Lipanj 28, 2025, 01:29:59 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Problematicni tunze i moguce rjesenje problema  (Posjeta: 2564 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
Problematicni tunze i moguce rjesenje problema
« u: Studeni 15, 2011, 22:15:50 poslijepodne »
Evo, mozda  nekome i pomogne ovaj info....

elem, daklem... tunze veliki wavebox, kontroler 6091... radio probleme vec prije, a danas po drugi put otkazao poslusnost, tj. ugasio se, nista ne svijetli, i narafski, ne radi ni pumpa... a ako nakon nekoliko ukljuci-iskljuci poteza i proradi, pumpa ne radi kako treba (nikakvim intenzitetom) a "lampica" na napajanju malo tinja malo svijetli punim intenzitetom...

Otvorivsi kontroler vidim da se nema sto vidjeti  :D :D, sve u SMD tehnici i jedino da je nesto zaista izgorilo, bilo bi vidljivo, ovako mogu buljit u one buhe ko i u ultrazvuk trudnice (doktor me cudno pogledao kad sam mu rekao da tu samo ljudi s puno maste vide nesto ... jezicina  :D)

Onda sam se preorjentirao na napajanje... i tu je bio problem  X-(

Od temperature su se napuhali (jedan je cak presao u pankere, pustio irokezu) elektroliti, a to znaci da su se osusili i ne vrse vise svoju funkciju... treba ih zamijeniti....originali su 680uF 25V 105C a takve nisam nasao pa mi je sugerirano (citiram - "ako su to elektroliti u filteru prema masi mozes stavit i malo jace" -  :D moje znanje ne seze toliko duboko, ali malo logike je otkrilo da se radi upravo o takvima  :gata: ) i stavljeni su 1000uF 25V 105C koji su srecom gabaritno odgovarali... i voila, radi mjkumu  :rolleyes: :21:

za sada radi, javim ako rikne ponovo  :D

uglavnom, nadam se da ce nekome ovo pomoci, bilo je dosta rikavanja zadnje vrijeme vezano uz Tunze i German qualitat koji izgleda vise ili nije German ili nije qualitat  -?

par slika u prilogu, kod otvaranja kucista napajanja obratiti paznju da postoji skriveni vijak ispod naljepnice (odvijacem potraziti "meko" mjesto pod naljepnicom i skalpelom odstraniti taj dio iznad rupe od vijka)... s tim da je i vijak s posebnom glavom za viljuskasti odvijac  :roll:

ako rikne ponovo, imam jednu prilicno terminalnu ideju kako se suprotstaviti poznatoj izreci "you cant beat German engeneering"  :k014: :twak: ... to mu dodje kao onaj dodatak na izreku "pero je ubojitije od maca" a glasi "ukoliko je mac dovoljno malen a pero dovoljno ostro"  :zagrljaj:

dosta njesra, evo slike  :up:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Problematicni tunze i moguce rjesenje problema
« Odgovori #1 u: Studeni 15, 2011, 22:33:38 poslijepodne »
o German kvaliteti u akvaristici ne bi previše... lakše mi je kad mi rikne kinez nego skupi švabo..e ček..Kinez mi još nijedan nije riknuo...

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #2 u: Studeni 15, 2011, 22:47:05 poslijepodne »
Ma uopce nije samo u akvaristici... vec svuda - i to vise nego ista ide na zivce, jer stare slave firme prodaju smece a kinez ili prodaje smece pa ti ga nije ni zao bacit kad rikne (jer si ga i platio toliko), ili - upravo to sto kazes, NE RIKNE. Imam upravo takav slucaj da ovaj Tunze zajebava oduvijek i stalno neki klinac, a kineski wavebox radi bez problema vec dvije godine (kontroler i pumpa, pumpa nije unutar kutije pa nije bas "box")...

