Znam da vec ima mali milijun otvorenih tema na tu temu ali ja jednostavno moram negdje iznjet svoju ljutnju o toj sugavoj smjesi koja ne radi iz ne znam kojeg razloga.
Prije tri tjedna sam si slozio Co2 od flase 1L mlijeka i malom staklenom za brojat mjehurice.
Vise puta sam prostudirao cijelu temu o DIY recepturi
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=38362.0.
Sav sretan potrosio sam 2kg secera dok nisam imalo pogodio smjesu koja je tad davala jedan mjehuric u dve sekunde. Ta smjesa je tako radila evo 2 tjedna.
Jucer sam iso ponovo mjesat i smijesao slijedece:
0.5Kg secera sam rastopio u 400ml vode, ohladio tekucinu na 35C i pretocio u flasu. U drugoj casi sam u toploj vodi razmutio 2 zlice Di-Go kvasca i to ubacio u flasu. Sve zmuckao i izlaznu cijev stavio u casu s vodom... i cekam... I od cekanja sam iso spavat i danas ujutro dobijam jedan mjehuric svake minute.
Ljut odem kupit novi secer (Viro) i muckam ponovo:
stavim malo manje od pol kile secera, rastopim u pol litre vode, ohladim na 37C , u drugoj casi rastopim dvije zlice digo kvasca (s tim da sam sad stavio vise nego jucer). Stavim i pol zlicice sode koje se jucer nisam sjetio stavit, sve zmuckam, spojim izlaznu cijev u casu s vodom i cekam....
Evo proslo je sat i dvadeset min izlazi mi jedan mjehuric mozda u dvije minute...
Sto se desava?? Je li ja nesto krivo muckam ili je u nece trecem problem??
Zakljucak: Ako ovako nastavim potrosit cu vise para na secer i kvasac nego da skupim 500kn i odem kupit co2 bocu...