Svibanj 06, 2025, 19:29:21 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Silikonski Kabelski grijači za terarij - hlp.  (Posjeta: 4856 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Crna Maca

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
Silikonski Kabelski grijači za terarij - hlp.
« u: Listopad 17, 2011, 20:57:04 poslijepodne »
Pozdrav,

u samom naslovu piše u čemu je problem,

zna li tko gdje mogu pronać silikonski kabelske grijače 50W!

sva prodajna mjesta prođena i tamo gdje ih se nekad moglo nabaviti više ih nema -?

striček Matija mi je takođe rekao na AkTeru da ih nema već da ima samo male od 15W te one od 80W !

Zar je moguće da je nestašica kabelskih grijača koji su nam prijeko potrebni mi koji imamo zmijce, regiuse !??!?

Molim Vas ako itko zna, da mi javi, hitno  ...

Zahvaljujem ...

Samo dobar čovjek može biti sretan.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: Silikonski Kabelski grijači za terarij - hlp.
« Odgovori #1 u: Listopad 17, 2011, 21:47:03 poslijepodne »
Probaj nazvati Belugo, sjecam se da su imali par kabelskih od Exo Terre, ne znam koliko watta. Također sam vidio kabelske grijače od Edena na rasprodaji u Bauhausu Zitnjak...isto nazovi i pitaj da li imaju jacinu 50W. Provjeri i Jankomir, tamo bi isto trebala biti rasprodaja. Mozes provjeriti i Niveto, oni su do sada uvozili Edena, mozda im je koji komad ostao u ducanu u Dubravi. Onda se jos sjecam da ih je bilo u Heinzelovoj, mislim marka Sacem.
Nisam ti konkretno pomogao, ali ako nisi provjerila koje od ovih mjesta mozda ti se posreci...
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #2 u: Listopad 17, 2011, 21:51:45 poslijepodne »
I pet centar, čini mi se da sam ih tamo vidjela. Ali jesi sigurna da ti baš treba tako jaki, meni je i 25w prejaki za regiusa.

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Listopad 17, 2011, 22:03:17 poslijepodne »
meni je 15 w za sada dovoljan, ali sam pripremio još jedan isti koji imam na zalihi pa da dodam ako bude trebalo, zapravo trebat će :) sad pomalo grijem tu sobu samo zbog zmije, a morat ću složiti još i taj samo se isto bojim da ne bude previše obzirom da je chilli prejak i 25
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #4 u: Listopad 18, 2011, 09:47:13 prijepodne »
Pet Centar više nema, ja uzeo zadnji od 50W (Sacem) pred 2 tjedna, a i taj su mi dopremili iz podružnice u Puli. Pitao sam njihovu komercijalu hoće li ih biti u dogledno vrijeme pa mi nisu znali reći.

I pet centar, čini mi se da sam ih tamo vidjela. Ali jesi sigurna da ti baš treba tako jaki, meni je i 25w prejaki za regiusa.

Pa, i ovako i onako ga moraš spojiti preko termostata. Kako misliš "prejaki"?

Offline Crna Maca

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 18, 2011, 18:07:43 poslijepodne »

Vjerujem da su vama svima prostorije dovoljno zagrijane što meni nije, ovisim o toplani i koliko će oni puštati grijanje, tako da mi temp. u stanu doseže najviše 22°C kada je sve zatvoreno, a ne možeš bit bez zraka tako da mi temperatura pada i do ispod 21°C u stanu. Sad obzirom da je takova temp. u stanu, meni je za ter. dosta slab grijač od 25W koji imam u odnosu na moj terarij, tako da sam ga pojačala halogenkom, pa sad nekako, al još uvijek nije to onako kako bi trebalo biti ...

Na kojim vi temperaturama držite regiuse ????

Najgore mi je i to što sam imala neki stari termostat koji mi je riknuo tako da trebam i termostat koji je recimo poprilično dobar, a da opet nije ne znam koliko para, jer znam da

isti termostati mogu varirati u cijenama samo tako ....  da isti ukopčam gdje su (bit će) grijači tako da je isti spojen na sve grijače da ne bih trebala za svakog posebno ...  

stoga ako isto tako netko zna molila bih i bila bi zahvalna da mi kažete gdje bi ih mogla pronači ...  :)

Trenutno je jedan terarij s grijačem od 25W, ispod njega će doći još jedan u koji ću morat stavit od 50W i još će iznad ići terariji ... tako da mi treba termostat koji će moći sve grijače imati na sebi ...
To su moji problemi  ....  :rolleyes:

