Lipanj 27, 2025, 21:29:05 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: hitna pomoc zmija nikako mi ne zeli jest  (Posjeta: 1428 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Toni

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
hitna pomoc zmija nikako mi ne zeli jest
« u: Listopad 20, 2011, 20:38:51 poslijepodne »
pozz svima imam zmiju kraljevskog pitona vec skoro dva tijedna nikako ne zeli jest. :( ne kuzim zasto ko da bi se bojala, 90 % je vise vani nego u kučicu dali je to normalno? molim vas pomozite. :((((((((

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
Odg: hitna pomoc zmija nikako mi ne zeli jest
« Odgovori #1 u: Listopad 20, 2011, 21:05:35 poslijepodne »
Ajde polako - koliko je star? koliko dugo ga imaš? kad je zadnji put jeo? kad se zadnji put presvlačio i da li je možda sad pred presvlačenjem? S čim ga hraniš? U kojim je uvjetima?

Offline tomzZy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #2 u: Listopad 20, 2011, 21:12:36 poslijepodne »
ovako... jel grijes terarij? jesi mu probao dati zivi pljen jesti... ako se nevaram ti imas bebu pitona... pa ako nece jesti mrtvi probaj mu dati zivog i ako opet nebude htio jestio ostavi pljen preko noci u terariju i ujutro ces se probuditi i nece ga biti barem je tako moja zmijica  :up:

Offline Toni

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Listopad 20, 2011, 21:18:10 poslijepodne »
koliko je star neznam tocno, ali mala je. imam je od 10.10 2011. zadnji put je jela 2.10. tako su mi rekli di sam je kupio. kad se zadnji put presvlačio neznam, nad presvlačenjem neznam ako je znam da ima nesto bijelo na glavi. ali mislim to da joj je ostalo od zadnjeg puta sto se presvlačila. hranim ga s mrtvim miševima. imam je u terarij temperatura joj je 27 a vlaga 70.

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #4 u: Listopad 20, 2011, 21:28:33 poslijepodne »
Temp je preniska, digni ju na 30. E sad, ako nije pred presvlačenjem (zmija ima zamućene oči, posivi) onda je vjerovatno zbog stresa. Kraljevski često znaju gnjaviti s hranjenjem, stavi mu 10-15cm treseta unutra, digni temp i stavi skloništa. I pusti ga dva, tri dana na miru. Nakon toga pokušaj mu dati živi plijen, nekog pinkija ili 2 stavi u kakvu zdjelicu i daj mu. Pogledaj nakon par sati da li je pojeo. Imala sam i ja problem s mojim, ovo napisano je savjer dr.Lukač i moram priznati da funkcionira  :up:

Offline tomzZy

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 20, 2011, 22:07:20 poslijepodne »
tako je... samo prvih 2-3 hranjenja sa zivim pljenom ostavi mu na neki tanjurić tako kad bi ga jeo nebi zgrabio treset i nemas frke

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #6 u: Listopad 20, 2011, 22:09:44 poslijepodne »
ovako... jel grijes terarij? jesi mu probao dati zivi pljen jesti... ako se nevaram ti imas bebu pitona... pa ako nece jesti mrtvi probaj mu dati zivog i ako opet nebude htio jestio ostavi pljen preko noci u terariju i ujutro ces se probuditi i nece ga biti barem je tako moja zmijica  :up:

Ovo iznad nikad ne raditi! Nikad ne ostaviti živu hranu u terariju a da niste pored terarija. Glodavci mogu jako izgristi zmiju!
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline tomzZy

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 20, 2011, 22:15:13 poslijepodne »

Ovo iznad nikad ne raditi! Nikad ne ostaviti živu hranu u terariju a da niste pored terarija. Glodavci mogu jako izgristi zmiju!
alo kolega ja nisam citirao stakora ili misa... normalno ako je mala zmija da ce joj dati pinkija a pinki kao sto svi zanju nemogu gristi itd... a uostalom ispricavam se ako nisam naglasio PINKI :D :D

Offline Toni

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Listopad 21, 2011, 15:11:35 poslijepodne »
zmiji ne smeta muzika ili da?

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #9 u: Listopad 21, 2011, 16:23:37 poslijepodne »
Naravno da ne smeta, ali normalna, a ne da ti vibrira staklo terarijuma od muzike  :D !

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #10 u: Listopad 21, 2011, 19:30:16 poslijepodne »
Naravno da ne smeta, ali normalna, a ne da ti vibrira staklo terarijuma od muzike  :D !
e kd smo kod tog vibriranja jel smeta ako je subvoofer na podu nekih 3 metra od terarija? nije se moja nikad bunila ali ni ne pustam ja prejako

Offline Toni

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Listopad 23, 2011, 12:15:01 poslijepodne »
nece biti nista zmiji ako ne jede vec od 2.10? koliko uopce uspije bit bez hrane?

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #12 u: Listopad 23, 2011, 12:59:27 poslijepodne »
Kraljevski pitoni vec i u pocetku jedu miseve s dlakom a ne pinkije. Probaj s živim miševima mozda nije naucena na mrtve...

Ako je zmija kod tebe 2 tjedna nema problema sto ne zeli jest. Ono sto moras napravit: podignut temperaturu na hot spotu na 32, stavit mu barem 2-3 kutije koje su njegove velicine (ako su vece stavi nutra zguzvani papir od novina ili onih ubrusa tak da bude tocno njegovih dimenzija) da se moze u njih skrivat i to na najtopliji i na hladniji dio terarija i moras ga ostavit na miru. Tih prvih par dana je jako vazno da ga ne natezes po rukama, da ne kucas po staklu, da ne slušaš muziku u toj sobi na glasno i da se opcenito sto manje kreces po sobi u kojoj je on. Mozes terari pokrit sa dekom ili tako necim ako si puno u sobi...

Kad se malo udomaci i privikne na novi teritori pocet ce jest i onda ga tu i tam mozes malo natezat ali sto rijeđe.

Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)