Srpanj 20, 2025, 07:39:52 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Savjet  (Posjeta: 1533 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Leonar

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 63
Savjet
« u: Prosinac 01, 2011, 01:47:21 prijepodne »
Dobio sam na poklon jedan 180l akvarij i pri uređenju su se pojavili problemi. Isti je bio u trgovini i neko vrijeme nije korišten. Prvo sam ga napunio vodom do vrha i nije pustio ni kapi, ali kod pranja su se na uzdužnim stranicama pojavile sitne crtice. Prvo sam mislio da su ogrebotine ali sad mi to više liči na pukotine. Pretpostavljam da je pametnije sve poslati k vragu i kupiti nekakav novi akvarij nego riskirati potop? Pri pranju je akvarij cijelo vrijeme bio na stiroporu, jedino sam ga okrenuo na bok kod ispiranja dna. Da li je tu možda bila greška ili je akvarij jednostavno loš?
I još jedno pitanje. Uglavnom svi hvalite akvarije iz Aqua terre,a budući da sam čuo i dva-tri loša iskustva molio bih vlasnike tih akvarija da mi napišu o svom iskustvu. Zanimaju me 160-200 litarski.
Hvala

Offline bena

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 36
Odg: Savjet
« Odgovori #1 u: Prosinac 01, 2011, 02:15:25 prijepodne »
kvalitetni su akvariji, ali meni nisu dostavili tocno kaj sam trazila
« Zadnja izmjena: Prosinac 15, 2011, 01:59:01 prijepodne od bena »

Offline xlavier

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #2 u: Prosinac 01, 2011, 06:22:15 prijepodne »
Imam jedan "manji" akvarij" iz aqua terre, koji je i dalje pod kontrolom! :) Samo je problem što sam taj akvarij čekao skoro pa dva mjeseca! :(

Offline koraljka

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #3 u: Prosinac 01, 2011, 08:33:32 prijepodne »
Imam dva njihova akvarija, prvi 96l stigao prije nekie tri godine, nikakvih problema kaj se tiče držanja vode jedino su mi sad već alge dobrano ušle pod silikon pa mi se čini da je spoj sve tanji i da bu počel piškiti na spoju, ima li to veze sa kvalitetom silikona kojim je ljeplen ili je to jednostavno tak nemam pojima, doduše čekali smo ga tri tjedna duže od dogovorenog al ajde.Drugi je 60l, došao na dan u roku,nisu mi stavili ojačanja gore al pslana su naknadno pa smo si sami poljepili, to ti je valjda kak imaju gužvu, nemam pojima.

Offline baica_s

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #4 u: Prosinac 01, 2011, 09:02:56 prijepodne »
imaš dvije opcije novi ili taj :up:
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Prosinac 01, 2011, 09:13:59 prijepodne »
Jedan 250 litraš šta su radili je bio savršen, a jedan 70 litraš od prije nekoliko godina je počeo puštat za par mjeseci, a i bio je polijepljen tak da im je izgleda ponestalo crnog silikona pa im se nije dalo načimat drugi, da se ne suši valda...

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #6 u: Prosinac 01, 2011, 09:30:35 prijepodne »
Mozes napraviti ovako : Rastavis ga cijelog na komade kojima su spojeni . Samo skalperom prodes kroz silikon , promjenis tu stranicu koja je "nacikla" i stavis samo tu 1 stranicu da ne moras mjenjati cijeli akvarij . Ta bi ti stranica bila nova ove ostale iste i sljepis to sam ili uz pomoc nekoga i netrebas trosit vise novaca na novi akvarij  :up:

Offline dunja

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Prosinac 01, 2011, 09:33:27 prijepodne »
rađe uzmi novi :o

Offline Leonar

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 63
« Odgovori #8 u: Prosinac 01, 2011, 10:09:17 prijepodne »
Hvala svima na odgovorima.Čini mi se da je izglednije da ću uzimati novi. Nekako mi sad čini da su se i na drugoj strani pojavile te crtice. A  kakva su iskustva sa kupnjom polovnih akvarija? Gledao sam po Njuškalu i ovdje oglasnik i čini mi se da bi se moglo naći nešto zanimljivo.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #9 u: Prosinac 01, 2011, 10:15:52 prijepodne »
Mozes napraviti ovako : Rastavis ga cijelog na komade kojima su spojeni . Samo skalperom prodes kroz silikon , promjenis tu stranicu koja je "nacikla" i stavis samo tu 1 stranicu da ne moras mjenjati cijeli akvarij . Ta bi ti stranica bila nova ove ostale iste i sljepis to sam ili uz pomoc nekoga i netrebas trosit vise novaca na novi akvarij  :up:

nova stranica+skidanje starog silikona (jer ako ga samo razreze i ljepi ponovo tek ce onda napraviti  :-X) + novi silikon + ljepljenje....  nece to bas biti djabe, a i pitanje je kako ce biti sljepljeno. Nije to neka mudrost, ali nije bas ni tako jednostavno kako izgleda, tako da.....

Offline bena

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 36
« Odgovori #10 u: Prosinac 01, 2011, 12:24:04 poslijepodne »
Meni su poslali akvarij bez pojacanja iako sam inzistirala na njima, a kad sam im rekla da nisu stavili pojacanja, lijepo su me otpilili da je staklo dovoljno debelo da na njega ne idu pojacanja
« Zadnja izmjena: Prosinac 15, 2011, 01:57:42 prijepodne od bena »

Offline adrijan79

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #11 u: Prosinac 03, 2011, 17:46:36 poslijepodne »
Pripazi ako budeš kupovao polovni jer možeš kupiti akvarij u istom stanju kao što ti je taj.Najbolje ako si u mogućnosti prvo ga pregledati u živo pa tek onda kupiti