Lipanj 26, 2025, 22:37:12 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Paličnjaci  (Posjeta: 8114 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ozzy osbourne

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
PALICNJACI
« Odgovori #25 u: Listopad 20, 2005, 21:18:00 poslijepodne »

ej hvala na slici. jesi bila oko 7 i 20 sa sandrom na banu? jer ja sam rposao al mi je bilo glupo banut hehe ono di je layla. ja koliko vidim po slikama to je baculum samo me muzjak buni al provjerit cu sad ja to kod frenda

† BLACK RAIN †

Offline Layla

• Punopravni član
  • **
PALICNJACI
« Odgovori #26 u: Listopad 20, 2005, 21:28:00 poslijepodne »
nisam bila, isla sam na cugi, to sam ti i ja govorila da je ful slicna tvojima, lea ima istu takvu i muzijaka kao mog i na ljeto su se stalno parili, sad ne znam kakva je situacija, imaju nesto vise od 4 mj i jos nista...ma to mi je lea nesto pricala da kad nema muzijaka da baca jajasca, a njezina nakon parenja baca jajasca, ja ih imam 4 mj i jos nista od prinova...
Pi.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
PALICNJACI
« Odgovori #27 u: Listopad 20, 2005, 21:32:00 poslijepodne »

e da kad ja neznam o tim vrstama koje se pare....al poslao sma poruku prijatelju pa cemo vidit.

pa nek ta jaja koja cura baci bez parenja stavi na stranu pod zarulju da se brze izlegnu na nekih 25 stupnjeva al nek pazi vlagu. i mozda nesto izadje. ma lupam joj neznam kratko i jasno hehe.

† BLACK RAIN †

Offline Layla

• Punopravni član
  • **
PALICNJACI
« Odgovori #28 u: Listopad 20, 2005, 21:38:00 poslijepodne »

to s jajima ti bas i nisam upoznata...
Pi.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
PALICNJACI
« Odgovori #29 u: Listopad 20, 2005, 21:40:00 poslijepodne »
gle govorit cu o svojoj vrsti. zenka baca jaja iz kojih izlaze nimfe. upravo proucavam tu parrtenogenezu. dakle jaja samo izdvojis radi kontrole mladih. a kod parenja ne znam kako to ide...
† BLACK RAIN †

Offline Layla

• Punopravni član
  • **
PALICNJACI
« Odgovori #30 u: Listopad 21, 2005, 00:31:00 prijepodne »
ma ne znam ni ja bas kod parena, prosle god kad su se leini parili(ja sam ih cuvala), parili bi se po sat vremena, muzijak bi stajao na zenki i podvio svoj "rep" u nju...sta se tice jaja ja ih bas ni nisam vidjela nego bi svakim danom bilo sve vise i vise mikroskopskih maldih, prestala sam brojati kad ih je bilo negdje 50, a prekrcao se terarij njima jer ima ful mali.
Pi.

Offline Layla

• Punopravni član
  • **
PALICNJACI
« Odgovori #31 u: Listopad 21, 2005, 00:33:00 prijepodne »
ovo ljeto su se to parili, ne znam sta govorim prosle god, moguce da im je odgovarala ta temp...i polozaj gdje sam ih drzala, jer kod nje su se do onda parili jednom a kod mene svaki drugi dan (bili su 3 tjedna kod mene)
Pi.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
PALICNJACI
« Odgovori #32 u: Listopad 21, 2005, 15:35:00 poslijepodne »
cujem da ako se pojhavi muzjak da se pare. ne znam morao bi vidit izblza curu da znam..
† BLACK RAIN †

Offline Zir

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Udruga RiBA
PALICNJACI
« Odgovori #33 u: Listopad 25, 2005, 13:13:00 poslijepodne »

damn, ja lijen ko i obično pa sam malo kasno skužio temu

anyway, drago mi je što ima zainteresiranih za paličnjake. kad sam ih ja dobio, prije cca 5g nisam imao pojma o njima i uglavnom sam se brinuo o njima onako kako sam mislio da bi trebalo... i niš im ne fali (čak su dogurali do Dubrovnika).

Sad i ja razmišljam da napravim onakav dugoljasti terarij...

Ja ih stvarno imam previše (još su mali ali kad narastu bit će vraga), bilo bi mi muka da im moram prikratit život, pa ako netko želi udomit...

Veliki pozdrav svim paličnjacima
Zagreb - Blato

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
PALICNJACI
« Odgovori #34 u: Listopad 25, 2005, 16:04:00 poslijepodne »

eto jos jedan oglas al zir jednostavno unistavaj jaja ostavi ih par da ne prekidas uzgoj i to je to. u neku casu malo acetona rakije il tak nes....to ja tako radim ili spalim

† BLACK RAIN †

Offline Zir

• Punopravni član
  • Udruga RiBA
PALICNJACI
« Odgovori #35 u: Listopad 25, 2005, 21:13:00 poslijepodne »

znaš šta, meni je podloga zemlja, tj. iglice od bora i morao bipreokrenut cijeli terarij da izbacim ta jaja, što obično i napravim po ljeti ali ovo sam se ljeto preračunao malo... ma snaććemo semi već nekako...

btw. jel zamrzavanje dobro za "humano uništavanje" kukaca?
Zagreb - Blato

Offline Lilo

• Novi član
  • *
PALICNJACI
« Odgovori #36 u: Listopad 25, 2005, 21:13:00 poslijepodne »
Ozzy ozzy a nama u Zgb. da ih pošalješ?Ha? No moja zvijer je dobro ali oćekujem još jednu bar....

