Evo, mozda nekome i pomogne ovaj info....
elem, daklem... tunze veliki wavebox, kontroler 6091... radio probleme vec prije, a danas po drugi put otkazao poslusnost, tj. ugasio se, nista ne svijetli, i narafski, ne radi ni pumpa... a ako nakon nekoliko ukljuci-iskljuci poteza i proradi, pumpa ne radi kako treba (nikakvim intenzitetom) a "lampica" na napajanju malo tinja malo svijetli punim intenzitetom...
Otvorivsi kontroler vidim da se nema sto vidjeti

, sve u SMD tehnici i jedino da je nesto zaista izgorilo, bilo bi vidljivo, ovako mogu buljit u one buhe ko i u ultrazvuk trudnice (doktor me cudno pogledao kad sam mu rekao da tu samo ljudi s puno maste vide nesto ... jezicina

)
Onda sam se preorjentirao na napajanje... i tu je bio problem

Od temperature su se napuhali (jedan je cak presao u pankere, pustio irokezu) elektroliti, a to znaci da su se osusili i ne vrse vise svoju funkciju... treba ih zamijeniti....originali su 680uF 25V 105C a takve nisam nasao pa mi je sugerirano (citiram - "ako su to elektroliti u filteru prema masi mozes stavit i malo jace" -

moje znanje ne seze toliko duboko, ali malo logike je otkrilo da se radi upravo o takvima

) i stavljeni su 1000uF 25V 105C koji su srecom gabaritno odgovarali... i voila, radi mjkumu

za sada radi, javim ako rikne ponovo

uglavnom, nadam se da ce nekome ovo pomoci, bilo je dosta rikavanja zadnje vrijeme vezano uz Tunze i German qualitat koji izgleda vise ili nije German ili nije qualitat

par slika u prilogu, kod otvaranja kucista napajanja obratiti paznju da postoji skriveni vijak ispod naljepnice (odvijacem potraziti "meko" mjesto pod naljepnicom i skalpelom odstraniti taj dio iznad rupe od vijka)... s tim da je i vijak s posebnom glavom za viljuskasti odvijac

ako rikne ponovo, imam jednu prilicno terminalnu ideju kako se suprotstaviti poznatoj izreci "you cant beat German engeneering"

... to mu dodje kao onaj dodatak na izreku "pero je ubojitije od maca" a glasi "ukoliko je mac dovoljno malen a pero dovoljno ostro"

dosta njesra, evo slike