Kolovoz 18, 2025, 00:30:15 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Eheim Jager cudno ponasanje  (Posjeta: 1618 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ikutija

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Eheim Jager cudno ponasanje
« u: Listopad 12, 2011, 09:12:52 prijepodne »
Primjetio sam zadnja dva dana da mi je akvarij ujutro uredno na 27 stupnjeva a postavljena je temperatura na 29.5 na grijacu....
Stan po noci ne grijem, a temperatura je ujutro u stanu 20.5 jucer i danas... Akvarij ima 180 l a model grijača je 150 W i piše da je max za
akvarije do 300 l a i u trgovini su rekli da ce biti sasvim ok za te uvjete...  -?
Ne znam sto da radim sada jer mi nije bas neka fora da mi diskusi svake noci 2.5 stupnja temperaturu mjenjaju...

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Eheim Jager cudno ponasanje
« Odgovori #1 u: Listopad 12, 2011, 09:18:43 prijepodne »
Koji je u pitanju Jager grijač onaj stari model ili ovi novi Precision?

Naime imam dva komada ovih novih Jager Precision i mogu reči da su kriminalno loše napravljeni i da ne griju niti blizu onim starim modelima i to sam uspoređivao jer mi nije bilo jasno da slabije griju kao da nemaju snage dovoljno, a deklarirani su za puno veće litraže.

Sama završna obrada jako loše napravljena na ovim Precision onaj plastični kolut za riktanje temp. je klimav kao da će ispasti ne uljeva mi sigurnost onako masivno kao kod starih modela koji su bili tanji i čvršće taj gornji dio dio napravljen...

Offline reebeech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Listopad 12, 2011, 17:51:45 poslijepodne »
jesi siguran da ti temperatuvra varira? ja imam neki stari grijac, pojma nemam koja marka....i na njemu je podeseno 28 stupnjeva...a termometar pokazuje 25 konstatno, i po noci i po danu...
mozda je jednostavno grijac grijac krivo bazdaren...

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Listopad 12, 2011, 18:24:01 poslijepodne »
Meni je na vitakraftovom od 50 w morao bit na 21-22 stupnja da drži temp od 27, valjda je tak tvornički bio naštelan

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Listopad 12, 2011, 19:19:07 poslijepodne »
a da ti grijac nije mozda ispod zacrtane razine do kud smije u vodu pa bi i to mogao biti razlog

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 12, 2011, 19:41:44 poslijepodne »
a da ti grijac nije mozda ispod zacrtane razine do kud smije u vodu pa bi i to mogao biti razlog

hm, ja tu crtu tumačim kao minimalni nivo (tako uostalom i piše  -?)
imam tropico grijače i rade ko zver, držim na 24, a konstantno 27. jedan je 75W, a drugi 150W i jednako se ponašaju

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #6 u: Listopad 12, 2011, 19:47:05 poslijepodne »
Primjetio sam zadnja dva dana da mi je akvarij ujutro uredno na 27 stupnjeva a postavljena je temperatura na 29.5 na grijacu....
Stan po noci ne grijem, a temperatura je ujutro u stanu 20.5 jucer i danas... Akvarij ima 180 l a model grijača je 150 W i piše da je max za
akvarije do 300 l a i u trgovini su rekli da ce biti sasvim ok za te uvjete...  -?
Ne znam sto da radim sada jer mi nije bas neka fora da mi diskusi svake noci 2.5 stupnja temperaturu mjenjaju...

Jesi ga baždario?

... Jager grijači imaju potenciometar koji se baždari pomoću izvlaćenja onog gumba na vrhu grijača znači ako termometar pokazuje 27°C onda skalu na grijaču namjestiš na 27 i vratiš gumb nazad

Offline DRC VZ

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 12, 2011, 19:49:13 poslijepodne »

imam tropico grijače i rade ko zver, držim na 24, a konstantno 27. jedan je 75W, a drugi 150W i jednako se ponašaju

pa na to sam i mislio dal mu nije pod vodom cijeli

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #8 u: Listopad 12, 2011, 21:54:48 poslijepodne »
nije to više Jager..sad je Eheim jager.. dok je samo Jager bio , dobro je šljakao :D :D :D

Offline ikutija

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Listopad 15, 2011, 13:11:05 poslijepodne »

pa na to sam i mislio dal mu nije pod vodom cijeli

Cijeli je potopljen pod vodu

Offline ikutija

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Listopad 15, 2011, 13:14:27 poslijepodne »
Koji je u pitanju Jager grijač onaj stari model ili ovi novi Precision?

Naime imam dva komada ovih novih Jager Precision i mogu reči da su kriminalno loše napravljeni i da ne griju niti blizu onim starim modelima i to sam uspoređivao jer mi nije bilo jasno da slabije griju kao da nemaju snage dovoljno, a deklarirani su za puno veće litraže.

