pa nije ti nuzno da T5 budu glavna rasvjeta, onda ti investicija u toliki broj LEDica nema smisla (u smjeru smanjenja potrosnje struje i dugorocno ustede na mijenjanju T5 lampi)...
Ako ides na ovu brojnost LEDica, T5 ti treba biti vise kao potpora sirini spektra, i vizualno tweak boja koralja, vec prema vlastitoj preferenci...
iz vlastitog iskustva, slozio sam ovako - imam 3x80W LED armature koje imaju omjer LEDica oko 2:1 u koristi bijelih (meni malo previse bijelo), pa sam dodao sa svake strane po jednu T5 Sylvania coralstar (dobra lampa, dobre cijene pa ju nije problem cesce promijeniti), tako da je T5 kod mene potpora spektru plus pojacanje plavog dijela... Kod tebe uz ove LED sto vuku prema plavom mozda ce biti upravo obratno, moguce ces dodati dvije T5 bijelog/bijelo-plavog spektra, pozeljno izmedju redova LEDica

Najlakse ces vidjeti kad LED budu u pogonu pa ti je lakse eksperimentirati sa lampama...
Ili dodaj jos bijelih LED, pa preracunaj odnos i izbaci potpuno T5 (meni se recimo takva situacija manje svidja - vizualno - od ove gdje je kombinacija, jer T5 nisu tockasti izvor svijetla i jednostavno dodaju na "prozirnosti" tanka, cudno za objasnit ali svakako vidljivo)
Ako ides u investiciju u LEDice, onda ti one trebaju biti vise-manje primarni izvor svijetla da bi ti cijela ta igra bila isplativa - ne mijenjas lampe i ne trosis toliko struje. Ako ides da ti je T5 primarni izvor, onda slobodno smanjis ovu kolicinu LEDica na pola, ali onda one nemaju bas puno smisla...
oko trajanja rasvjete, tu ti je opet individualno kako ces namjestiti, kako ti odgovara, kada si kuci pa ces gledati u tank

... Kod mene LED se pale oko 8.30 ujutro i gore do 22.30, a T5 samo sat pomaknuto (pola sata kasnije se pale ujutro, i gase pola sata kasnije od LEDica)... nije neka simulacija, ali osobno mi se te "simulacije" svitanja i smrkavanja

cine 95% kao marketinski trik (ono, nasa rasvjeta ima siljilo, ljestve, noz, mikrovalnu, radio i dva vesla za osmerac - ludilo, to rasvjete drugih proizvodjaca nemaju, kupite nasu, kupite nasu

)
moguce da bi simulacija mjeseca, plime, oseke, svitanja i sve to imalo smisla u nekom ciklusu uzgoja specificnih organizama koji traze takve uvjete, ali u nasim malim zatvor-kadama tesko

svakako nije dobro opalit svu rasvjetu odjednom pa shokirat svaki put ribe i koralje, tako da postepeno paljenje ima smisla svakako, ali do neke mjere

kako god da napravis, neces (stvarno) pogrijesiti, a tweak-anje rasvjete ti je ionako sudbina kad si u morskoj

/edit - samo da dodam, gore navedeno je moje osobno misljenje, iz iskustva ili iz nekih razmisljanja o tematici, pa nikako ne niposto ne znaci da je to jedino i ispravno