O-ho, evo ga još jedan mrijest ramireza... Ja ću ti rado pomoći, koliko god mogu, jer su i meni neki pomogli pa što ne bih i ja drugima! Tako da što manje sam "kemijaš" na slijepo!

Sad je sve tako kako je, ostavi sve na miru pa neka rade što treba. Iako se slažu, svejedno prati što se događa da mužjak u jednom trenutku ženku "ne uzme na zub"! Što god da se dogodi, pa makar i loše, njima dobro dođe da se uhodavaju, a neki budući mrijest se može dogoditi i za 2-3 tjedna! Tako da imat će oni još prilika, naravno, ako ženka preživi!

Svijetlo mora biti indirektno tijekom noći, tako da oni ipak vide ikru koju čuvaju. Nekakva stolna lampa koja stoji u blizini akvarija će ti poslužiti za prvu ruku. Glavno svijetlo u akvariju možeš ugasiti.
Meni se infuzorij sam "pojavio" jer sam imao microsorum unutra, ono što tada nisam imao (a baš bi mi dobro došlo) su mikrocrvi, njih mogu jesti prije artemije. A onda artemija i to što sitnija, jer je mlađ ramireza vrlo sitna, pa artemiju normalne veličine ne mogu baš lako pojesti. Zato ti tu pomognu i ti mikrocrvi, da mogu nešto jesti dok malo ne narastu. Da sad imam priliku hraniti mlađ ramireza, radio bih ovako... kad počnu jesti prvo bih im ponudio infuzorij + mikrocrve, nakon nekog vremena mikrocrve + artemiju (sitniju), na taj način i sitnija mlađ i krupnija mlađ ima što jesti... nakon toga samo artemija i to prilično dugo. Ono sa žumanjcem jajeta nisam probao, ali to navodno dosta zagađuje vodu, pa sam pokušao bez toga.
Ono što je jako bitno jest pH, dobro je da je nešto niži (neki kažu oko 6-6.2, neki i za 6.8 kažu da bi trebalo biti OK), ali svakako je bitno da je stabilan, ne smije oscilirati gore-dolje, bolje da je i nešto viši ali da je stabilan nego da je niži pa da oscilira. I voda bi trebala biti meka... Bilo bi dobro da nabaviš testere na bazi tekućina za pH, KH i GH, tako da tu i tamo provjeriš parametre vode, što bi ti moglo pomoći ako nešto pođe po zlu, da shvatiš što se zapravo dogodilo.
Trebat će ti i dugačka pipeta za "usisavanje" dna od nečistoća, kasnije usko crijevo, pa 2 plastične boce pripremljene za uzgoj artemije, pa..........
Eto toliko za ovaj put, nadam se da sam pomogao barem malo! Kad se sjetim još nečeg bitnog, javit ću ti na vrijeme!