... u izradi....

, staklo dijelom imao, ostatak nabavljen prije nekih mjesec i pol, svaki dan pred nosom i nikako mi se nije dalo pocet, odn. trebalo je izbusit 3 rupe (2 odljev, 1 povrat) na bocnoj stranici a to nikako nisam htio raditi niti nervozan, niti gladan, a bome niti uz publiku, pogotovo ako krene krivo

onda doslo vrijeme otic na AKTER, i nevjerojatno je kako covjek dobije elan za pocet radit... u nedjelju navecer se vratio iz ZG-a, ponedjeljak dopodne izbusio staklo, navecer pripremio za lijepljenje, jucer zalijepio, danas cistio visak

... eto

pozitivne energije, za ne povjerovat...
dimenzije su 76x45x40(v) cm, dimenzija je takva jer sam imao (davno dobio) dva komada 10ke 76x40cm, odlucio iskoristiti na najbolji nacin... busio 3 rupe fi 25mm na bocnoj stranici, po mogucnosti sto vislje gore sto podize rizik od pucanja na onom tankom dijelu... na kraju kad sam gledao EXIF od fotki busenja, ispada da priprema i samo busenje svake rupe nosi otprilike 30ak minuta. Trebalo je ic sporo i blago jer ni kruna nije vise u cvijetu mladosti, a staklo je poskupilo dosta od zadnji put kada sam gledao

staklo je na nekoliko mjesta fiksirano UHUtac-om, nekom ljepljivom gumenom masom koja se moze opetovano koristiti (ova sto ju imam je stara nekih 7-8 godina sigurno, bila u ladici), mali komadici da se staklo primi za podlogu i ne bjezi...
stupna busilica (ove kvalitete kao moja) nije bas najsretnije rjesenje jer nije fiksirana na podlogu pa se malo ljulja pod pritiskom kod busenja, mijenja kut... ali bolje nego busiti rupe ovako blizu ruba drzeci busilicu u ruci, da su rupe par cm nize od ruba, obicna busilica i "iz ruke"... ovako sam bio sigurniji u doziranje pritiska na svrdlo/staklo...
izlazne rupe nisu bas najsavrsenije upravo zbog tog ljuljanja busilice, ma kako god polako isao, svejedno je ispalo malo grubo, ali nije puklo

... tri bulka i silikon, i rijeseno

silikon je ceresit, crni, za akvarije...
u izradi fuga nisam ni priblizno dobar pa je sve ispalo poprilicno grbavo

, nisam na vrijeme odstranio zastitne trake da ostanu ravne linije... al briga me

cekam jos da se osusi dobro, treba nabavit cijevi i bulkove (u stvari elektro uvodnice od 25mm), i pripremit mjesto za tank... pa voda, sol i egg crate...
to be continued