Srpanj 25, 2025, 23:52:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Odg: Tiha tema.  (Posjeta: 3425 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline markomed

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: Tiha tema.
« u: Studeni 19, 2011, 18:45:50 poslijepodne »
.................

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #1 u: Studeni 19, 2011, 19:10:44 poslijepodne »

:122: :k038: :an3:...      :aw9: :busted_red:  :pain30: :shutup2: :uptnik:...

Offline tomzZy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #2 u: Studeni 19, 2011, 19:55:21 poslijepodne »

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 19, 2011, 23:36:20 poslijepodne »
Dam ruku u vatru da je gro vas koji ste kliknuli prvo kaj ste pomislili je bilo:Kaj je ovaj lud kakva je to tema?!
Il je to bilo drugo ne znam, svejedno  :)...Uglavnom nisam napušen i tema ima smisla, barem meni.

Forum mi je drag i volim tu svratit  i zato ovaj tekst i tema....A možda zato i kaj imam previše slobodnog vremena pa guram nos di mu nije mjesto.
Primjetio sam u nazad godinu...dve, da je smijer nekoliko dobrih tema odnosno korisnih krivo protumačen i one su ubrzo zaključane.Na nekima su napravljeni kozmetički zahvati kako bi se stišale tenzije itd...Najčešće su u tim temama sudjelovali ozbiljni teraristi na jednoj, a padobranci i filozovi na drugoj strani koji bit teraristike ne razumiju.Čist primjer tema od prije par dana, (asocijacija-potpisivanje peticije).Po meni  je zatvaranje te teme bilo diskreditiranje onih koji zastupaju stav terarista, a sa druge strane ugasila se vrlo interesanta i poučna tema.
A nakon toga ništa...niko niš ne piše par dana i teraristički dio sektor-Zmije opet postaje pustinja.

I eto nje, Tiha tema u kojoj se ne traže komentari upravo zato da ne ode u krivom smjeru i da se ne stavi ključ u bravu.A je li takav topic u interesu foruma, i općenito hobija?
Mislim da ne i zato sam  otvorio ovakvu retardiranu temu.Ako moderator koji je ujedno i terarist ne kjluča temu nego sudjeluje u njoj nije li to dovoljan dokaz da tema ide u dobrom smjeru?
Mislim da treba pustit ljude da pišu, kenjaju, ljute se i smiju bitno da se nekaj događa jer je to jedini način da sektor  probudi i da se više ljudi uključi i zakači.

Ovo je zapravo pravi smjer Tihe teme i zato sam vas zamolio da nikaj ne šarate, fala na suradnji! ;)
Možda sam glup i ne kužim kak to treba šljakat i ako neko smatra da tomu ovdje nije mjesto....ključ, koš za smeće i amen.
Pustinja bila, pustinja ostala.

Pozz  ;)

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #4 u: Studeni 20, 2011, 18:50:49 poslijepodne »
Dam ruku u vatru da je gro vas koji ste kliknuli prvo kaj ste pomislili je bilo:Kaj je ovaj lud kakva je to tema?!
Il je to bilo drugo ne znam, svejedno  :)...Uglavnom nisam napušen i tema ima smisla, barem meni.

Forum mi je drag i volim tu svratit  i zato ovaj tekst i tema....A možda zato i kaj imam previše slobodnog vremena pa guram nos di mu nije mjesto.
Primjetio sam u nazad godinu...dve, da je smijer nekoliko dobrih tema odnosno korisnih krivo protumačen i one su ubrzo zaključane.Na nekima su napravljeni kozmetički zahvati kako bi se stišale tenzije itd...Najčešće su u tim temama sudjelovali ozbiljni teraristi na jednoj, a padobranci i filozovi na drugoj strani koji bit teraristike ne razumiju.Čist primjer tema od prije par dana, (asocijacija-potpisivanje peticije).Po meni  je zatvaranje te teme bilo diskreditiranje onih koji zastupaju stav terarista, a sa druge strane ugasila se vrlo interesanta i poučna tema.
A nakon toga ništa...niko niš ne piše par dana i teraristički dio sektor-Zmije opet postaje pustinja.

