Srpanj 24, 2025, 00:55:00 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Preporuka filter 80 litara  (Posjeta: 1931 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline virus

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Preporuka filter 80 litara
« u: Studeni 20, 2011, 22:08:55 poslijepodne »
Imam akvarij od 80 litara te sam uz njega prije dvije godine kupio filter EHEIM 2213. Čovjek mi je preporučio taj filter, rekao je kak je to mercedes među filterima nahvalio da je na sve strane, a filter je užasan. Em što nakon dva tijedna rondat kao da zrak negdje vuče, vodu nikak ne čisti, uglavnom jako sam nezadovoljan. Pa bih molio da mi date preporuku za neki dobar filter  :)

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
Odg: Preporuka filter 80 litara
« Odgovori #1 u: Studeni 20, 2011, 23:44:39 poslijepodne »
JBL Cristalprofi i80 unutarnji kutni na magnet il' neki veći hangonac ak imaš mjesta za njega.

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Studeni 21, 2011, 11:43:25 prijepodne »
ptpisujem  savjet  koji i  je dala  Iris!  Imam JBL Cristalprofi i  filter je spektakularan,  ja  ga  imam  sa  3  i pol  zlatice koje  su prije svega  prasci mali zmazani i stvar  radi  besprijekorno!  Jednako  tako preporučam  hengonce! (Aquaclear ima   velike i močne  hang-on filtere)

Offline MEMO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Studeni 21, 2011, 12:37:30 poslijepodne »
nebi se slozio za eheim 2213.evo ja ga zbilja dugo imam preko 5 godina ak ne i vise i radi savrseno.u opce ga ne cujem da radi.cistim ga jednom u 6 mjeseci,a zna i duze izdrzat.imam aq 100 litara i cisti savrseno.inace ako se ne varam on je za aq do 200 litara i mozda ti je prejak za tvoj aq.ja imam sve pohvale za njega.ne znam sta je sa tvojim al malo se pozabavi i vidi dal je negdje zastopan ili nesto.ak ne vjerujes slobodno dodji i uvjeri se sam
« Zadnja izmjena: Studeni 21, 2011, 12:56:27 poslijepodne od MEMO »
MEMO

Offline virus

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Studeni 21, 2011, 14:14:20 poslijepodne »
Hm, fakat čudno. Imam akvari od 80 litara i prvih godinu dana radio je ok, i sad zadnjih godinu dana kad ga spojim i složim radi dobro tijedan dana i nakon toga počne ružit kao da zrak vuče i dosta je glasan. Cijeloga sam ga očistio osim motora naravno, ne znam kak bi to počistio. Ak može neki prijedlog kak da ga bolje počistim bilo bi super :).

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Studeni 21, 2011, 14:24:25 poslijepodne »
ovako se cisti

motor kao motor ne postoji. Imas samo onaj propeler koji se izvadi i njega ocistis. To ti je jedino pokretno.

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 21, 2011, 15:37:55 poslijepodne »
e ovja filmic je onak...neznam kako bi rekao ok..ja kad svoj otvorim brate u nutra su dinosauri lol...ja ti gornji dio (poklopac) povadim sve tj.propeler i onda ti ovako stavim crijevo na pipu i na poklopac i pustim toplu vodu (vrucu) pod pritiskom iz pipe tako da sve izbaci ako ima u nutra.crijeva isto tako al kupio sam dugacku cetku za flase prat i onda sa tom cetkom procistim crijeva od filtera.isto kao da cistis cijev od puske.ostalo isto operem u vodi al uvijek ostavim jednu spuzvu koja je najcisca da ne ubijem sve bakterije sto se nalaze u filteru tu ne perem nego je samo vratim u nutra.guma oko poklopca sto imas mora bit uvjek vlazna kada sastavljas.kad sve vratim i sastavim stavim crijevo koje vuce u pumpu u aq i na gornje povucem vodu iz aq da se napuni pumpa vodom i onda palim filter.jedno mozda pola minute minutu se cuje malo zrak kako izbaciva i onda radi necujno.neznam kako da ti vise objasnim.ja tako radim i kazem ti radi savrseno filter.covjek nije nista lagao kada ti je rekao da je filter mercedes sprema ostalima :)
cak kada se zastopa cijeli ne curi kao ostali.eto i to sam isprobao tako da sve za +10
MEMO

Offline virus

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Studeni 21, 2011, 15:44:05 poslijepodne »
E fala na pomoći, bum ga danas ili sutra počistil tak kak si reko pa ti javim dal sve funkcionira :). Novi sam u tome pa baš i ne znam puno :)

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 21, 2011, 15:54:10 poslijepodne »
eto probaj pa javi...ja tako radim kazem godinama i radi savrseno.sta imas od medija u njemu?ja imam ovako.na dnu keramiku krupnu,spuzvu plavu,keramiku sitniju i na kraju vatu plavu (ne bijelu)i na vrhu jos jedna spuzva.mozes ti samo na dno stavit keramiku pa vatu pa gore spuzvu.malo kombiniras.
MEMO

Offline virus

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Studeni 21, 2011, 20:31:00 poslijepodne »
U njemu imam krupnu keramiku na dnu, pa deblju plavu spužvu, pa neke crne kuglice, neka bijela ko vata i na vrhu gore nekaj crno ( nije vata a nije ni spužva ne znam kak bi to nazval :) ). Jel to dobro?

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 21, 2011, 23:06:39 poslijepodne »
neznam za te crne kuglice.mislim da je to ugljen al nisam siguran.ako je ugljen po meni to treba drzat jedno vrijeme i onda izbacit jer ugalj skuplja u sebe sve korisno i nekorisno.za crnu ajmo rec spuzvu ja nisam niti stavljao jer je to kao jedna vrasta ugljena i to sam odma izbacio jer nisam htio da mi skuplja gnojivo u sebe sto sam dodavao u vodu.jer je onda beskorisno dodavat gnojivo.probas naci na netu ili youtube-u filter i vidis sta oni stavlaju u njega i po svojoj procjeni ocjenis.eto ja sam ti napisao sta ja stavljam i meni je to jako dobro.
MEMO

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #11 u: Studeni 22, 2011, 08:02:29 prijepodne »
Crne kuglice mogu biti i plastika....a u tom slucaju je ostavi, jer je korisna. Uostalom, vidjet ces dali je ugljen ili nesto drugo....

Offline virus

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Studeni 22, 2011, 11:38:57 prijepodne »
Te crne kuglice su plasticne i suplje, nije ugljen. Znaci da izbacim jedino ovu crnu vatu gore na vrhu. Pocistio sam ga kak si reko za sad radi dobro pa cemo vidjet :)

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Studeni 22, 2011, 12:50:54 poslijepodne »
ok...ja nisam nikad ni stavljao tu crnu spuzvicu.eto pa javi sta se desava i kako radi.sretno :)
MEMO