Srpanj 18, 2025, 21:36:45 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Gupi  (Posjeta: 3863 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bena

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 36
Odg: Gupi
« Odgovori #25 u: Listopad 19, 2011, 18:20:45 poslijepodne »
krenuli su malci :) 3 plivaju, mozda jos koji ima da se skriva... sad sam ju stavila u kotilicu al je postala nervozna u njoj

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 48
« Odgovori #26 u: Listopad 19, 2011, 18:38:39 poslijepodne »
Pokusaj se suzdrzati da ju "ne diras" kada vidis da se pocne vec kotiti(mislim na sve).To zna odloziti nastavak okota(stres).
Ako ima biljaka,supljina,pecina...spasit ce se oni,ne brini.Ko ih spasava u divljini?!
Cestitke u svakom slucaju :)

Offline bena

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #27 u: Listopad 19, 2011, 18:46:13 poslijepodne »
da ju onda pustim nazad u akvarij il u kotilici da ju ostavim? kako da hranim male ako nisu odvojeni, nece li im velike sve pojesti prije nego one dodu? i nakon koliko da ih prvi put nahranim?

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Listopad 19, 2011, 18:52:51 poslijepodne »
da ju onda pustim nazad u akvarij il u kotilici da ju ostavim? kako da hranim male ako nisu odvojeni, nece li im velike sve pojesti prije nego one dodu? i nakon koliko da ih prvi put nahranim?
Ja bih ju pustila.
A malce hranim u zajednickom akvariju sa hranom za bebice potpuno normalno.Par kapi uspem nekoliko puta dnevno.Nakon par dana smrvim listica za odrasle ribe pa miksam,jedno hranjenje hrana za malce,drugo sa pahuljicama.Nakon petnaestak dana ukinem hranu za malce.Vrlo je jednostavno,samo opusteno.U mom akvariju sada imam 21 malca,koliko sam uspjela nabrojati.Snalaze se nevjerovatno.
« Zadnja izmjena: Listopad 19, 2011, 18:59:38 poslijepodne od CvijetZivota »

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #29 u: Listopad 19, 2011, 18:55:20 poslijepodne »
evo ti moje iskustvo sa gupijima:
ženku nisam nikada stavljao u kotilicu jer ju nemam! :) uglavnom, kad joj je vrijeme za koćenje pobjegne u kut di je što mirnije. tad svako malo virim da vidim jel ima šta klinaca jer imam izjelice s kojima malci ne žive baš dugo... tada ih hvatam sa čašom jer se zadržavaju pri površini i nije ih problem uhvatiti i prebacim u mali tank od 6 l u kojem je samo rogolist. prislonjen je uz glavni tank pa je i temp ok, filtera nema. dajem im tetra baby (ili tako nešto) ali hoće čopati i tabletu za ribe dna. svaki drugi dan posaugam dno i izvučem jedno 50% i samo dolijem iz velikog. kad porastu ih dijelim ili vraćam u veliki tank!

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Listopad 19, 2011, 19:15:37 poslijepodne »
ako ti se koti u kotilici ne diraj je dok se ne okoti,tek je onda vadi van.po pravilu treba zenku kada se okoti ostavit par dana da malo nadoje i onda je pustat u aq sa ostalim.moze se kotit i u aq,al zavisi koliko ce prezivit malih o ribama ostalim.neznam sta imas u aq.ja sam nasao kod kuce mlincic za kavu koji ima stupnjeve za krupnocu mljevenja tako da ja meljem sam kod kuce hranu za male.to je miksanje granula (biljnih i mesnih)par vrsta listica i ako imam tablete za cistace.znam staviti racice za kornjace i tako to sve smiksam u par posuda i kako ribice rastu tako mijenjam krupnocu hrane.dobro bi bilo da imas biljku koja raste na povrsini tj pluta.tamo se mali sakrivaju i najbolje napreduju ako nemas drugi mali aq da ih odvojis.al sam se zapisao lol.....
MEMO

Offline bena

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #31 u: Listopad 19, 2011, 19:30:11 poslijepodne »
nije u kotilici, stavila sam ju kad se krenula kotiti al sam ju pustila jer je bila jako nervozna i cim sam ju pustila odmah se pojavilo jos malih :)
a male odvajam plasticnom casom u veliku posudu sa rupicama tako da voda moze filtrirati a sutra cu ih u mali akvarij od 10 l prebaciti jer mi je u akvariju sa ovim ribicama i kornjaca, pa ne znam kak bi ona reagirala, ove velike ne jede al za male nisam sigurna da nebi pa ih rade onda odvojim. od bilja imam egeriu densu al je zakopana u sljunku, ne pluta.

