge nemoras sve vaditi van. Samo probaj pola kolicine vode sto je u tanku izvaditi i sacuvati a drugi dio posisaj zajedno sa sljunkom i slaufom, ide bez beda.
Ovaj zidarski je presitan i bude se brzo sabije dak da ti preporucujem malo krupniji pjesak 0,3, - 0,6 mm koji se koristi u ciklidnim aq, nedize prasinu a ok je jer je vec prosijan i opran, imas ih u bau centrima., ai sive je boje kao i zelis.

kod druge stvari ako vec kupis vanjski filter mozes ga oprati od vode koja ti je bio unutranji filter i dobro ga namakti  u zacikliranoj vodi od unutranjeg filtera da se skupe dobre bakterije na stijenkama filter materijala ili cak mozes ostaviti oba
dva filtera pa tokom vremena dok se ne zaciklira vanjski ovaj unutranji izvaditi.

trece , mislim da nebi bilo lose staviti u najlonsku carapu hranjivu podlogu gdje bude zasadjena valisneria, jer ovak sumnjam da bude krenila sa rastom ili se varam , ali sam za prvu soluciju.

predostavljam da ce aq biti ciklidini ?!

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Prosinac 10, 2011, 19:38:02 poslijepodne »
Valisneria ti u samom pijesku nebu baš neznam kak bujala i prebrzo rasla, al nebu joj niš tak da ju možeš komotno stavit.  :up:

Offline reebeech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #3 u: Prosinac 11, 2011, 14:36:24 poslijepodne »
znaci presitan je pijesak...onda moram u nabavku novog..al ajde, onda cu bar biti siguran koje je granulacije...jedino mi je bed to kaj se (ako se ne varam?) pijesak prodaje u vrecama od 30-40 kg? a meni treba trecina toga mozda...kam cu s ostatkom...no nema veze, hvala na odgovorima  :up:

i da, ciklidi su u pitanju, nigrici  :)