Trenutno mi je jako hitan grijač kako bi jednog regiusa premjestila od velikog ... to je bilo samo privremeno ... ono kao za dan dva .. al zakompliciralo mi se s grijačem pa je ne mogu preseliti u kutiju dok ne dođem do grijača! A malena treba biti sama, koliko god oni ne tlače jedan drugoga, ona ipak treba biti solo .... ovako neće klopat, sve je super 5, al ...... ipak je dečec veliki, a ona malena ...  :rolleyes:

Sve je bilo vrlo jednostavno i preko noči se samo sve toliko zakompliciralo ....  :devil:

Probaj nazvati Belugo, sjecam se da su imali par kabelskih od Exo Terre, ne znam koliko watta. Također sam vidio kabelske grijače od Edena na rasprodaji u Bauhausu Zitnjak...isto nazovi i pitaj da li imaju jacinu 50W. Provjeri i Jankomir, tamo bi isto trebala biti rasprodaja. Mozes provjeriti i Niveto, oni su do sada uvozili Edena, mozda im je koji komad ostao u ducanu u Dubravi. Onda se jos sjecam da ih je bilo u Heinzelovoj, mislim marka Sacem.
Nisam ti konkretno pomogao, ali ako nisi provjerila koje od ovih mjesta mozda ti se posreci...

Frend će mi se raspitati pa mi reć, ima ipak više iskustva od mene.
Sto se oba Bauhausa tiče, davno su prestali držati sve vezano za akvaristiku pa tako i grijače, jer su ih držali u tom dijelu,
u Pet shopu ih nema,
Belugo zvala, isto rekli da nema ...

U svakom slučaju, hvala Vam što ste se potrudili te je svako od vas iznio svoja iskustva ...  :up:

Vidit ćemo ... držite mi fige i ako možete nadalje kako pomoći, bila bih Vam uvelike zahvalna .... !!!!!  :klap:

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 18, 2011, 20:25:15 poslijepodne »
Trenutno je jedan terarij s grijačem od 25W, ispod njega će doći još jedan u koji ću morat stavit od 50W i još će iznad ići terariji ... tako da mi treba termostat koji će moći sve grijače imati na sebi ...
To su moji problemi  ....  :rolleyes:

Ne možeš imati grijače različite snage spojene na jedan termostat.

Offline Maja_Rudy

• Punopravni član
  • Dob: 47 Lokacija: osijek
« Odgovori #7 u: Listopad 18, 2011, 20:57:08 poslijepodne »
probaj sa matijom vidjet dali ima grijača ultratherm viv mat ili viv strip.
što se tiče termostata probaj s ovima: http://www.njuskalo.hr/elektronski-uredaji/digitalni-termostat-regulator-temperature-50-99c-oglas-1325259
na ebayu su poprilično povoljni.samo dugo dok stignu.
ex.rudios

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #8 u: Listopad 18, 2011, 22:07:07 poslijepodne »
Pet Centar više nema, ja uzeo zadnji od 50W (Sacem) pred 2 tjedna, a i taj su mi dopremili iz podružnice u Puli. Pitao sam njihovu komercijalu hoće li ih biti u dogledno vrijeme pa mi nisu znali reći.

Pa, i ovako i onako ga moraš spojiti preko termostata. Kako misliš "prejaki"?

S termostatom nema problema ali realnost je da jako malo ljudi ima sve podešeno kako spada. 25W sam smjestila u testnoj fazi u terarij i bez termostata se zagrijao na 39, pa sam skužila da mi ne treba jači, sad je na termosatu i sve štima. A i ja sam mali paranoik jer se onaj od 50W poprilično zagrije pa me malo strah da se nešto ne zapali.

Crna maca, onda ti još mogu jedino savjetovati da odeš na sloexo u nedjelju, pa tamo kupiš i grijač i termostat.

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 19, 2011, 09:31:57 prijepodne »
A i ja sam mali paranoik jer se onaj od 50W poprilično zagrije pa me malo strah da se nešto ne zapali.

Kada se kabel 50W zagrije do maksimuma, još ga možeš držati u ruci bez osjećaja neugode (oko 50-55C), tako da nema nikakve opasnosti od zapaljenja. Što se tiče zmija, one će se u takvom slučaju (zatajenje termostata) povući na hladniju stranu terarija i opet im neće biti ništa. U svakom slučaju, osim termostata poželjno je na grijač postaviti i sondu digitalnog termometra koji ima mogućnost alarma u slučaju prekoračenja zadane granične temperature. Ozbiljniji sustavi imaju i mogućnost dojave kvara vlasniku SMS-om ili e-mailom. To naravno ima smisla samo kod vrlo vrijednih kolekcija.

