Srpanj 18, 2025, 16:16:14 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pas preko granice  (Posjeta: 2314 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Fily

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
pas preko granice
« u: Studeni 01, 2011, 18:55:42 poslijepodne »
jedno pitanje..ako netko zna..dali je potrebno nesto vise od putovnice za prelazak psa u drugu državu? neka posebna cijepljenja i to?  :)

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: pas preko granice
« Odgovori #1 u: Studeni 01, 2011, 19:09:07 poslijepodne »
zna...

Mikročip i putovnica koju ti izdaje tvoj veterinar... koja je ujedno i potvrda da je pas uredno cijepljen, te mikročipiran... i za zemlje EU pas MORA biti fizički odvojen od vozača - iako to rijetko tko kontrolira i radi probleme - zna se dogodit... (govorim iz višegodišnjeg vlastitog iskustva putovanja po cijeloj EU)

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Studeni 01, 2011, 19:48:38 poslijepodne »
Provjeri za zemlju u koju ideš što treba, većina je prihvatila uvjete koji vrijede u E.U. međutim nađe se ponekad biser na granici koji se povodi i starijim propisima, veterinarski certifikat o zdravlju životinje nije na odmet uzeti jer ona knjižica od cijepljenje/ putovnica nekad nije bila dovoljna.
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #3 u: Studeni 01, 2011, 20:00:01 poslijepodne »
chip i 'pasos' koji 'dobijes' kod veterinara u zamjenu, mislim za 80 kn :)
taj je 'pasos' u stvari potvrda da je pas uredno cijepljen. Lucky je u 2 navrata putovao..ali, nikada nas nisu nista pitali(iako, imali smo sve)...
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 01, 2011, 20:09:12 poslijepodne »
Mene nikad isto ne pitaju, onako čim vide da im nudim dokumente, samo mahnu, međutim, jednom prilikom kad sam išao u Srbiland, obično isto prođemo tako ili samo s knjižicom, ali taj put je bila neka vremešna baba koja je inzistirala i na certifikatu, srećom imali smo ga iz ne znam točno čijih paranoidnih razloga :) , i onda je još provjeravala da li je od cijepljenja protiv bjesnoće prošlo više od 3 ili 4 mjeseca i nije, tako da smo imali sreću ali inače samo prođemo, pitaju:"na parenju ste bili ?" i onda ako kažeš da je tako samo puste, ako pak kažeš da je u pitanju izložba ili činjenica da psi uvijek putuju samnom, onda se već raspričaju pa onda to traje

Offline Bambi

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 42
« Odgovori #5 u: Studeni 01, 2011, 20:19:28 poslijepodne »
Kada ideš u EU, kod veterinara dobiješ knjižicu ili papir da je pas cijepljen protiv bjesnoće i da u krugu od cca 80 km nije bilo bjesnoće u ne-znam-kolliko-mjeseci. Oni (EU) uvijek pitaju za  papire od psa. Inače, mi smo preko granice u Neumu išli bez problema s knjižicom cijepljenja (zaboravili kod veta izvaditi papire), vjerojatno zato jer izgleda identično kao i pasoš, a ovi na granici nemaju pojma što gledaju. Daš im knjižicu šetlandskog ovčara, oni gledaju šnaucera i obrnuto.
Najvažnija stvar u životu je ne skidati pločice sa zida u kupijonici!

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
« Odgovori #6 u: Studeni 01, 2011, 20:25:47 poslijepodne »
Ja sam išao u Sloveniju i Austriju ovo ljeto s psom(Cavalier King Charles). Sjedao je u mene u krilu, i prošli smo bez problema...Tj. nisu ništa ni tražili... A i sam je veterinar rekao da nam ne treba ništa osim putovnice,i naravno moraš imati sva propisana cjepiva.  :up:
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 01, 2011, 20:42:43 poslijepodne »
ne znam koji vi to "papir" spominjete, ali sigurno dve i pol godine nisam dobio "Uvjerenje o cijepljenu" - od kad su "knjižice-putovnice" usklađene sa propisima EU... prije toga su ta uvjerenje važila (čak) tri mjeseca... sada, vrijedi godinu dana od cjepljenja...

držanje pasa u krilu... psi koji jurcaju i skaču po vozilu... tu nemam što reći... osim da čekam vidjet jednom (nedaj bože) kako takav pas leti kroz šoferšajbu...
a vlasnike/vozače koji to prakticiraju... što reći...

kod nas (koliko ja znam) ne postoji neki zakon koji bi takve postupke branio... ali u EU 100% postoji, i kazne nisu male... isto kao i ostavljanje ljubimaca u vozilu,... primjera radi, imao sam dva psa mrežom odvojena na zadnjem sjedalu... stao sam u Njemačkoj na autoputu na 5 minuta da natočim gorivo i odem obavit nuždu... i kraj vozila me dočekala patrola... uz provjeru osobnih dokumenata, "papira" od pasa i "ugodan" razgovor sa organima reda prošao sam bez problema...

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline solaris

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #8 u: Studeni 02, 2011, 08:23:29 prijepodne »
Ja svog psa ne odvajam nikakvom mrežom niti ićim sličnim, ali pas je obavezno na zadnjoj klupi, ima na sebi harness i harness je s lajnom zavezan na stražnji naslon za glavu tako da Roky moze samo sjediti ili ležati na svom sicu i to je to. Uvijek mi je bilo bed kad bi razmišljala o naglim kočenjim ili o prometnoj nesreći gdje Roky leti po autu... Mislim da je ovo dosta siguran naćin putovanja za njega. Harness je još najnježniji način za čvrsto privezivanje u autu po mom mišljenju. To mi je draže od mreže gdje on opet može letiti po autu ako se nekaj dogodi.