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Listopad 19, 2011, 19:33:19 poslijepodne »
tak sam i ja u početku u posudu sa rupama pa mi bilo ružno za vidjet... sad je taj mali 6-litraš uz velikog i u njemu pliva 15-tak bebača! ;)

Offline bena

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Listopad 19, 2011, 19:52:04 poslijepodne »
a istina, ovako ne izgleda najbolje, sutra ce ici u akvarij, nema im druge. kad da ih prvi put nahranim? Nemam te kapljice, al cu im dati smrvljene listice, imam i racice i hranu za cistace pa cu im i to dati

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Listopad 19, 2011, 19:54:11 poslijepodne »
one mogu odma jesti koliko sam ja skuzio.u pocetku ti hrana treba biti ko prasina.sto sitnije to bolje
MEMO

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Listopad 19, 2011, 19:58:08 poslijepodne »
ja im ponudim odmah, u vrlo maloj količini, u principu pratim koliko jedu da ne pretrpam, i dajem više puta dnevno. ubacim četvrt tablete za čistače ali to dosta prlja vodu pa ostatke nakon nakon vremena posaugam. što kaže memo, ova tetra je ko prašina!
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.23a6a6f915e24ed9be398e2f856aa970.tetra-min-baby-hrana-za-mlade-ribice-66-ml.aspx

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Listopad 19, 2011, 20:17:08 poslijepodne »
tako treba biti u pocetku...sva sreca pa sam miksam kod kuce :)
MEMO

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Listopad 19, 2011, 20:39:03 poslijepodne »
Lako ih je odhraniti kada se upotrebljavaju samo smrvljeni listici hrane za odrasle ribice,sto ne znaci da je najbolje.Nikome na svijetu ne pase jednolicna hrana,pa tako ni ribicama.
Ja svoje podizem pomocu ove hrane :

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Listopad 19, 2011, 20:40:50 poslijepodne »
prvi puta vidim ovu hranu sto ti imas.
ja sam miksam sve tako da je ok hrana...vidim da sve pojedu  :)
MEMO

Offline bena

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #39 u: Listopad 19, 2011, 20:52:49 poslijepodne »
hm...jel malci trebaju plivati ili su na dnu vecinom? ovi kod mene samo su na dnu i da ne masu repom pomislila bi da nisu zivi, dignu se na visinu3-4 cm i opet se vrate nazad na dno..  -?  dala sam im jesti al sve je palo na dno

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Listopad 19, 2011, 20:55:20 poslijepodne »
neka pada na dno.nema veze.i kod mene je padalo na dno i sve su pojeli.neki idu na vrh a neki ostaju pri dnu.bar je kod mene tako bilo.
MEMO

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Listopad 19, 2011, 22:53:25 poslijepodne »
hm...jel malci trebaju plivati ili su na dnu vecinom? ovi kod mene samo su na dnu i da ne masu repom pomislila bi da nisu zivi, dignu se na visinu3-4 cm i opet se vrate nazad na dno..  -?  dala sam im jesti al sve je palo na dno
Tako mora biti,Bena.Treba im vremena da se naviknu na novi zivot,ali ubrzo ce mali nestaske biti tako pokretljivi da ces se pitati kako se ne umore :)

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Listopad 19, 2011, 22:54:36 poslijepodne »
hm...jel malci trebaju plivati ili su na dnu vecinom? ovi kod mene samo su na dnu i da ne masu repom pomislila bi da nisu zivi, dignu se na visinu3-4 cm i opet se vrate nazad na dno..  -?  dala sam im jesti al sve je palo na dno
Tako mora biti,Bena.Treba im vremena da se naviknu na novi zivot,ali ubrzo ce mali nestaske biti tako pokretljivi da ces se pitati kako se ne umore :)

Offline bena

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #43 u: Listopad 22, 2011, 22:36:07 poslijepodne »
eh sad nis ne kuzim, kakve boje su mali gupiji? prije par dana dobila narančaste, a danas neke sivkaste, jel moguce da su oni narančasti bili moliji, a ovi danas gupiji  :D

Offline MEMO

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Listopad 23, 2011, 09:59:40 prijepodne »
hehe...moguce je.mislim da narandjastih gupia nema.oni su sivi,zuti.
MEMO

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #45 u: Listopad 23, 2011, 12:21:24 poslijepodne »
evo jos jedna slika di se vidi da je skotna i da bi se mogla kotiti.ja imam pretezno te zute gupije i u njima se vide mali :)
jako lijep muzjak u pozadini.
mogao bi mi ga posudit na par dana  :)