Lipanj 26, 2025, 20:51:21 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: temperatura u terarij  (Posjeta: 2636 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kells1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: temperatura u terarij
« Odgovori #25 u: Listopad 26, 2011, 17:32:41 poslijepodne »
termostat ne mogu trenutno nabaviti. probao sam sad mjeriti na mokroj strani je 26-27 stupnjeva a na suhoj 27-28. ja mislim da ce bit ok tako. ako ne ne mogu nista vise napravit. sve sto sam mogo sam napravio.

stavi grijač ispod jednog djela terarija pa će na tom djelu biti topliji nego što je sad a zmije će imati temperaturne zone, čini mi se da si spomenuo da je ispod cijelog terarija
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #26 u: Listopad 26, 2011, 17:50:34 poslijepodne »
ove thermokontrolere ja koristim...jeftini su a, meni su se pokazali dobri i pouzdani:
http://www.ebay.com/itm/220V-All-purpose-Temperature-Controller-STC-1000-/320776300829?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aafc1e91d
jednom mi je cak dosao za 7 dana.....

Imam par komada u funkciji već nekih 6 mjeseci i super sam zadovoljan  njima. Histereza (odstupanje od zadane temperature) im se može podesiti na svega 0,1°C - i sve to za samo 15$... :up:

Offline kikizg

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #27 u: Listopad 27, 2011, 15:50:51 poslijepodne »
Ako ti je ventilacija s gornje strane možde ti topli zrak izlazi van...
A i  80 % vlage mislim da ti ne treba dok se zmija ne presvlaci

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Listopad 28, 2011, 18:23:44 poslijepodne »
ja imam u svakom terariju IZNUTRA: 2 kabelska grijača, svaki od 50w i jednu moonlight lampu od 75 w...kabelski grijači su postavljeni na zadnju stranu terarija, između i okolo njih su letvice drvene za distancu, na koje je stavljena metalna mrežica koja služi kao zaštita da zmija ne može doći u direktan kontakt s grijačem. Moonlight sijalica je zaštićena također mrežicom, a u jednom terariju imam onu mrežastu kantu za smeće (papir, ili negdje to koriste za kišobrane) okrenutu naopako preko sijalice i ušarafljenu/pričvršćenu u dno...

Znači zbog maksimalne efektivnosti grijači ti moraju biti unutra, samo pazi ako je staklo da ne naslažeš grijač pregusto, jer će ti staklo popucat, meni je jednom puklo staklo od 1cm debljine jer kabelski grijač od 50w nije bio dobro raspoređen...

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #29 u: Listopad 28, 2011, 18:43:39 poslijepodne »
njub nadam se da je sve to na termostatu  ;) Pišem ovo čisto da ne bi nekome palo na pamet staviti 2 grijača od 50W unutra bez termostata jer bi dobio reš pečenu zmiju  :D
Nego kolika ti temp treba da držiš 2 po 50? Kod mene je jedan od 25, bez termostata sam pustila da vidim do kud ide, temp digne na 38,39. Ili je tu ipak stvar uštede struje? Mislim ne kužim se u to pa pitam  :-[