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
PALICNJACI
« Odgovori #37 u: Listopad 25, 2005, 21:16:00 poslijepodne »

bor? hm nije li to prekiselo s obzirom na visinu vlage? ja to ne big stavljao. papir ti je najjednostavniji.

zamrzavanje, bas sam citao pa da proslijedim da se zamrzavanjem ledi voda u stanicnoj strukturi a kako se sve sto se hladi siri, dolazi do razaranja stanica i smrti. btw voda je jedina tvar koja siri i kad se grije i kad se hladi. ja sam to radio zamrzavanjem, a jel humano il ne, ovisi o osobi meni,,,,,,i je i nije. u zadnje vrijeme za manje kukce koristim amonijak, pare

lilo, drago mi je da se cujemo. ma sredit cemo to samo da dobijem konacan broj jer bi tvoje frendice one isto palicnjake pa da mi kazete final broj da znam pakirat.

† BLACK RAIN †

Offline Zir

• Punopravni član
  • Udruga RiBA
PALICNJACI
« Odgovori #38 u: Listopad 25, 2005, 21:30:00 poslijepodne »

Pa pod "humano" mislim na to što ih najmanje pati... kiselo ili ne, moraš priznat da im niš ni falilo:)) - a uvijek imam istu podlogu. nego, šta im ti daješ osim kupine? meni šipak jedu šipak (ful malo), a drugo nisam ni probavao, naravno - kupina je glavna

Citat: Lilo
Ozzy ozzy a nama u Zgb. da ih pošalješ?Ha? No moja zvijer je dobro ali oćekujem još jednu bar....

ja bum sigurno dolazil u zg za cca mjasec dana (ak ne i ranije) i mogu biti prijenosnik:))
Zagreb - Blato

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
PALICNJACI
« Odgovori #39 u: Listopad 25, 2005, 21:51:00 poslijepodne »

eto hvala ti onda je prijevoz rjesen a do tad ljhubitelji phasmide napravite VISOKE terarije.

jedu kupinu i sve iz porodica ruza to ej gog malina eto i sipak onda cujem da jedu salatu iako nisam probao, pa list lijeske, provjereno...ma tak jedu oni sve nije bed za ishranu. pazit na vlagu i terarij!!!!!!!!!!

† BLACK RAIN †

Offline Zir

• Punopravni član
  • Udruga RiBA
PALICNJACI
« Odgovori #40 u: Listopad 25, 2005, 21:58:00 poslijepodne »
na vlagu niš ne pazim - pazi se sama
Zagreb - Blato

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
PALICNJACI
« Odgovori #41 u: Listopad 26, 2005, 14:33:00 poslijepodne »

molim? daj ubaci hygrometar ako imas i ocitaj mi broj brijem 50,60 posto. i nemas problema sa presvlacenjem? a dobro i ja sam ih jedno vrijeme drzao bez vlage al bolje je spricat zbog vode da se napiju i tako sad svaki dan 2 puta poprskam terarij i njih.

† BLACK RAIN †

Offline Sjenica

• Novi član
  • *
PALICNJACI
« Odgovori #42 u: Prosinac 10, 2005, 20:43:00 poslijepodne »
Citat: ozzy osbourne

na primjer da ce zapet u kozi i uginuti ili se presvuc i osusit deformirani onda ako im je guzva unutra pocet ce jest jedni druge.....napravi VISOK terarij!
to je jedan od najvaznijih uvjeta da bi zivjeli. prskaj onom spricom za biljke ja ih sprixcam neodredjeno kad mi pukne al ako napravis dobro zatvoren terarij spricaj ujutro i navecer obavezno jer su nocne bestije.

e , a kakva treba biti temperatura vode s kojom ih se šprica?

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
PALICNJACI
« Odgovori #43 u: Prosinac 11, 2005, 10:16:00 prijepodne »

ja se time nisam nikad mucio, ali mlaka da se ne rashladi terarij i zivotinje ...

sad planiram kad skupim pare napraviti ogromni terarij barem 1.5mx60x40 od drveta na nogicama, sa osvjetljenjem i svime ostalim!

† BLACK RAIN †

Offline Sjenica

• Novi član
  • *
PALICNJACI
« Odgovori #44 u: Prosinac 11, 2005, 17:28:00 poslijepodne »

hvala

ja imam osvjetljenje, tek kad sam stavila rasvjetu su mi izašli kukci iz jaja, trbalo im je 3 mjeseca da se izlegnu

Offline lord of pula

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 29
Odg: PALICNJACI
« Odgovori #45 u: Ožujak 01, 2011, 12:37:03 poslijepodne »
oprostite sta tako upadam .....samo sam zelio pitat ako je uredu da na terariju za palicnjake otvor bude samo s gornje strane (s mrežicom naravno) pitam zbog ventilacije.... pa ako je to uredu...  :nerd:

Offline mata biolog

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
Odg: Paličnjaci
« Odgovori #46 u: Ožujak 09, 2011, 16:33:53 poslijepodne »
ja bi reko da se to i preporuča na se stavlja na gornju stranu jer kada se presvlače da se uhvate kukicama za mrežicu i tako lakše izvuku.
a i trebalo bi sa strane napravit pa njih! zavisi kolika je veličine, tj. visina insektarija!!