Svibanj 12, 2025, 12:02:30 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: povrsina vode  (Posjeta: 1802 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gmit

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
povrsina vode
« u: Listopad 18, 2011, 14:31:26 poslijepodne »
Kako cistiti povrsinu vode - primjecujem da su se pocele pojavljivati masne mrlje, vjerojatno od hrane?

Gledao sam JBL TopClean, ali, on mi ne odgovara jer mi je povrsina vode na 25cm, a za njega mora biti 35+cm.

Prijedlog za nesto drugo?

Offline mark088

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: povrsina vode
« Odgovori #1 u: Listopad 18, 2011, 16:55:09 poslijepodne »
obicno je od hrane, ako mozes namjesti filter tako da mreska povrsinu vode i nebi smjelo bit problema..

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: povrsina vode
« Odgovori #2 u: Listopad 18, 2011, 16:57:59 poslijepodne »
Mislim da je JBL TopClean također napravljen samo za akvarije koji su punjeni do vrha i da bi ga zbog onog njegovog koljena bilo tesko instalirati u djelomicno punjen akvarij.
Ja vec par godina koristim Fluval Surface skimmer. Kornjace su skroz polomile onaj cesalj na vrhu, ali skimmer i dalje radi. Predlazem ti da to unaprijed ucvrstis ili odstranis sam da kornjace ne bi gutale te plasticne dijelove. Jos jedna vazna napomena je da treba skinuti originalnu rebrastu cijev koju dobis uz skimmer. Cijev je jako rastezljiva i ako kornjaca uspije skinuti skimmer s nje, cijev ju moze uhvatiti i utopiti je (jer se kornjaca zbog elasticnosti nece moci strhnuti sa usisa filtera ako je ulovi).

Jos jedna opcija je Eheim Surface Extractor (trebao bi biti dostupan u Aquashopu). Kod njega je dobro sto nema cesalj i podesiv je za razlicite postave. Podatak kolika dubina vode mu je potrebna za rad nisam uspio naci.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org