Svibanj 03, 2025, 14:37:33 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Puž?????  (Posjeta: 1707 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline forser

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
Puž?????
« u: Prosinac 08, 2011, 18:41:33 poslijepodne »
Koji je ovo puž??
Čemu on služi??
hvala

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Odg: Puž?????
« Odgovori #1 u: Prosinac 08, 2011, 18:52:36 poslijepodne »
Jedan od barnjaka (Radix auricularia ili Lymnaea stagnalis ili Galba palustris ili nešto tak). A ovo čemu služi je malo prefilozofsko pitanje :D
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #2 u: Prosinac 08, 2011, 19:41:36 poslijepodne »
Znam ja čemu služi i u tome je izvrstan.

HRANA HELENI :))
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline forser

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 09, 2011, 14:00:32 poslijepodne »
Jedan od barnjaka (Radix auricularia ili Lymnaea stagnalis ili Galba palustris ili nešto tak). A ovo čemu služi je malo prefilozofsko pitanje :D
ok...kaj on radi??

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #4 u: Prosinac 09, 2011, 14:09:38 poslijepodne »
Pa puze po akvariju , jede nesto algi i tako to , ali ako ih bas ne zelis imat 10000 u akvariju kupi si Anentome Helena  :up:

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #5 u: Prosinac 09, 2011, 15:32:54 poslijepodne »

Ok, to mi je struka.  :D
Dakle puž služi svojem bivanju u vremenu da dosegne svoj bitak (op.a. tumačenje Heideggerovog tumačenja na tumačenja prema Hegelu i Jaspersu).
Il' kak bi naš Nazor vjerojatno sročio: Puž pužuje. ;)

Forser, on ti papa algice, trulo lišće i korijenje, ostatke hrane... A što mu je više hrane na raspolaganju (neusisavani akvarij npr.) to će se više razmnožavati. Ukoliko hrane njegovoj populaciji neće biti dovoljno, okomit će se na žive biljke. Je li koristan u akvariju ili ne, ovisi samo o tebi.
U svakom slučaju imala bih radije Planorbise u akvariju. Uz anentome i s njima se ove barnjake može istrijebiti (nisu to pužojedni puževi kao anentome, ali toliko brzo potamane ostatke hrane da ovima padne populacija i istrijebe ih). Također planorbis/ ramshorn ne tamani žive biljke, a i ne razmnožava se toliko brzo.

Rješenja:
1. Ostavi ih na miru i kontroliraj populaciju unosom hrane u akvarij i redovitim čišćenjem.
2. Kontroliraj populaciju s 1.  + planorbisima.
3. Kontroliraj populaciju s anentomama.
4. Uvedi botie u akvarij ako ti to dopušta trenutna naseljenost akvarija ribama i uokoliko imaš adekvatnu litražu za njih (manje botie su ti B. histrionica, dario, kubotai/ angelicus, striata, sidhimunki). Ali botie će ti istrijebiti SVE puževe i raditi cirkus po akvariju (iskopavati biljke, raditi si tunele ispod panjeva... a ti im nećeš moći ništa jer su velike ulizice...), pa sad vidi jel' ti i to pametno. Imam kubotai i histrionicu i kraj njih ni svrdlasti ne ostane živ... Ubile su mi do sada 5 jabučara promjera 5 cm, neritu... Uz prednje staklo svaki tjedan imam groblje puževih kućica svaki tjedan (iz nekog čudnog razloga puža odnesu pred prednje staklo i tam ga pojedu i ostave kućice uvijek na isto mjesto..) Macracanthe su prevelike za biljni akvarij (i trapave), lohachate (yoyo) prezločeste, modeste tamane manje ribice, morleti grickaju perajice drugim ribama i jako su ljubomorne... guglaj malo.  ;)
« Zadnja izmjena: Prosinac 09, 2011, 15:43:36 poslijepodne od Iris »

Offline forser

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Prosinac 09, 2011, 18:34:16 poslijepodne »

Ok, to mi je struka.  :D
Dakle puž služi svojem bivanju u vremenu da dosegne svoj bitak (op.a. tumačenje Heideggerovog tumačenja na tumačenja prema Hegelu i Jaspersu).
Il' kak bi naš Nazor vjerojatno sročio: Puž pužuje. ;)

Forser, on ti papa algice, trulo lišće i korijenje, ostatke hrane... A što mu je više hrane na raspolaganju (neusisavani akvarij npr.) to će se više razmnožavati. Ukoliko hrane njegovoj populaciji neće biti dovoljno, okomit će se na žive biljke. Je li koristan u akvariju ili ne, ovisi samo o tebi.
U svakom slučaju imala bih radije Planorbise u akvariju. Uz anentome i s njima se ove barnjake može istrijebiti (nisu to pužojedni puževi kao anentome, ali toliko brzo potamane ostatke hrane da ovima padne populacija i istrijebe ih). Također planorbis/ ramshorn ne tamani žive biljke, a i ne razmnožava se toliko brzo.

Rješenja:
1. Ostavi ih na miru i kontroliraj populaciju unosom hrane u akvarij i redovitim čišćenjem.
2. Kontroliraj populaciju s 1.  + planorbisima.
3. Kontroliraj populaciju s anentomama.
4. Uvedi botie u akvarij ako ti to dopušta trenutna naseljenost akvarija ribama i uokoliko imaš adekvatnu litražu za njih (manje botie su ti B. histrionica, dario, kubotai/ angelicus, striata, sidhimunki). Ali botie će ti istrijebiti SVE puževe i raditi cirkus po akvariju (iskopavati biljke, raditi si tunele ispod panjeva... a ti im nećeš moći ništa jer su velike ulizice...), pa sad vidi jel' ti i to pametno. Imam kubotai i histrionicu i kraj njih ni svrdlasti ne ostane živ... Ubile su mi do sada 5 jabučara promjera 5 cm, neritu... Uz prednje staklo svaki tjedan imam groblje puževih kućica svaki tjedan (iz nekog čudnog razloga puža odnesu pred prednje staklo i tam ga pojedu i ostave kućice uvijek na isto mjesto..) Macracanthe su prevelike za biljni akvarij (i trapave), lohachate (yoyo) prezločeste, modeste tamane manje ribice, morleti grickaju perajice drugim ribama i jako su ljubomorne... guglaj malo.  ;)
hvala vam na detaljnim odgovorima-.. :)