Srpanj 19, 2025, 23:18:02 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pomoć - hard disk problem ??  (Posjeta: 1367 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
pomoć - hard disk problem ??
« u: Listopad 10, 2011, 22:07:15 poslijepodne »
pitanje..imam problem sa kompom..
win7 je gore, radi se o hard disku..
odjednom je izgubio sve particije..naime, on se pokrene i sve radi normalno (ovo normalno mislim da diže sistem bez problema)..problem je kod particija, ne vidi niti jednu osim c particiju..
?????
ovo ko da nema ničega..
kad sam probal formatirat c particiju (reko da vidim hoće li tak nać), onda je naš'o i prikazao kao unlocated disc space, kompletan disk (znači c particiju i ostali prostor u jedan spojeni)..
nije mi jasno kak se to dogodilo i u čem je problem? ne formatira mi se cijeli disk, htio bi spasit što se spasit da, ako je moguće, imam prek 250 giga muzike gore i neke fotke, brdo programa, pluginova i korisnih stvarčica..
dal netko možda zna u čem je problem ?
hvala vam, ak ste ikaj skužili kaj samm napisal :D  :zagrljaj:

Offline smile_today

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 46
Odg: pomoć - hard disk problem ??
« Odgovori #1 u: Listopad 10, 2011, 22:45:48 poslijepodne »
Da možda pokušaš sa Partition Wizardom? Ako se radi o onome što mislim da jest (na poslu smo imali sličan problem), sistemac se kleo u njega  :up:

http://www.partitionwizard.com/

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #2 u: Listopad 10, 2011, 22:57:01 poslijepodne »
za početak sa stranice proizvođača diska skini dijagnostički program za taj disk, pa vidi da li je problem u samom disku.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #3 u: Listopad 11, 2011, 09:54:59 prijepodne »
Meni se dogodilo kod jednog korisnika da je disk odjednom "zaboravio" MBR i naravno sve particije koje se nalaze na njemu, uspio sam popraviti sa nekim free programom. Poslije sam pročitao da se tim Seagate diskovima to tu i tamo znade dogoditi, disk je inače fizički i dalje sasvim OK (ipak smo stavili drugi)

Offline dhoko

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #4 u: Listopad 11, 2011, 10:48:15 prijepodne »
Probaj ovo:
My computer -> desni miš -> manage -> storage -> disk managment
s desne strane bi trebao vidjet popis particija i na particije koje se ne vide desni miš -> assign drive letter ili tako nešto.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Listopad 11, 2011, 17:59:46 poslijepodne »
samo da izvjestim, hard je zamjenjen novim, najjeftinije rješenje za moje živce :D

hvala svima na savjetima  :up:

edit: trebalo bi mi cca mjesec dana da prebacim sve podatke, jer sam našel particije sa nekim programom (freeware), neznam koji, al je transfer podataka bio toliko spor, da jednostavno nisam htio tak dugo čekat..

Offline Zoomba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vinkovci
« Odgovori #6 u: Listopad 11, 2011, 18:20:32 poslijepodne »
Samo pretpostavljam i nagadjam...moguce da je disk pred krepavanjem, ali to si vjerojatno znao i sam...ako je tako, moguceje da imas neke bed sektore na disku...
ja osobno nisam to radio, ali sam nazocio dok je moj frend rjesavao takav problem...postoje alati tj. programi koji ispravljaju bed sektore...neki brze i bolje, neki sporije, a neki uopce nisu za preporuku...
na raznoraznim informatickim forumima mozes naci preporuke za dobre programe...stoga, guglaj :)

ako mozda zelis spasiti podatke, a bed sektori su prisutni, velika je mogucnost da ti se dogodi blokada...

ovo su ti samo smjernice jednog totalnog amatera, tako da bi ti bilo najbolje naci nekog mahera koji ce ti rijesit problem!

pozdrav! :)
TikaTaka, MadaFaka

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #7 u: Listopad 11, 2011, 19:35:06 poslijepodne »
bed sektori se ne uklanjaju,nego zaobilaze,hard jos neko vrijeme radi,samo stvar je da se ti sektori sire,i u konacnici je najbolje rijesenje uzeti novi hard

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #8 u: Listopad 11, 2011, 19:50:31 poslijepodne »
To se i meni desilo,  novi hard  disk , jednostavno mi je nestalo pola ikona na kompu, sreča pa nisam imao neke teške stvari gore