Kolovoz 10, 2025, 05:27:19 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: guppy - pitanje  (Posjeta: 1340 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dixidino

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
guppy - pitanje
« u: Studeni 07, 2011, 18:46:08 poslijepodne »
Imam par pitanja u vezi gupija...Da li se svim gupijima moze odrediti naziv?...Da li postoje čisti i mješani gupiji i može li mi netko to objasniti?...Naime da li je svaki guppy posebne boje i moze mu se odrediti varijanta po boji i drugim stvarima ili postoje i mješani gupiji raznih oblika i boja kojima je tesko odrediti varijantu?...Da li je moguce uparivanjem gupija sa crvenim repom dobiti npr. plavog gupija i o čemu ovisi...?...mozda su pitanja laicka,ali unaprijed hvala!  :)

Offline marijan1712

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Čakovec-Međimurje
Odg: guppy - pitanje
« Odgovori #1 u: Studeni 07, 2011, 20:09:05 poslijepodne »
to i mene zanima....

Offline Mrnja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #2 u: Studeni 07, 2011, 20:38:46 poslijepodne »
Evo, tu je pisano dosta zanimljivih stvari o guppy-jima  ;)
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=52536.0

Offline dixidino

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Studeni 08, 2011, 15:10:12 poslijepodne »
To sam sve vec procitao...no nigdje to malo detaljnije objašnjeno....npr. kako jedan plavi gupi koji se pari sa jednom zenkom dobije crvene male...i ona pitanja sta sam prije postavio......Da li je svakom gupiju moguce odrediti naziv i podvrstu........itd..........

Offline SaravoliLunu

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 26
« Odgovori #4 u: Studeni 20, 2011, 14:31:40 poslijepodne »
Ja sam uspjela pariti  wild i običnog guppia. Naime običnan guppi ima običan rep a meni ima očina guppy rep sa 3 produžetka :)  :star:

Offline Extibo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Studeni 28, 2011, 18:40:11 poslijepodne »
Guppyije mozes pariti kako pozelis, sve je to "ista" vrsta samo s raznim obiljezjima

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #6 u: Studeni 28, 2011, 18:59:52 poslijepodne »
Genetskim odabirom dobivaju se podvrste tipičnih obilježja premda i kod tih takozvanih čistih linija postoje izuzeci i tako dolazi do novih vrsta-boja. Proguglaj GENETIKA pa će ti biti stvari malo jasnije. Ja doma imam crne molije- ženke sa sedefasto zelenim pjegicama na boku i žutog molija sa lira repom. Njihovi mladi će u prvoj generaciji biti pola kao mama pola kao tata, ali zato njihov podmladak će imati sva mješana obilježja roditelja. mani je cilj dobiti žute molije sa lira repom i sedefastozelenim pjegicama na boku. To bi obilježje moglo imati 1/8 populacije u trečoj generaciji. U 4. 1/4 , u 5.,  1/2,  u  6. skoro svi.  To ovisi i o čistoči linije roditelja jer ako su i ono mješanci onda ti geni mogu prevladati i pokvariti nam račune.

Offline Extibo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Studeni 29, 2011, 19:00:59 poslijepodne »

Offline draken0x

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Međimurje
« Odgovori #8 u: Studeni 29, 2011, 23:29:32 poslijepodne »
Genetskim odabirom dobivaju se podvrste tipičnih obilježja premda i kod tih takozvanih čistih linija postoje izuzeci i tako dolazi do novih vrsta-boja. Proguglaj GENETIKA pa će ti biti stvari malo jasnije. Ja doma imam crne molije- ženke sa sedefasto zelenim pjegicama na boku i žutog molija sa lira repom. Njihovi mladi će u prvoj generaciji biti pola kao mama pola kao tata, ali zato njihov podmladak će imati sva mješana obilježja roditelja. mani je cilj dobiti žute molije sa lira repom i sedefastozelenim pjegicama na boku. To bi obilježje moglo imati 1/8 populacije u trečoj generaciji. U 4. 1/4 , u 5.,  1/2,  u  6. skoro svi.  To ovisi i o čistoči linije roditelja jer ako su i ono mješanci onda ti geni mogu prevladati i pokvariti nam račune.

Prvu generaciju mrijestiš 2 ribe, i od dobivenih riba se ti neke sviđaju i želip ih dalje razmnožavati. Kaj onda možeš uzeti 2 ribe od istih roditelja ili morš miješati? Mene zanima za patuljaste ciklide.