Offline Crna Maca

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Listopad 19, 2011, 11:20:03 prijepodne »
To su moji problemi  ....  :rolleyes:

:nerd:  -? čula sam da ima termostata na kojima su spojeni po 3/4/5 grijača, ovisi o tome koliko W prima na sebe ... samo mora biti ukopčan u isti produžni u kojem su grijači ....  -? sad, svako će mi ispričat svoju priču .... ne znam ... raspitat ću se ...  -?

što se tiče termostata probaj s ovima: http://www.njuskalo.hr/elektronski-uredaji/digitalni-termostat-regulator-temperature-50-99c-oglas-1325259

Gore sam navela da sam pričala s Matijom i da nema što mi je potrebno ... nema kabelske grijače koji meni trebaju, odnosno ima od 15W i od 80W !!!!

[/quote]

S termostatom nema problema ali realnost je da jako malo ljudi ima sve podešeno kako spada. 25W sam smjestila u testnoj fazi u terarij i bez termostata se zagrijao na 39, pa sam skužila da mi ne treba jači, sad je na termosatu i sve štima. A i ja sam mali paranoik jer se onaj od 50W poprilično zagrije pa me malo strah da se nešto ne zapali.

Crna maca, onda ti još mogu jedino savjetovati da odeš na sloexo u nedjelju, pa tamo kupiš i grijač i termostat.
[/quote]

Ne vjerujem da bih se išta moglo zapaliti ako je podešen na termostat te je uz sve to terarij dobro napravljen i dobra izolacija ! :)

I kako je Chilli sve lijepo napisala i objasnila!

Hvala Chilli !

Dakle ... ako mi nije dostatan onaj od 25W za moj terarij, obzirom na sobnu temperaturu - onda će 50W činiti točno ono što mi je potrebno  -?!

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #12 u: Listopad 19, 2011, 11:40:22 prijepodne »
ovo je odlicna stvarcica...ja ga imam (puno sam ga manje platio preko ebay-a) ali...ima jedan (meni vazan) nedostatak...nema opcije nocna i dnevna temperatura!
Inace...radi odlicno!
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Maja_Rudy

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 19, 2011, 11:52:46 prijepodne »

staviš dva kom i preko dva tajmera staviš da se pali nočni par minuta nakon što se ugasio dnevni i obrnuto.
ex.rudios

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #14 u: Listopad 19, 2011, 12:00:04 poslijepodne »

staviš dva kom i preko dva tajmera staviš da se pali nočni par minuta nakon što se ugasio dnevni i obrnuto.
slazem se...:):)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Listopad 19, 2011, 12:05:31 poslijepodne »

:nerd:  -? čula sam da ima termostata na kojima su spojeni po 3/4/5 grijača, ovisi o tome koliko W prima na sebe ... samo mora biti ukopčan u isti produžni u kojem su grijači ....  -? sad, svako će mi ispričat svoju priču .... ne znam ... raspitat ću se ...  -?

Razmisli malo, stvar je čiste logike. Teoretski, na termostat može biti priključen veći broj grijača iste snage (ukupna snaga nije bitna jer većina modernijih termostata djeluju samo kao releji).
Moraš znati da termostati imaju jednu sondu (mjerno mjesto kojim registriraju temperaturu), pa ako imaš grijače različitih snaga spojene spojene na jedan termostat, morat ćeš sondu spojiti na jedan od njih. Dakle, ako si sondu spojila na jači grijač, termostat će isključivati oba grijača u momentu dosezanja određene temperature na jačem grijaču, pa će terariji koji imaju slabiji grijač biti prehladni. Ako pak spojiš sondu na slabiji grijač, u trenutku dosezanja željene temperature, jači grijač će proizvesti kudikamo više topline, tj. terariji s jačim grijačem će se pregrijati.

Offline Crna Maca

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 19, 2011, 13:45:20 poslijepodne »
Hvala svima ...

pronađen grijač :up:

jurim po njega !!!!

Usputno ... svi koji kupujete preko ebay-a - blago vam se obzirom da nisam u toj mogučnosti!

Lijepo pozdrav i hvala još jednom svima!!!!!  :) :)

Offline Maja_Rudy

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Listopad 20, 2011, 08:03:03 prijepodne »
gdje si pronašla?
zašto nemaš mogućnosti za ebay?
ako misliš financijski, ne trebaš ništa više novaca imati nego ovdje kad kupuješ.
tj kupuješ za onoliko koliko novaca imaš.
« Zadnja izmjena: Listopad 22, 2011, 07:26:25 prijepodne od Maja_Rudy »
ex.rudios