Srpanj 27, 2025, 19:24:47 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: moj prvi akvarij...20 l  (Posjeta: 7080 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ani5

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: zagreb
Odg: moj prvi akvarij...20 l
« Odgovori #50 u: Studeni 09, 2011, 21:02:45 poslijepodne »
a jel smijem par kozica....ja bi da ima malo života u tom akvariju....il nešto drugo?

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #51 u: Studeni 09, 2011, 21:13:17 poslijepodne »
Koze bu ti Bettan vrlo vrlo vjerovatno začas potamanio. Za neke ribe čistaće je to premali akvarij, a miješat neke druge ribe u 20 litri s Bettom isto nije baš najsjajnija zamisao. Misliš da nebu života u akvariju?! Moj Bettan kad ja uđem u sobu je odma na staklu i zajapuren gleda ko mu se to drznuo upasti na njegov teritorij, a ko zna kaj si još misli  :-X. Inaće znaju bit dosta mirni, al prisloniš mu malo kakvo ogledalce uz staklo pa da vidš predstavu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #52 u: Studeni 09, 2011, 23:26:52 poslijepodne »
prisloniš mu malo kakvo ogledalce uz staklo pa da vidš predstavu.

Ovo bi u biti trebao biti dnevni ritual, koliko sam ja shvatio.....odrzavanje kondicije, 10-tak min dnevno ogledalo da se on puse i "bori" sa suparnikom, za dug, zdrav i sretan zivot.... :up:

Offline koraljka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #53 u: Studeni 10, 2011, 11:42:54 prijepodne »
a ja valjda imam u akvariju zeca a ne betana :), briše glavom bez obzira kad približim ogledalce akvariju, ani javi se na pp, bumo našle nekaj bilja za tvoj ak.

Offline rain

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 66
« Odgovori #54 u: Studeni 10, 2011, 17:23:22 poslijepodne »
Moj betan želi biti sam-zebrice su mu bile prežive,pa se skrival,puž ga je nerviral,pa se skrival.Sad je sam-pliva skoro cijeli dan po cijelom akvariju.Valjda svaki betan ima svoj karakter.
kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!

Offline ani5

• Novi član
  • *
« Odgovori #55 u: Studeni 10, 2011, 18:20:15 poslijepodne »
e da ,još nešto....imate li neke preporuke oko mjesta u zagrebu gdje bih mogla kupit bettu ,što se riče cijene i zdravlja....nisam baš neki stručnjak     :nerd:

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #56 u: Studeni 10, 2011, 18:43:02 poslijepodne »
Petra (Black Angel) s foruma ih uzgaja pa moš nju kontaktirat.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Studeni 10, 2011, 20:48:00 poslijepodne »
Gdje ih kupiti, pojma nemam, ali...

Gdje god da kupujes - gledaj da uzmes najzdraviju.... riba koja lezi na dnu, pliva sljepljenih peraja, nije aktivna...zaboravi, koliko god lijepa bila (cest prizor u trgovini ribama) Ponesi malo ogledalo, i stavi pred ribu koja ti se svidja. ako pricamo o muzjaku...ako ne rasiri peraje, ne napuse se, i ne zauzme borbeni stav prema svom odrazu....bolje zaboravi... ona koja to radi...to je pravi izbor.... jasno, ne znaci da ova koja se tako ne ponasa nije zdrava,kvalitetna i sve ostalo, ali ja bih je osobno zaobisao, kad pricamo o bettama...

Offline ani5

• Novi član
  • *
« Odgovori #58 u: Studeni 10, 2011, 21:01:06 poslijepodne »
e hvala....to za ogledalo mi se čini super savjet....a koje su otprilike razumne cijene....jer koliko vidim idu od 25- 50 kuna....pa me zanima zašto je toliki raspon.....nije mi to ništa prepuno,al ako ne moram da ne plaćam bezveze više

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #59 u: Studeni 10, 2011, 21:06:40 poslijepodne »
Mislim da ih je u Viliju bilo po 30. U Zagrebu se ribe kupuju jedino u Viliju i Belugu. Aqua-terra je zatvorila dućan. No ja ti opet preporučam da kontaktiraš Petru. Neće te sigurno zaje...  :up:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?action=profile;u=7404

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Studeni 10, 2011, 21:16:06 poslijepodne »
Ako vec mozes, uzmi radije od uzgajivaca.....sigurno ces bolje proci....

Za ogledalo su i meni davno rekli....ali princip je isti, nikad ne uzimas ribu koja nije aktivna, koja preplaseno bjezi cim se priblizis staklu, ili lezi sakrivena negdje...ako ne uzimas saku iste vrste, ako nije poklon, ako imas opciju da biras....onda biras one koje se ponasaju onako kako bi se trebale ponasati, a to je kod ovakvih "divljih" riba tocno to - agresivan stav, sepurenje.....

Offline ani5

• Novi član
  • *
« Odgovori #61 u: Studeni 12, 2011, 12:37:12 poslijepodne »
evo,da vas obavijestim....akvarij je pokrenut skroz i betica je unutra....rekla bih na prvi pogled vesela i sretna....šepuri se svako malo....malo me brine to što je pozadina crna pa imam dojam da će se stalno gledat u odrazu,iako nije neki jer je karton stvarno mat....hvala koraljki na bilju,super sve to izgleda sad.....jedino što se po kavariju s unutrašnje strane stvara kamenac na staklu,bar izgleda tako.....malo je bila pala razina vode pa je i to moguće razlog,al baš toliko,jel bi to možda moglo bit nešto drugo....kako da se sad tog riješima da ne moram sev vadit pa stavljat ponovno...i inače nekako voda ful brzo isparava....ne znam što bi mogao bit razlog....ne curi nigdje jer nigdje okolo nema tragova viode ,a pada stalno.....i da,jako važno,koja je idealna temperatura za betu,sad mi ej između 26-27....je to previše?  da ne bi imala riblju juhicu...

Offline Darijan

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #62 u: Studeni 12, 2011, 13:07:33 poslijepodne »
Temperatura ti je dobra..
Normalno je da voda hlapi van ako nemas poklopac..
zbog razlike temperature u sobi i temperature vode..
procitaj si ovaj clanak i doznat ces puno odgovora...
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=654:betta-splendens&catid=14:dvodihalice&Itemid=56

Pozdrav.. Sretno