E pozdrav novoj ciklidašici,treča sreča

Pa ciklidi nit jedni nisu agresivni,ako se uvati prava kombinacija njih.To što su malko više razigrani za vreme mresta,to je donekle prirodno.Moram da rteknem da nisu nit kopači,iako znadu iskopati koju rupicu ali i za njih važi narodska:Prvo kuča pa poslije žena,samo da Malawi ciklidi nisu baš verni pa trebaju više ženki i tako je to tvoja prva misao kad ih budeš kupovala,da ih ima više,jedan mužjak i 3 pa više ženki,takva grupa funkcionira odlično.Pošto M'buna znači kamnea riba,naravno ti češ im uraditi dekoraciju,koja i priliči njihovom imenu,gdje se budu ti ciklidi zadržavali,krili ili jurili ženke.
U početku bih ti ja savetovao tako:mirni sa mirnima,nemirni sa nemirnima,pa je treba i gledati da su i vrste takve,i poželjeno jeste,da su jednake ,približno,dužine.
Ima stvarno puno Mlaawi ciklida,koji su dobri za 200 l akvarij,neke ti je več Antimon napisao,ja bih sada mogao napisati 30 ili više vrsta,mada moj je savjet,da se ti ugledaš u radnjama,šta oni nude od ciklida,odnosno šta imaju i na osnovi toga mogli bi ti dati neku dobru kombinaciju,a za to imaš vremena.Ciklidi su dugovečne ribe,pa si treba za neke stvari uzeti vremena i to uraditi polako i natanane,brzopletost se ne isplati/ znam ja to ,kad sam ja počeo sa Malawi ciklidima/.
A i Nem'bune odlično se neke slažu sa M'bunama,naročito Aulonocare,kako je i antimon napisao,kao i neke vrste iz genusaProtomelas.
Snaga ciklida.