Srpanj 08, 2025, 22:49:29 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zemlja za novi akvarij  (Posjeta: 1048 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lua

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 39
Zemlja za novi akvarij
« u: Prosinac 03, 2011, 02:57:56 prijepodne »
Planiram staviti zemlju kao podlogu u neciklirani akvarija, namakat će se samo tjedan dana. Pošto se voda mora mjenjati svaka 2-3 dana po min 50% vode, zbog amonijaka i algi, pa me zanima kako da onda cikliram akvarij tj kako da dodajem one bakterije od Easy Life koje se stavljaju svakih 7 dana ako vodu mjenjam često? I koliko dugo moram tako često mjenjati vodu? Kako stavljam zemlju u akvarij, dali ju samo prebacim iz posude u kojoj sam namakala u akvarij ili treba nešto još prije napraviti?

Offline dante

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Zemlja za novi akvarij
« Odgovori #1 u: Prosinac 03, 2011, 09:25:30 prijepodne »
Mislim da ti je to prečesto. Svakih tjedan dana bi bilo dosta, ali natrpaj u akvarij Hydrocotyle i rogolista makar samo za prvo vrijeme jer su odlični potrošaći tih sranja.
Poslije, kad se akvarij ustabili, ih lako izvadiš iako je meni Hydrocotyle prekrasna za open tankove.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Zemlja za novi akvarij
« Odgovori #2 u: Prosinac 04, 2011, 20:45:58 poslijepodne »
Pošto se voda mora mjenjati svaka 2-3 dana po min 50% vode

Zasto?

Nema potrebe. S obzirom da planiras ciklirati akvarij, dakle, neces stavljati nista zivo unutra, nemas potrebe raditi tako ceste i drasticne izmjene vode, bez obzira dali je zemlja namakana ili direktno iz vrecice. A dok se akvarij zaciklira, ako uzmes da ces postivati pravilo o "20-tak dana"...do tada ti je akvarij siguran za ribe. Uostalom, negdje se dala procitati i teorija da ako koristis nenamakanu zemlju, imas u startu zaciklirani akvarij. nije me nikad zanimalo tocno kako i zasto, zato i kazem da je to teorija.

Ocjedis je, mozes je u carape staviti, mozes preko nje mrezicu, mozes je samo pokriti sljunkom, sve ovisi koliko cesto mislis presadjivati biljke i prckati po akvariju... ako ces je pokriti dovoljnom kolicinom sljunka, ne planiras cesto presadjivati i preuredjivati akvarij - mozes zemlju i preko nje sljunak, nista ne je moras "pakirati".