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Studeni 02, 2011, 09:24:58 prijepodne »
mreža je samo fizička pregrada da pas ne može doći do vozača, te eventualno da zaustavi psa da ne proleti kroz šoferšajbu... moja Labradorka se vozi u box-u... najsigurniji način 100%... uđe, legne i spava... i ne dira ju 5% za cijeli svijet...

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #10 u: Studeni 02, 2011, 09:39:38 prijepodne »
90 % ljudi ne veže djecu na zadnjem sicu, (ja prvi) Mala je u sjedalici. A pas je uvjek napred na podu kod suvozača tak da nemre proletit kroz šajbu. Mislim da bi to mjesto bilo idealno i za klince ;)
Pas u kavezu... Kak ovaj (koji nije u kavezu) proleti kroz šajbu tak ovaj u kavezu ostane zgnječen u vozilu, a o požaru da i ne pričam. Da...,  o svemu se da razglabat.
Inače samo štene nesmije biti puštenu u vozilu , mora biti pod nadzorom suvozača, ako si sam sa štenetom onda mora biti u kavezu, ali ne radi "letenja kroz prozor" več zbog zaigranosti i mogučnosti da te omete u vožnji i da dođe do sudara.
Mislim ipak da sve ovisi o organu reda, na kakvog naiđeš takav propis primjeni. Uglavnom uvjek naučiš nekaj novoga :D
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #11 u: Studeni 02, 2011, 10:31:04 prijepodne »
naš također sjedi ispred sa suvozačem,i ful je naviknut na to,spava ko beba,obožava se vozit  :) ali da ne izlazim iz teme,ugl. pas je cijepljen,čipiran i ima tu putovnicu,onu plavu.. e sad,sto se tice ovih potvrda,bolje njih imat nego probleme..

hvala svima   :up:

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #12 u: Studeni 02, 2011, 11:03:57 prijepodne »
husky uvijek leži sam na zadnjem sjedalu, ok - granicu ne prelazimo, ali još mi samo treba da me za tak nekaj policija opelješi...  :dead:
a kad malu-veliku vodim - onda moram biti s njom iza jer je još uvijek preluda i prešašava da bude mirna za vrijeme cijele vožnje...  :devil: dakle, tu je sve ok?
mislim, kako se naši furaju na što više zakona iz EU - kak će to na kraju biti? pojas za pse? kavez? šta?
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Studeni 02, 2011, 11:56:30 prijepodne »
evo, najbolje uloženih 75EUR prije više od 6 godina... svi psi koji su se u njemu vozili su bili super zadovoljni i vraćali su se u njega bez straha...
istina, ovo je slika sa neta, moj je zeleni...

koliko sam uspio vidit, postoje novi modeli koji se mogu otvarat (za ulaz) sa 3 strane... tako da se može smjestit gdje god paše (i gepek, i zadnji sic,...)

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #14 u: Studeni 02, 2011, 13:29:39 poslijepodne »
Smiley ovo je OK :up:
Gdje ima to za kupit,, baš ovaj model?
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline draken0x

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Međimurje
« Odgovori #15 u: Studeni 02, 2011, 13:34:01 poslijepodne »
Meni su na slovenskoj granici rekli, da treba samo ta knjižica, gdje piše da je pas sve cijepljen i može preko bez problema  ;)
Kak je s kavezom neznam. VIod sam negdje za kupit, kao neki pojas za pse, ubiti je samo ko lanac koji se prikopča umjesto pojasa i za ogrlicu  :)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #16 u: Studeni 02, 2011, 13:58:19 poslijepodne »
dođeš do granice..izađeš van sa psom..baciš mu kost u drugu državu, pređeš prek, pokupiš ga...u međuvremenu se nadaš da carinici nisu laki na obaraču :D

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Studeni 02, 2011, 14:11:48 poslijepodne »
Smiley ovo je OK :up:
Gdje ima to za kupit,, baš ovaj model?

Vogelfarm... ili Zoo Muser...
kod nas? neznam... možda ima netko tko drži Karlie... ali ja osobno ciljam (kad skupim neku lovu) uzet onaj noviji model... je malo skuplji (nekih 100EUR) ali se definitivno isplati (pogotovo meni koji sam u autu svako malo i svako malo negdi idem sa pesom... a i dosta često mjenjam aute (privatni, poslovni, od frenda...) pa mi je "modularnost" i više nego dobrodošla

@Vedran
znam jedan prelaz di je paralelno s mojim autom u drugu državu prešla i krava... da li je imala stalnu propusnicu ili se poznavala sa GP ne znam... :D

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Studeni 02, 2011, 15:32:07 poslijepodne »
dođeš do granice..izađeš van sa psom..baciš mu kost u drugu državu, pređeš prek, pokupiš ga...u međuvremenu se nadaš da carinici nisu laki na obaraču :D

kakve sam sreće, moje bi se zainteresirale baš za carinike mala bi se zaletila k njima da ju nose, a velika da vidi kakvog je okusa carinik jer dira malu  :D