I eto nje, Tiha tema u kojoj se ne traže komentari upravo zato da ne ode u krivom smjeru i da se ne stavi ključ u bravu.A je li takav topic u interesu foruma, i općenito hobija?
Mislim da ne i zato sam  otvorio ovakvu retardiranu temu.Ako moderator koji je ujedno i terarist ne kjluča temu nego sudjeluje u njoj nije li to dovoljan dokaz da tema ide u dobrom smjeru?
Mislim da treba pustit ljude da pišu, kenjaju, ljute se i smiju bitno da se nekaj događa jer je to jedini način da sektor  probudi i da se više ljudi uključi i zakači.

Ovo je zapravo pravi smjer Tihe teme i zato sam vas zamolio da nikaj ne šarate, fala na suradnji! ;)
Možda sam glup i ne kužim kak to treba šljakat i ako neko smatra da tomu ovdje nije mjesto....ključ, koš za smeće i amen.
Pustinja bila, pustinja ostala.

Pozz  ;)

Oprosti,ali moram.
Nakon dugo dugo vremena dočekala sam pametan post.
Hvala ti na tome.

Offline Parisopolis

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 20, 2011, 20:14:04 poslijepodne »
Oprosti,ali moram.
Hvala ti na tome.

Smrdi mi na ironiju...?

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #6 u: Studeni 21, 2011, 16:22:51 poslijepodne »
Oprosti,ali moram.
Hvala ti na tome.

Smrdi mi na ironiju...?

Kakva ironija? Istina :up:

Offline vedrank

• Opomena do 30.11
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #7 u: Studeni 22, 2011, 05:38:55 prijepodne »
Slazem se u potpunosti  :klap: :klap: :klap:

Offline The Kid

• Punopravni član
  • Dob: 48
« Odgovori #8 u: Studeni 22, 2011, 19:51:51 poslijepodne »
Potpisujem u potpunosti tvoj post!
Ja sam razmisljao dali da to stavim ili ne i posto vidim da nisam jedini koji je nezadovoljan radom foruma reci cu sada javno da se slazem s cinjenicom da je zakljucavanje teme bilo nista vise nego jednostavno diskreditiranje terarista!

Ja sam jedno vrijeme bio dosta ukljucen u vise tema i stvarno me zanimalo sve sto se pisalo u ovom podforumu, nakon nekoliko slucaja stavljanja slika odustao sam jer sam shvatio da je to glupo, ljudi su samo pisali uuu super fotke i super zivine (i ja sam da nebudem krivo shvacen ali ja sam vecinom to napisao kada sam htio nesto pitati pa da nebudem jedini koji nije pohvalio zmije/fotke)... i nikoga nije zanimalo nista osim takvih komentara.

Ima vec dosta kako sam otvorio u podforumu uradi sam temu o tome sto sam napravio zmijama , gdje sam objasnio neke stvari koje su ljudi milion puta pitali kako da naprave i bilo je samo par upita, sad tema stoji prazna vec tko zna koliko (po meni zalosno, al mozda sam i ja glup pa neke stvari ne kuzim).
Iskusni teraristi su se prestali truditi i objasnjavati ljudima stvari koje su po meni bitne svakom teraristu , a zasto , zbog toga sto je ovaj dio foruma postao galerija sa fotkama i nista vise ... tu i tamo koje normalno pitanje.

Sorry sto sam otisao u krivom smijeru i sto ovo nema veze sa onim sto si zelio od ove teme,ali imam ja par ideja kako bi se to moglo rjesiti, kako bi se moglo rjesiti nepotrebnih tema poput sto da odeberem kao pocetnik i sl.

Jedan od nacina je upravo ovaj na koji si zapoceo temu, sad ne znam koliko je to moguce ali moja ideja je da se otvori nekoliko tema koje ce biti zaljepljene na vrhu sa naslovima zmije za pocetnike, slike zmija, odrzavanje, tj da se vecina uradi sam, terariji, i jos par podforuma izbaci i da bude u temi u koju pripada,zmijama i tako u svakom od podforuma taratule, gusteri itd... Mogla bi se napraviti tema Galerija zmija gdje bi se stavljale samo fotografije nama dragih ljubimaca bez komentara, ili da svaki clan moze otvoriti jednu temu u kojoj bi vodio svoj neki online dnevnik o svojim zmijama, nesto poput djapine teme moje zivine, ali znaci samo jedna po korisniku gdje bi vlasnik teme mogao brisati nepotrebne komentare ili cak bez komentara ikoga osim samog vlasnika pa ako netko nesto treba ima pm...da se naprave neke sekcije pitoni,kukuruzne,poskoci... i da u tim temama budu postovi samo o tim zmijama, mislim da bi bilo puno lakse naci stvari koje te zanimaju i da bi bilo poucnije da forum tako izgleda , i tako dalje.

