moze jedno pitanje posto kanim kupiti takav aq....kakav je grijac podni ili stakleni?....kakva je rasvjeta?
grijac je obicni...stakleni...ja sam ga smjestio iza, vodoravno sa sljunkom...skroz nisko, tako da se i nevidi...rasvjeta je 15w...to ti nije bas nesta, ali ti ja iz svog skromnog iskustva mogu reci da ako imas pod sljunkom zemlju ( ja sam je kombinirao sa aqualitom), dodajes malo co2 i mozda u buducnosti i gnojiva, kad se podloga iscrpi - nemas zime, mozes imati bilje. naravno to se odnosi na bilje koje nije pre zahtjevno...npr. sagitaria mi se siri, javanska mahovina napreduje, rogolist raste ko korov, a anubias bi i tako trebao biti u sjeni...cak imam u akvariju hemianthus micranthemoides za kojeg kazu da treba jace svjetlo...kod mene raste, polako ali raste...
da budem iskren...kosto sam rekao, da sam imao para sredio bih si 200 litara s nekom divljom rasvjetom, ali nisam...ako nisi u situaciji da potrosis puno novca, ovo ce ti sigurno posluziti...ili to, ili na forumu u golasima potrazi nesta polovno sto je u toj cijeni...
i da, za filter ti jos nemogu reci dali je optimalan jer od stanovnika jos uvjek imam samo jednog malog ancistrusa, 3 kozice i jednog helena puza...za sad on to dobro pumpa, ali ko zna sto ce biti kad dodje jos ribica koje ce dodatno smecarit...ugl. to ti nebi trebala biti neka investicija, pogotovo ako se uzme nesta rabljeno...
nadam se dasam pomogao