Srpanj 22, 2025, 01:24:51 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Dilema Tanganyika-Mallawi ?!  (Posjeta: 2712 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Irusnjak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Dilema Tanganyika-Mallawi ?!
« u: Ožujak 09, 2004, 09:25:00 prijepodne »

Da bih spasio sirotog mužjaka Pseudotropheus Kingsizei od sigurne "zajamčene" smrti odostalih napaljenih dominantnih mužjaka, pokušao bih ga prebaciti u svoj malo mirniji akvarij. Da Vas potsjetim, imam akvarij od 100 litara i u njemu držim porodicu Tanganyika i to 4 Neolamprologus Brichardi, 2 Neolamprologus Leleupi, 1 Red Zebra, 2 Plehostomusa i 1 Botiu.

Kako bih spasio mužjaka dosta agresivne porodice Mbuna napravio bih dobru stvar, a zanima me da li bi kojoj svojoj ribi napakostio i napravio slićnodok se ovaj potpuno oporavi?!

P.S. Bojko, računam na tebe i tvoju pamet

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Ožujak 09, 2004, 09:28:00 prijepodne »

Naravno, navedena Red Zebra (Pseudotropheus Estherae) je jedina riba iz porodice Mallawi koja nije ni upola agresivna kao njen rođak Kingsizei. Tu i tamo se zaleti bez posljedica, ali ovaj agresivac bi mogao napraviti bum

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 09, 2004, 09:31:00 prijepodne »

BTW sadašnji izgled akvarija nalazi se u postu : https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=1684

P.S. Bojko, budi brz i efektivan jer je pitanje vremena

Offline perinjo

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 09, 2004, 10:11:00 prijepodne »

ma kaj se treseš ,mene je više strah da ga ovi tvoji ostali ne prebiju jer je rookie u akvariju, a ove su ipak domaćice....to ti je veći problem nego ovaj tvoj scenarij...Whatever ,vidjet ćemo čija mama crnu........

...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 09, 2004, 10:36:00 prijepodne »

to isto kaj veliš! mislim da mogli pokušati malo promjeniti izgled akvarija i ubacit ga unutra. Nakon tog koraka i nakon nekog vremena mogao bi se osjećati kao kod kuće i početi s provođenjem terora!

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 09, 2004, 18:41:00 poslijepodne »

Pa eto men.

1.) ja sam lićno ne bi nikad mješao Malawi i Tanganyikance.To po meni prosto ne ide.Tanganyika ciklidi traže trvdju i topliju vodu od Malawi ciklida.Znam,da ima po akva radnjama to sve skupa ali ipak ne treba miješati kruške i jabuke.

A i tanganyikanci imaju možda neke svoje navike,pa im unos Malawi ciklida može porušiti neki omjer pa če biti bitaka i u tom akvariju.

2.)Koliko sam ja skužio ti imaš Malawi ciklide u Juwel rekordu/ako se varam,nakudi me/,i to ti je za tvoje vrste jako premali.Svi već znamo,da su Malawi ciklidi barem za vreme mresta agresivniji i naroćito dominantni mužjaki si stvaraju teritorije i sad imati na kupu i u tako malome akvariju tri dominantne mužjake,koji samo gledaju za teritorijem i kad ga osvoje brane ga,pa pridošlice ,u tvom slućaju Ps.sp kingsizei,kratko prodju.

Rješenje ti je večiiiiii akvarij

Offline cichlid

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 09, 2004, 19:02:00 poslijepodne »
bok bojko kolko bi ti preporućio ciklida u pesto litreni akvari

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #7 u: Ožujak 09, 2004, 19:14:00 poslijepodne »

ovisi kojih ....

nisam neki ciklidač , ali Tangy su mi nekak privlačniji od Malawija...Bojko nabavili smo nešto dosta rijetko (Saša i ja) ..Victoria ciklid (nekakav ishmaeli) , moram reć da mi je Viktorija porodica najljepša od 3 jezera po nekim slikama sa neta...