Smatram da nesto treba pod hitno napraviti sa podforumom teraristika jer po meni sve je losiji i losiji sa sve manje korisnih i dobrih tema a to mi je zao jer volim tu biti, citati i djeliti svoje misljenje, brige i probleme sa vama koji me razumijete i koji ste u istom hobiju kao i ja...

ps. jos jednom sorry sto sam ovoliko napisao u tihoj temi i nadam se da mi neces zamjeriti ali nisam znao gdje da ovo napisem a ako dodje do promjena mozda ce svako od nas imati svoju tihu temu kojoj ces ti biti zahvalan. jos jednom sry !
« Zadnja izmjena: Studeni 22, 2011, 19:55:15 poslijepodne od The Kid »
Why So Serious ?

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 23, 2011, 23:32:24 poslijepodne »

A džabe vam je se nervirati, jer neki ljudi jednostavno vole svoj posao... ;)

Često sam svedok da ljude na forumima veoma pogadja kada im se osporava sloboda govora, a to je
verovatno zato što smo svi mi umislili da je vreme komunističkog zapušavanja usta prošlo, i da mi sada
živimo u demokratiji, medjutim to baš i nije tako, jer smo svi mi zajedno ustvari izmanipulisani da smo
slobodni i da živimo u demokratiji, a u stvari smo iz jedne diktature prešli u drugu koja nam je prikriveno
usadila ideju da smo slobodni, jer je mnogo lakše vladati nad takvim ljudima koji veruju da su slobodni
jer onda nemaju potrebu da se bore za isto... Dakle sloboda govora ne postoji, i u ovom našem slučaju
ili ćeš na Forumu biti cveće, ili tebe biti neće...

Lično mislim da ovde nikada nije bilo nekih oštrijih sukoba i uvreda da bi bilo potrebno tako olako ključati
teme, jer čarke su uvek bile izazivane upadom ljudi sa strane koji ne poznaju materiju, tako da je svaka
diskusija sa njima, za njih bila korisna i konstruktivna iz razloga što smo mi teraristi uvek bili u pravu, a
oni to još nisu bili ukapirali, tako da je nasilno prekidanje takvih diskusija išlo na njihovu intelektualnu štetu,
i kosilo se sa ciljem Foruma da zalutale umove izvede na pravi put...

Ko što Vanja reče, Volim ovaj Forum i ljude na njemu, tako da stvarno ne bih želeo da još više ode u nekom
"policijskom" smeru koji će cenzurisati šalu i zajebanciju, jer je to ono što ovom našem mestu daje Dušu...

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #10 u: Studeni 24, 2011, 00:41:43 prijepodne »
mislim da će biti pravilo da akvaristi koji ulijeću u tera teme i unose nemir budu zamoljeni da ne guraju nos u ono u što se ne razumiju...
i da će terra moderatorima biti ostavljeno da ureduju po nahođenju...

ne znam koja je točno tema potaknula ovu ( ajde mi linkajte na PP) , ali par puta sam uletio u neke spike tipa-" pa kaj ti hraniš zmiju sa jadnim malim mišekima" .. mojneme..." od kad je kod mene  jede samo salatu buraz, da ne povrijedim jadno živo biće" .. i tome slično...

i da, pozivanje na demokraciju vam je Djapo jako dobro objasnio... uostalom, znate li uopće što je demokracija?

E da, i na Forumu nema demokracije, btw :D :diablolol:

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #11 u: Studeni 24, 2011, 10:42:15 prijepodne »
...