Sama završna obrada jako loše napravljena na ovim Precision onaj plastični kolut za riktanje temp. je klimav kao da će ispasti ne uljeva mi sigurnost onako masivno kao kod starih modela koji su bili tanji i čvršće taj gornji dio dio napravljen...

Eheim jager od 150 w, pise u papirima TSRH 25-300

Offline ikutija

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Listopad 15, 2011, 13:17:00 poslijepodne »
Nisam vise pametan zato jer jedan dan odrzi temperaturu na 29, a opet drugi dan banana na 26.5 - 27 stupnjeva... Bazdario bi ga ali ne vidim svrhu jer je cinjenica da radi jedan dan dobro pa ne radi, zato ne znam da bi bilo svrhe od bazdarenja...

Offline ikutija

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Listopad 15, 2011, 13:21:15 poslijepodne »
jesi siguran da ti temperatuvra varira? ja imam neki stari grijac, pojma nemam koja marka....i na njemu je podeseno 28 stupnjeva...a termometar pokazuje 25 konstatno, i po noci i po danu...
mozda je jednostavno grijac grijac krivo bazdaren...

Meni je na grijacu konstnanto podeseno 29 i odvojeni stakleni termometar na staklu na kojem  ocitavam temperaturu... Grijac ne diram a temperatura nekad pokazuje 29 nakon noci  a nekad padne na 27  :roll:

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 15, 2011, 13:23:38 poslijepodne »
tak je mene zahebavao Juwel-ov grijač, izvadio ga i kupio novi.  ;) a juwel u kanti grije kod izmjene!  :D

ja sam uzeo tropico, 150W na 180l i radi ko sat! ;)

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #14 u: Listopad 15, 2011, 13:23:55 poslijepodne »
Nisam vise pametan zato jer jedan dan odrzi temperaturu na 29, a opet drugi dan banana na 26.5 - 27 stupnjeva... Bazdario bi ga ali ne vidim svrhu jer je cinjenica da radi jedan dan dobro pa ne radi, zato ne znam da bi bilo svrhe od bazdarenja...
Nekoliko pitanja,polozaj grijaca u akvariju,da li je u blizini protok vode i da li vanjska temperatura isto varira u prostoriji gdje je akvarij?,ima li akvarij poklopac i polozaj termometra me zanima da bi otkrili da li je grijac neispravan ili nesto drugo ne stima :question:

Offline rada0309

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #15 u: Listopad 16, 2011, 01:19:07 prijepodne »
Nekidan  sam bio kod kolege i čovjek hoče porazbijat te Jegerove grijače. Imam Atmanove grijače i sve pohvale!! A jeftini!

Offline MiroZg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #16 u: Listopad 17, 2011, 11:05:23 prijepodne »
Mislim da igra ulogu i temperatura prostorije i kad se ugasi rasvjeta u akvariju. Meni trenutno ne radi grijanje u stanu i dosta je hladno pa je temp. sa 28.5 pala na 26 stupnjeva.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #17 u: Listopad 17, 2011, 11:43:02 prijepodne »
pa zato postoji grijac. Normalno je da padne temperatura kad zahladi ili kad se ugasi svjetlo.
No razlike od 3 stupnja su previse. Ili nije kalibriran, ili jednostavno ne valja odnosno bimetal je rekao svoje od starosti i mnogobrojnog ukapcanja i iskapcanja ili je los, nedovoljno osjetljiv.

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #18 u: Listopad 17, 2011, 14:58:44 poslijepodne »
pa zato postoji grijac. Normalno je da padne temperatura kad zahladi ili kad se ugasi svjetlo.
No razlike od 3 stupnja su previse. Ili nije kalibriran, ili jednostavno ne valja odnosno bimetal je rekao svoje od starosti i mnogobrojnog ukapcanja i iskapcanja ili je los, nedovoljno osjetljiv.
Tocno pise na grijacu na koliko stupnjeva moze grijati i razliku vanjske temperature,ak je 10-15 stupnjeva u prostoriji a grijac treba zagrijati vodu 10-15 stupnjeva vise,normalno da ne moze.
Ja imam sve nove grijace eheim precision i svi mi rade ko urica,od 50-300w imam ih 7kom,kalibrirao sam ih i ne postoje problemi s njihovim radom!

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #19 u: Listopad 17, 2011, 16:23:23 poslijepodne »
znam, no kako autoru teme on zagrijava vodu do zeljene temperature ali ju i ne odrzava tako nego bude 2-3 stupnja razlike  sumnjam na los bimetal. Jer da je samo do kalibracije, onda bi mozda pokazivao krivo ali bi pokazivao konstantnu temperaturu a ne 2-3 stupnja odstupanja.