Srpanj 21, 2025, 21:41:46 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: izrada akvarija 150x50x50  (Posjeta: 2143 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivano09

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 42
izrada akvarija 150x50x50
« u: Studeni 07, 2011, 21:07:08 poslijepodne »
poz.... planira izradit akvarij dimenzija 150x50x50,debljina stakla 10mm. sa dva ojačanja u gornjoj zoni.pa me zanima kako ljepiti stranice na dno ili oko dna? koji je najbolji silikon za ljepljenje?

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline Veky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Tetec 'z B'elovara
Odg: izrada akvarija 150x50x50
« Odgovori #2 u: Studeni 08, 2011, 15:15:38 poslijepodne »
Ja krećem u izradu novog 120 litraša. Odlučio sam se za Soudal Silirub AQ (jedan od boljih izbora), mada sam već ranije napravio dva manja akvarija od 65 i 35 litara Ceresit-om C23 (jedan crni i jedan transparent) prije par godina i drže fantastično. Pogubio sam 3 dana na "izlete" u potragu za akvarijskim silikonom po Bjelovaru. Trgovine koje su držale Ceresit, pa čak i TKK tekafiks za akvarije (koji je teže naći kod nas) više ih ne drže. Nakon obilaska 7-8 trgovina našao sam ga tek u posljednjoj - željeznariji. cijena za transparent je mislim 35kn pa evo sve pišem kao info o cijeni i dostupnosti. Ako koga od Bjelovarčana interesira gdje ima šaljem info na pm da ne reklamiram.

Što se lijepljenja tiče, sve preko 100 litara se lijepi oko baze. Isto tako, baza je obično bar "za dimenziju na više" deblja od stranica, pogledaj tablice, ima ih po forumu.
Kompliciram po kućama na komplicirani način.

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: BiH
« Odgovori #3 u: Studeni 09, 2011, 09:45:26 prijepodne »
Ja sam svoj 330l lijepio sa SOUDAL silirub AQ, kupljen u Zg cijena 35kn po boci, 120x55x50 i dvije tube su mi bile dovoljne(uz odredjeno ponavljanje jer sam prvi put sam si lijepio akv), mislim da je to jedan od najkvalitetnijih silikona zbog svoje gustoce iako i ostli namijenjeni u tu svrhu ce posluziti ako nisi sa novcem  8) a sto se tice lijepljenja to je sasvim jednostavno  upisi ciklidi.com pa nadji hardver  , tu imas plitko objasnjenje a ako ti treba vizuelni prikaz pa cojvece samo upisi sto zelis na youtube i pojavi se milijun klipova kako se lijepi   :D :D

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • No bike - No life
« Odgovori #4 u: Studeni 09, 2011, 11:46:52 prijepodne »
Ima na OVOJ stranici odlično objašnjeno kako se ljepi akvarij
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2

Offline Veky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Tetec 'z B'elovara
« Odgovori #5 u: Studeni 11, 2011, 07:43:58 prijepodne »
Hajde, ako ima dobrovoljaca, da mi odgovore...
Je li je vanjska fuga (u obliku trake) potrebna ili nije?
Imam prekrasno brušena 8mm stakla i sad mi izgleda ružno ta trakasta fuga preko vanjskog brida stakla i dijela bočne stranice. Popunio bi samo "rupu" tj. kosinu nastalu brušenjem. Na manjim akvarijima ranije sam tu fugu ostavljao i nije bila nešto upadljiva (bili su od tanjeg stakla i lijepljeni na bazu). Doprinosi li to ikakvoj čvrstoći?
Znači, ne prićam o unutarnjoj ovalnoj fugi unutar stranica, nego o trakastim fugama na spoju bočnih i čeonih stranica.
Kompliciram po kućama na komplicirani način.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #6 u: Studeni 11, 2011, 16:15:53 poslijepodne »
Ja več 2 godine kupujem silikon Soudal Silirub AQ  u Bjelovaru, mislim ( kemo boja ) od benzinske prema ZG, 30 kn i uvijek ima