O Veliki Vođo, ja sam taj koji radi pizdarije. Samo nije bila diskusija oko prehrane zmija nego prehrane ljudi i njihovih običaja ma kako oni degutantni bili. Tako da to nikako ne bih nazvao terarističkom temom nego gastro-etnološkom. Riječ je naime o pomalo bolesnoj i krvoločnoj tradiciji Američkih seljaka s Juga da polove višak čegrtuša i organiziraju veliku seosku zabavu na kojoj te zmije izmjere, izvažu, uzmu im otrov i na kraju ih ispeku i pojedu, a od kože naprave razne odjevne i ukrasne predmete.
E sad, pošto oni to tako rade već 60-tak godina i populacija te vrste čegrtuši je stabilna, zaključio sam kako nije potrebno miješati se u prehrambene i ine navike ljudi na drugom kraju Svijeta. Pa zmijsko se meso konzumira u sigurno više od pola Azije, a predpostavljam i po drugim kontinentima.

Link na temu je ovdje:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=66212.0

Pošto sam godinama držao kornjaču i u daljem planu imam nabaviti jednog zelenog pitona, Đuro će se zvat, nisam smatrao da smo moje mišljenje i ja osobno nepoželjni na terarističkom dijelu foruma. Nije bilo niti vrijeđanja niti nekakve agresivne rasprave iako su me malo razočarale izjave nekih kolega da me treba počistit sa foruma ili da sam pobrkao lončiće...
Svi koji me poznaju znaju da sam zajebant, ali znaju i da uvažavam svačije mišljenje pa mislim da za takvim nečim stvarno nije bilo potrebe.
Možda su neki kolege previše osobno shvatili moju izjavu da bi i ja htio probat zmiju... No dobro, nisam od onih šta se ljute i skaču na sve što im ne paše.

Za one koji me smatraju Babarogom nek znaju da sam ja odmah prvi molio moderatora koji je zaključao temu da ju otključa kako bi oni koji žele potpisati peticiju ujedno mogli i dizati temu da bude pri vrhu, uz moje obećanje da više neću raspravljati o tome, ali sam dobio odgovor da je tema osim iz razloga mogućeg neželjenog razvitka događaja, zaključana i zbog vrijeđanja Amerikanaca te da se to protivi pravilima foruma.

A vi teraristi se isto ne morate držat ko uvrijeđene curice. Pa mislim da nam je svima u interesu da ovaj forum bude što bolji i moramo se sami potrudit da dignemo kvalitetu na još višu razinu umjesto da se durimo jedni na druge i radimo podjele i razdor između akvarista i terarista.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #12 u: Studeni 24, 2011, 10:46:23 prijepodne »
aha, znači ti...

i vi ste Dantea ozbiljno shvatili?! :D ;)

ajde ljudi, ne daj Bože većeg zla... budimo malo manje isključivi i malo više zafrkanstski raspoloženi... i da ne zaboravite, svaka priča, situacija, tema ima više od dva gledišta, a ako slučajno i ima samo dva, postoji puno nijansi sive između crno bijelog ekstrema ...

mir s Vama

Veliki Vođa

:D :D :D :D

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #13 u: Studeni 24, 2011, 11:57:01 prijepodne »
Zeleni piton Đuro  :D :D :D Jedva čekam da i Dante postane pravi terarist  :AkTer:

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #14 u: Studeni 24, 2011, 13:46:33 poslijepodne »
...

O Veliki Vođo, ja sam taj koji radi pizdarije. Samo nije bila diskusija oko prehrane zmija nego prehrane ljudi i njihovih običaja ma kako oni degutantni bili. Tako da to nikako ne bih nazvao terarističkom temom nego gastro-etnološkom. Riječ je naime o pomalo bolesnoj i krvoločnoj tradiciji Američkih seljaka s Juga da polove višak čegrtuša i organiziraju veliku seosku zabavu na kojoj te zmije izmjere, izvažu, uzmu im otrov i na kraju ih ispeku i pojedu, a od kože naprave razne odjevne i ukrasne predmete.
E sad, pošto oni to tako rade već 60-tak godina i populacija te vrste čegrtuši je stabilna, zaključio sam kako nije potrebno miješati se u prehrambene i ine navike ljudi na drugom kraju Svijeta. Pa zmijsko se meso konzumira u sigurno više od pola Azije, a predpostavljam i po drugim kontinentima.