Offline cichlid

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 09, 2004, 19:26:00 poslijepodne »
samo malawi oni su mi najdraži,ćuje sto prića koliko riba u akvari ja u svome imam 3afre.3demasonija,3pseudotropheusa zebre,4melanochromis jonahi 3alnokare,meni najdreži melanocromis j ,i imam jednog krvoloka lifalilija ,znam nije malawi ali mi je krasan

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 09, 2004, 19:37:00 poslijepodne »

Pa dobro kaže Vedran,da bi ti sad rekao toliko i toliko riba ide u 500 l akvarij teško.Mada je sad bitnije,da se stavi u akvarij manje vrsta sa više primjerka,nego puno vrsta samo u parovima.

Pa sad male i mirne M'bune imaju svoju litražu od krupnijih i agresivnijih m'buna,dokle eto opet haplochromisi imaju svoja prava/više prostora za plivanje i sl./Tako,da o broju je presudan kao prvi akvarista,a drugi jeste faktorsame ribe,koje če ubrzo stvoriti red,pa če i koji ciklid,da ode.

Meni lićno svi se mi Istočnajci svidaju,ja bi to sve volio imatu u kući,ali počeo sam sa Malawijem,pa mi je ta prva ljubav nekako ......pa znate nju se ne zaboravi nikad.Mada imam u planu,da kad mi Malawi ciklidi podosta ostare,da napravim jedan tanganyika akvarij sa Tropheusima,ali kad dodje vrijeme.

Offline cichlid

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 09, 2004, 19:52:00 poslijepodne »
i ja planiram danas sutra ogroman akvari ali opet samo malawi ako bog da ispod 1500 litara ništa sada imam oko 400litara kad odbiješ pjesak ,kamen itd,za sada izgledaju sretno dao sam im spilja ali imaju i mjesta za plivati ,i moram reći da to nisu sve mlada riba naganjaju se ali nema izljeva agresije tako jako mislim ,moje iskustvo da je tu presudnu igru ima lifalili on je dominantan u akvarijun i kad se poćne nešto dešavati on je prvi i ako on zagrize za za bilo koju ribu u akvariju onda je više nema ,moram je maknut ili će je lišiti života dećko ima 3,5 godine i stvarno je ljep . neznam svako ima svoje iskustvo sa ciklidima ja u 4 godine stvarno nemam problema.A šta da vam kažem da znam akvari gdje plivaju gupiji i ciklidi ,rekli bi da s.....m kolko sam težak,ali istina kolko će još dugo neznam ali i ovo traje predugo što su skupa eto tolko od mene bok

Offline cichlid

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 09, 2004, 20:00:00 poslijepodne »
i zaboravio sam reći ne drzim velike ciklide od 8 do 12 --13 cm kako koji to je sve relativno jer znam neko koji su stvarno narasli, a i to se dešava lifalili hoće nešto veći ali ne puno

Offline perinjo

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Ožujak 10, 2004, 09:50:00 prijepodne »

svaka čast, zakon si izabrao....i ja bi tak nekaj....kolko vidim vrijeme je za bar 200-300L, nema mi druge

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #13 u: Ožujak 11, 2004, 12:38:00 poslijepodne »
400-500l minimalno!!!
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline perinjo

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Ožujak 11, 2004, 14:29:00 poslijepodne »

pa tol´ka mi ni soba nije

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 11, 2004, 14:43:00 poslijepodne »

svi mi razmišljamo o većim akvarijima; više prostora za njih i manje za nas ljude

Bojko, hvala na savjetu i ovaj Kingsizei će ostati gdje je (kod buraza u akvariju)i jedina Mallawi vrsta ostat će Red Zebra koja je već vidno veća od Tanganyika vrsta i prerasta u predivnog dominantnog mužjaka. Ne radi probleme i nije agresivna prema svojim mirnijim rođacima...ma svi sretni i zadovoljni

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 15, 2004, 08:46:00 prijepodne »

Malo sam se prevario! Hormoni su joj podivljali i naganja sve i sva. Brichardi već vidljivo uzvraćaju udarce makarZebru to samo razdraži. Que Serra, Serra

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #17 u: Ožujak 20, 2004, 21:38:00 poslijepodne »
Te ribe na žalost ne idu skupa, pa iako Brichardiji izgledaju nježno, oni to uistinu nisu!
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti