Srpanj 21, 2025, 21:39:32 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Elektromagnetska prigusnica zeza  (Posjeta: 1445 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Elektromagnetska prigusnica zeza
« u: Prosinac 05, 2011, 21:46:29 poslijepodne »
evo mene opet nekaj hebe, vec sam lud od spajanja bem ti diy  :D

spojio elektromagnetsku prigusnicu (2x18 ili 1x36) po semi s neta, probao spojit na jednu staru 15w da probam jel radi ( bolje da ona rikne kad mi ne treba) i sve sljaka. nakon toga stavim danas kupljenu 30W i nece radit.

probao sam promjenit i drugu prigusnicu od 40W i nece ni ta na 30w al na 15 opet radi, cak sam i 3 stratera probao promjenit i nista

nasao sam cak i neke stare 18W lampe i kad njih stavim opet nece al kad vratim ovu od 15 onda normalno radi

pa hebem se s tim vec 2 cuke i vise nemam pojma kaj da radim

ima netko kakvu ideju?

Offline Odojak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: Elektromagnetska prigusnica zeza
« Odgovori #1 u: Prosinac 05, 2011, 21:55:13 poslijepodne »
Možda ti jedino ta od 15W ispravna

Offline božidar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb-trnje
« Odgovori #2 u: Prosinac 05, 2011, 22:22:10 poslijepodne »
stavio si 2x15w ili samo jednu ? jel si siguran da je to (2x18 ili 1x36) prigušnica ? na svakoj prigušnici je inače nacrtana shema spajanja na nju, pa nemoj spajati po shemi na netu. daj link na tu shemu na netu. Koje startere si koristio ? Jel znaš da postoje različiti starteri za lampe po jačini ???? možda ti je starter za ovu 15w lampu a za jače trebaš druge.
« Zadnja izmjena: Prosinac 05, 2011, 22:27:01 poslijepodne od božidar »
HR/ZG/trnje

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #3 u: Prosinac 05, 2011, 22:35:18 poslijepodne »
stavio si 2x15w ili samo jednu ? jel si siguran da je to (2x18 ili 1x36) prigušnica ? na svakoj prigušnici je inače nacrtana shema spajanja na nju, pa nemoj spajati po shemi na netu. daj link na tu shemu na netu. Koje startere si koristio ? Jel znaš da postoje različiti starteri za lampe po jačini ???? možda ti je starter za ovu 15w lampu a za jače trebaš druge.

1x 15w je stavljena i onda radi, al kad stavim ove od 18W onda ne rade al su ispravne jer sam ih skinuo iz garaze di normalno rade

starteri su do 65W, mislim da nije problem u njima. evo slike prigusnica, na prvoj slici je trenutno spojena a sl. 2 je rezervna koja isto nece sljakat na jacim od 15w

4 slika je shema po kojoj sam spajao, tu s akvarijneta, ova gornja s jednom lampom

Offline božidar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb-trnje
« Odgovori #4 u: Prosinac 05, 2011, 23:00:54 poslijepodne »
ne kužim, ak si sve spojil po shemi onda bi trebalo raditi, ali opet ti velim da je najvjerojatnije stvar u starteru, ako imaš neki drugi probaj s njim, jedan poznanik mi se bavi strujom i on mi je rekel da za svaku lampu mora biti odgovarajući starter, dakle ne slabiji ali ni jači od predviđenog, probaj sutra kupit drugi starter(e) za lampu koja ti treba. Ak trebaš i ak te put nanese u moju blizinu imam 6 magnetskih prigušnica na poklon.
HR/ZG/trnje

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #5 u: Prosinac 05, 2011, 23:16:50 poslijepodne »
a budem probal naci starter od 30W al tesko da cu bas to uspjet. ako zatrebam koju prigusnicu cujemo se  :up:

Offline gvjeko

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #6 u: Prosinac 06, 2011, 21:11:58 poslijepodne »
Imaš dvije vrste startera,SF-2 i SF-8.Ove prve su ti od 4-20W,a ove druge su univerzalne od 1-65W.E sad ako su lampe,prigušnica ispravne ostaje starter(eventualno grla,al ak radi na drugoj onda to nije) jedino ako lampa tvornički nije ispravna,zna se i to desiti,iscuri fluorofor ili pukne žarna nit

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #7 u: Prosinac 06, 2011, 21:44:32 poslijepodne »
evo ovak, problem je u grlu za starter al mi nije jasno kak je radila ova od 15 a vec od 18 nije. kad sam stavio neki stari prastari bojeci se da me ne ubi struja radi ko singerica.

al meni sad nije jasno ovo grlo koje sam jucer kupio u kalistu, to je grlo original s dobivenim zicama i po svoj mojoj procjeni te zice se spoje na postojece prema lampi i to bi trebalo sljakat al jok evo slike kad sam ju razmontiral pa me zanima sljedece :

-  jel bi se ove dolazne zice tj doljnje trebale dodirivat s ovim gornjima na koje dodiruju starter? nadam se da me budete skuzili kaj mislim

jer ako trebaju onda mi nije opet jasno kak je radila ova od 15w na to grlo a druge nece?

zadnja slika je moj stari starter