Link na temu je ovdje:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=66212.0

Pošto sam godinama držao kornjaču i u daljem planu imam nabaviti jednog zelenog pitona, Đuro će se zvat, nisam smatrao da smo moje mišljenje i ja osobno nepoželjni na terarističkom dijelu foruma. Nije bilo niti vrijeđanja niti nekakve agresivne rasprave iako su me malo razočarale izjave nekih kolega da me treba počistit sa foruma ili da sam pobrkao lončiće...
Svi koji me poznaju znaju da sam zajebant, ali znaju i da uvažavam svačije mišljenje pa mislim da za takvim nečim stvarno nije bilo potrebe.
Možda su neki kolege previše osobno shvatili moju izjavu da bi i ja htio probat zmiju... No dobro, nisam od onih šta se ljute i skaču na sve što im ne paše.

Za one koji me smatraju Babarogom nek znaju da sam ja odmah prvi molio moderatora koji je zaključao temu da ju otključa kako bi oni koji žele potpisati peticiju ujedno mogli i dizati temu da bude pri vrhu, uz moje obećanje da više neću raspravljati o tome, ali sam dobio odgovor da je tema osim iz razloga mogućeg neželjenog razvitka događaja, zaključana i zbog vrijeđanja Amerikanaca te da se to protivi pravilima foruma.

A vi teraristi se isto ne morate držat ko uvrijeđene curice. Pa mislim da nam je svima u interesu da ovaj forum bude što bolji i moramo se sami potrudit da dignemo kvalitetu na još višu razinu umjesto da se durimo jedni na druge i radimo podjele i razdor između akvarista i terarista.

Prije svega velike isprike Vanji jer njegova tema je sve samo ne tiha i nazalost niko nije pohvalio njegove prekrasne i rijetke zmije vec svi komentiraju situacije po forumu.Vanja tvoje zmije govore same za sebe i netreba ih hvalit  8)

A sad da ponovo napisem nekoliko rijeci, dante ili bilo tko drugi: ono sto sam ja napiso si shvatio preosobno, nitko nije apeliro na uklanjanje bilo koga sa foruma vec na rijesavanje problema koji na ovom dijelu foruma postoje od samog pocetka. Vjerojatno nisi do sada pratio ovaj dio foruma, ali ovdje se svakih mjesec dana pojavi jedan ili više pametnih koji uvedu totalni kaos i na kraju nastradaju ljudi koji nisu zasluzili. Vec 1000 prezanimljivih tema su ugašene jer se našlo nekoliko pametnih sručnjaka iz svih mogucih podrucja osim iz teraristike da sole pamet drugima i neumorno šire svoje stavove. Jednostavno poludim kad netko pokusava ispast pametan a to nije jer JA ovaj forum uzimam preosobno. Mozete svi pogledat moj datum rekistracije i mozete pogledat stotine tema u kojima mi se daju savjeti i svi ostali oblici pomoci. Svu ovu staru gardu znam uzivo i nemogu ostat ravnodušan na bilo koga koji njihove stavove i pregršt muke, truda i znanja želi dovesti u pitanje radi svojih neprihvatljivih stavova, dosade ili pak puke potrebe za pisanjem.
Ovaj dio foruma bi bio puno bolji kad bi se postrožile neke stvari, jer ovak i ono malo ljudi koji u RH znaju išta o teraristici nema volju za pisanjem buduci da ce na kraju svih rasprava oni ispast negativci...
Isto tako smatram da forum obiluje pregrštom istih tema u kojima je vec 100 puta prožvakana, na dugacko i na široko, ista tematika. Zatim mi je smiješno da se sve teme koje nisu kak'ti stručne premještaju u novi u teraristici kad se taj podforum opce ne dozivljava, mozda ekipa tamo misli da nece dobit dovoljno dobre odgovore...po meni puno više učinka bi imali da takve pocetnicke topice zakeljite na pocetak svakog podforuma jer meni osobno činjenica da tarantula ne jede tjedan dana više spada u "paucnjaci i insekti" dio nego u "novi u teraristici".

Eto nadam se da sam sad opravdo svoju i tuđe terarističke reakcije iz prijasnjih tema. Jednostavno svatko ko nije i ko nemoze razumjet bilo kojeg lika s ovog djela foruma, samo pogledajte malo po zakljucanim temama koje su svakako dio našeg hobija i o kojima bi voljeli raspravit...uvjek se nadje neki "zeleni" " ljubitelj zivotinja" "zastupnik prava na život" "eticni borac, križar" ....
« Zadnja izmjena: Studeni 24, 2011, 13:51:49 poslijepodne od ivborosa »
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Studeni 24, 2011, 15:04:26 poslijepodne »
ja sam taj koji radi pizdarije.

nisam smatrao da smo moje mišljenje i ja osobno nepoželjni na terarističkom dijelu foruma. Nije bilo niti vrijeđanja niti nekakve agresivne rasprave iako su me malo razočarale izjave nekih kolega da me treba počistit sa foruma ili da sam pobrkao lončiće...

@Dante, ako si pročitao ovu temu od početka, onda si mogao da vidiš da razlog zbog kojeg se bunimo nije taj što smo mi teraristi
protiv vas koji "jedete zmije, i ostale (nama drage) žgadije", niti protiv kako sam već rekao, konstruktivne i poučne diskusije koja se
vodila bez teških reči, već zbog toga što je ta tema pored dva moderatora - terarista, zaključana od strane moderatora - akvariste, a
trud za odbranu svojih stavova, koji je uložen i od jedne i od druge strane u diskusiji omalovažavajuće nazvan "sraćkanjem"...

Uz svo dužno Poštovanje GROF-u, i svima vama koji ste akvaristi, niko od nas terarista ne pravi podele niti vas mrzi zbog bilo čega,
već jednostavno branimo svoje interese, koji se eto uvek nekako slučajno nadju napadnuti jedino sa vašeg dela Foruma, tako da nije
u redu vruć krompir prebacivati na našu stranu, već krivce treba tražiti u vlastitim redovima...

Istina je da je bilo malo pljuvačine po amerima, ali posle opomene koja je usledila ja se ne sećam da je neko više srao po njima, tako
da sumnjam da je to bilo dovoljan razlog za ključanje teme... U ostalom, ako ih od 7 milijardi ljudi na ovoj planeti, 5 milijardi mrzi i ne
podnosi, ne vidim šta je strašno da ja kao pripadnik te većine kažem ISTINU o njima? Ja nisam rekao ništa što nije tačno, niti se ovde
pojavio bilo ko, ko je mojim izjavama konkretno o njima bio uvredjen, tako da mislim da time nisam ni prekršio pravila foruma...

Usled svega ovoga, ja bih zamolio da mi se ukine zvanje "Člana Redakcije", jer želim da ponovo budem običan član! To NE ZNAČI da i
u buduće neću pisati tekstove i sudelovati u radu redakcije i poboljšanju Foruma, ali ne želim da ispadne da brukam i sramotim ostale
tamo, i da te moje zelene zvezdice ikome budu prepreka da me kazni ako negde stvarno zasraćkam... Ja ne želim da budem nešto
što nisam, pa me ni ovaj Forum ma koliko ga voleo ne može napraviti boljim nego što već jesam, tako da sam spreman da trpim sve
posledice koje proizilaze od moga ponekad neobuzdanog jezika...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #16 u: Studeni 24, 2011, 15:06:34 poslijepodne »
Svi znaju da nisam terarista ali i da sam global moderator, znači imam ovlaštenja da guram nos u sve dijelove foruma. :D

Generalno ću reći, ne može biti diskriminacije na ovom forumu bilo akva bilo tera, znači svi mogu pisati i iznositi svoje mišljenje. Jasno prije pisanja trebalo bi razmotriti dali ono što se želi napisati ima smisla, je li prikladno stanju teme i izaziva li mogućnost prepirke, svađe ili slično.

Ono što ja ovdje vidim, po pisanje El Djape čije mišljenje cijenim je ne toliko ubacivanje akvarista u temu i skretanje teme koliko ključanje, što je terariste dijelom povrijedilo i osjećaju nerazumijevanje pa i nepoštivanje od strane akvarista. Ovo je ključao global moderator po svojem slobodnom sudačkom uvjerenju a koji ima za to ovlasti. Da li je bio u pravu ili ne neću ovdje pisati iz kolegijalnosti.

Iako je i ovaj razgovor ovdje o ključanje teme protivan pravilima foruma ja sam uvijek na strani naroda/ovdje forumaša :) ako postoji opravdano nezadovoljstvo jer i administracija ovog foruma može pogriješiti u dobroj namjeri.

