Slazem se s tobom, ali zasto nose ime JUWEL i imaju 1 godisnju garanciju? Imam dva "takva" juwela, i imam juwela delta 100. Nema razlike, identico sve! Pogledaj annual katalog 2004,2005. mozes kupiti sve posebno, a i komplet. Juwel ima "standardne" mjere nekih serija, naime za razliku od ferplast NPR: cayman 80 prof. 81,5x36x52,5 (120lit) ili juwel rio 125 80x35x50 (126l) ili juwel rekord 110 81x35x46 (117lit).Juwel rio i rekord je isti k...., samo sta se rekord prodaje samo u kompletu, a rio i u dijelovima, dok ferplastovi caymani su uvjek u kompletu. Naime rio serija ima djelove uvjek standardnih dimenzija zbog mogucnosti prodaje u djelovima (npr: poklopci se zovu "monolux", "dualux", "compactlux", "pluslux"... Nevazno, ne znam cemu ta znacajka JUWEL, mogo bih se sloziti s tobom za akvarije; TECO (od 2450 € volumena 240 lit, pa do 4850 € volumena 700 lit. - akvariji koji imaju ugradjeno sve filter, klima, grijanje, digitalni pokazivac vrijednosti vode, co2, osmosi inversa...), tako i RESUN, CORALLARIUM, CROCI TRADING CO., ASKOLL (doduse malo jeftiniji)...Juwel bas ovdje nije toliko kvalitetan, ljudi ga koriste za karantene i mrestilice, zbog niske cijene, stakla rade sami (zbog tog sta je jako jeftino 5mm, 1 m2, 10€) a kupuju poklopce, filtere, stolcice, od juwela, zato jer jedini juwel ima na prodaju djelove. ovdje se vise cjene, ferplast, askoll, resun, sacem...