Jedini kinez kojeg vise nikako ne zelim u svojoj blizini (kuci, autu, bilo gdje) je Vivax  :down:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #3 u: Studeni 15, 2011, 22:51:54 poslijepodne »
e viš, sad sa se sjetio..nije da mi nije kao riknulo..na onoj sun-sun pumpi je zahrđala osovina :D ali platio sam je 50 kuna, pa  ,kao što rekoh.. :D stavio doslovno od mikića plastiku i ideš Đurđa dalje :D :D

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #4 u: Studeni 16, 2011, 09:08:00 prijepodne »
ja sam kupio na ebayu streamicu i riknula je isti dan. ostale dvije u pošiljci peglaju i dalje.

Offline Bkaradza

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #5 u: Studeni 16, 2011, 10:30:44 prijepodne »
ja sam kupio na ebayu streamicu i riknula je isti dan. ostale dvije u pošiljci peglaju i dalje.

Ja sa tunzeom nemam problema, dok sa kinezom imam od 3 koje sam kupio u zadnjoj turi 1 ima toliko usmjeren mlaz da je nemogu niti držat u akvariju (tunze pumpe imaju više nego duplo širi mlaz), jednoj je onaj prilipak loš da se nemože priljepiti uz staklo tj nakon par sati otpada, a treća je toliko smanjila protok u par mjeseci da je to nevjerojatno.. Tunze od kad sam ih namjestio rade kako treba bez problema...

Offline rokimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
« Odgovori #6 u: Studeni 23, 2011, 14:35:53 poslijepodne »
možete vi reći šta god hoćete....ali švabo je još uvijek švabo...i to ne samo u akvaristici!..... nije da je besprijekoran ali je u većini slučajeva kvalitetniji!
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #7 u: Studeni 23, 2011, 14:39:40 poslijepodne »
hmmmmm... stara i nepouzdana informacija :D :D  odnosi se na sve, a posebno na famozni fau ve, koji je u našim krajevima još uvijek neprikosnovena ikona ruralnih područja  :D

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #8 u: Studeni 23, 2011, 19:12:32 poslijepodne »
e da -?.....stari dobri fau ve :D :D
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #9 u: Studeni 24, 2011, 00:46:51 prijepodne »
ma daj stari moj, parkam neki dan službeni auto ispred lokalnog dućana, a cura kaj radi tamo nakon što je izašla na trenutak van nešto odnijeti  i vidjela auto pita - a čija je ovo šestica? Ko iz puške :D A ja ne da ne bi znao razlikovat peticu od šestice, nego se ne bi ni okrenuo za Golfom nikad :D  Presmiješno.... Eh, da sam ga imao prije nego sam se oženio, haračio bi po selima ko mega Baja :D :D
 fau ve , ultimativni ruralni pxxolovac :diablolol:

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #10 u: Studeni 24, 2011, 08:23:03 prijepodne »
e jbg, nama je i službeni auto VW! ali ja inače ne vozim VW...nažalost!  ;) mi iz ruralnih krajeva volimo to.....

Offline angelfish1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #11 u: Studeni 28, 2011, 22:49:21 poslijepodne »
evo da se i ja pozalim na tunze  :down: prvi multicontroller 7095 nije mi radio food timer opcija od pocetka al tu sam se zalio na reef central u tunze i ovi mi poslali novi controller  sto je prst gori  :up: al zato od tri tuze nanostream dvije su mi riknule i to  transfomatori  a na jednu je stream pumpu kabel odmah do pumpe puknuo (sve u periodu manje od dvije godine),e sad imam kineza koji radi vec skoro dvije godine bez greske (ok mala havarija je bila ispalo je gornje kuciste i rotori ispali al to je posao od 5 minuta) ja se drzim one nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari al u ovom slucaju iz mog iskustva  to ne drzi vodu :D:D
Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark.Top professionals built the Titanic.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Prosinac 18, 2011, 20:28:54 poslijepodne »
tunze je bila dobra firma prije 10god, sad je sav made in china skupa s kvalitetom. napajanja rikavaju svaki cas, osovine hrdaju, plastike pucaju...sve mi se cini da gospodin tunze samo puni depove jos moze.
a tek customer service, milina kad ih kontaktiras..ako njim sada posaljes dio pod garancijom i razmjenis 20 mailova, mozda, ali samo mozda, posalju ti novi do ljeta -_-