El djapina tema o ubijanja zmija po meni ima smisla i legitimna je, pa najlakški način da se prevlada ovo nezadovoljstvo ključanje te teme je da se ona PONOVNO OTVORI pa eto to je moj prijedlog za razrješenje ovog spora. ;)

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #17 u: Studeni 24, 2011, 15:16:07 poslijepodne »
El djapina tema o ubijanja zmija po meni ima smisla i legitimna je, pa najlakški način da se prevlada ovo nezadovoljstvo ključanje te teme je da se ona PONOVNO OTVORI pa eto to je moj prijedlog za razrješenje ovog spora. ;)

Slažem se, al kako sam samo moderator na teraristici molila bi nekog global moderatora da otključa temu  :up:

Pa da se dio rasprave oko te teme tamo prebaci a ovdje da uživamo u Parisovim predivnim ljubimcima :)

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Studeni 24, 2011, 15:44:51 poslijepodne »

Usled svega ovoga, ja bih zamolio da mi se ukine zvanje "Člana Redakcije", jer želim da ponovo budem običan član! To NE ZNAČI da i
u buduće neću pisati tekstove i sudelovati u radu redakcije i poboljšanju Foruma,Ja ne želim da budem nešto
što nisam, pa me ni ovaj Forum ma koliko ga voleo ne može napraviti boljim nego što već jesam, tako da sam spreman da trpim sve
posledice koje proizilaze od moga ponekad neobuzdanog jezika...

Slažem se sa El Djapom molim da se i meni skine zvanje Član redakcije.I ako može da se ne skrivam iza nicka Dragon da mi se promjeni u ime i prezime. Saša Puttar.
« Zadnja izmjena: Studeni 24, 2011, 15:47:57 poslijepodne od Dragon »

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #19 u: Studeni 24, 2011, 15:54:51 poslijepodne »
Tema sa zmijama je ponovno otvorena! To je napravljeno zato jer smatram da je to ispravno i da je nezadovoljstvo terarista dijelom opravdano.

El djapo i Dragon dajte sad smirite živce, znam da vas je uzrujalo i razumijem sve. Greške se događaju.
Prespavajte, odmorite, sutra ujutro hladnom glavom idemo dalje. Ok!

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Studeni 24, 2011, 16:44:41 poslijepodne »
Tema sa zmijama je ponovno otvorena! To je napravljeno zato jer smatram da je to ispravno i da je nezadovoljstvo terarista dijelom opravdano.
El djapo i Dragon dajte sad smirite živce, znam da vas je uzrujalo i razumijem sve. Greške se događaju.
Prespavajte, odmorite, sutra ujutro hladnom glavom idemo dalje. Ok!

@Renta, Hvala na razumevanju, ali nebi mi verovao koliko sam smiren, i Bog mi je svedok, a i neki članovi
Foruma sa kojima sam posle ključanja teme bio u kontaktu, da mi je sve ovo i onda, a i sada, više bilo smešno
nego što me je uzrujalo... Što se "titule" tiče, još kad sam dobio zvanje "člana redakcije" ja sam od Vorke tražio
da mi ga ukine, tada iz razloga što sam smatrao da ima mnogo više iskusnijih i starijih članova koji ga zaslužuju
od mene, a sada i jer na neki način sputava moju slobodu govora...

Lično mislim da ponovno otvaranje te teme sada više nema nikakvog smisla, jer su se entuzijazam i strast
koji su tu diskusiju učinili zanimljivom, i pretvorili je u to što jeste, sada ohladili, i ne verujem da se to više
može nastaviti, pošto ne znam za druge, ali ja sam konkretno izgubio volju...

I da se razumemo za ono što sam rekao za GROF-a, "moderator-akvarista"... Nije problem u tome što je temu
zaključao akvarista, već što po meni on kao akvarista nije razumeo suštinu terarističke teme, već je sprovodeći
pravila foruma samo uleteo i stavio ključ u bravu zanemarivši prisustvo dvoje tera moderatora koji su aktivno
sudelovali u temi i samim tim držali situaciju pod kontrolom... Većini je to zasmetalo, a meni konkretno više
to, što GROF više voli amere od mene :'(... Ali neka, ima vremena, upoznaćemo se kad nekad dodje kod mene
na mladu prasetinu sa ražnja, i domaću rakiju, posle čije će 2 čašice i on početi da sere po amerima... :D

Ma koliko ova tema tebi bila nelegitimna i u suprotnosti sa pravilima foruma, mislim da je kao ni jedna do sada
ipak odradila posao što se tiče sredjivanja nekih stvari na Forumu... Kao što Vedran reče, provokatori će ubuduće
biti upozoravani, a mi imamo i pisani dokaz tog obećanja Velikog Vodje na koje ćemo moći da se pozivamo, a
takodje mislim da će i moderatori svesni "glasa naroda" zahvaljujući ovoj Vanjinoj temi od sada malo pažljivije
upotrebljavati radikalne rezove... 

Slažem se sa El Djapom molim da se i meni skine zvanje Član redakcije.

E pa nema prepisivanja... :D

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #21 u: Studeni 24, 2011, 16:46:31 poslijepodne »
Zeleni piton Đuro  :D :D :D Jedva čekam da i Dante postane pravi terarist  :AkTer:

Eh, to će pričekat da se položaj planeta poklopi sa povoljnim podzemnim vodama i produhovljenom financijskom situacijom.  :D
A imo sam ja i pauka, on se Marko zvao, koji je živio na vanjskom retrovizoru mog Clia. Jedno tri godine je bio tamo, znao je navratit i u kabinu, al sad ga nema već dosta dugo. Nadam se da si je našao neko bolje mjesto za isplest mrežu. I zato nemoj da me neko naziva padobrancem ovdje!  :a045k:

U raspravama o teraristici nisam aktivno sudjelovao, osim o kornjačama, jer nemam dovoljno znanja i iskustva u tome pa se rađe držim malo po strani.

Vas dva se nemojte uzrujavat oko gluposti i sad radit drame. Eto, tema je ponovno otvorena i ja se nadam da su eventualne nesuglasice razjašnjene i da poradi dobrobiti ovog foruma nitko nikom nije ništa ozbiljno zamjerio.

Prema tome idemo nastavit ovu temu!

Parisopolis, imaš lepe beštije. Ova prva mi je nekak naj. E sad, kolko moje amatersko oko vidi, to nije zeleni piton nego ona zelena Boa ak se ne varam? Ili nekaj drugo?

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Studeni 24, 2011, 17:27:54 poslijepodne »

Slažem se sa El Djapom molim da se i meni skine zvanje Član redakcije.

E pa nema prepisivanja... :D

E kod nas ima prepisivanja :up: , Već duže vrijeme razmišljam zašto mi to uopče piše ispod nicka da nebi trebalo, i razmišljam čemu nick Dragon kad može pisat ime i prezime.

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #23 u: Studeni 24, 2011, 17:36:26 poslijepodne »
Uf...kako mi je tesko sve to citati...jednostavno...ne volim svadje...a, nekako ih nazirem...sve vise i vise.
Niti mi se svidjaju podjele...akvaristi...teraristi...cemu?? Svi smo mi akvarij.netovci! Vesela ekipa sa ovog foruma...mislim da bi se raspao da nema foruma :) Dok je Seba neki dan popravljao....uf...koja droga....rikavao sam bez foruma.
Ako treba(ma...i ako ne treba) ...svi kod mene...festa velika! i...ako treba...rijesiti sve nesuglasice (nudim se kao mirovni posrednik)...i, idemo daljeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, tolerantno...poucno...veselo i opusteno!
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline El Djapo

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Studeni 24, 2011, 17:48:38 poslijepodne »
i razmišljam čemu nick Dragon kad može pisat ime i prezime.

Da, ja sam to i ranije predlagao da se umesto nick-ova uvede obaveza punog imena i prezimena, jer bi to
dovelo do uozbiljavanja foruma, pošto ne bi bilo, ili bi bilo mnogo manje likova koji krijući se iza virtuelnih
lažnih identiteta lupetaju ovde gluposti i truju Forum, ali mi je onda objašnjeno da to ovde na Balkanu ne
bi funkcionisalo... Ja sam ipak i dalje ubedjen da bi to prošlo i da bi koristilo Forumu, jer nekom ko ovde
ima šta pametno da kaže ili da nauči, to ne bi smetalo, a od onih drugih kojima bi to smetalo, ja i ne vidim
neke koristi, tako da ne bi ni bilo šteta ako dignu sidro...