Evo malo se javljam...
Akvarij još stoji, vručina se poslovila, ali i kad je bilo najgore temp. nije prešla 25°C samo uz pomoč ventilatora (ok, imam i klimu, ali nije radila nonstop).
Od kako je nestao mali nigriceps mi je jako pala morala oko akvarija...mjesec dana sam ga lovijio, i na kraju nestane prvi dan...
Možda su krive druge ribe, možda anemone. Ja mislim da ga je koja riba malo terala po akvariju, pa je uletijo u neku anemonu - ali ko če znat.
Poslje toga izbacijo sam zadnju vlasulju i 2x actinia cari, koje su bile prevelike (kad su bile otvorene).
Izbacijo sam i Aidablennius sphinx, S. ocellatus i Chromis chromis.
Jednom sam po gluposti ubacijo Tripterygion delaisi, koji je smotan. I njega sam mislijo izbaciti, ali nisam ga uspijo uloviti.
Tako da sad imam ovog Tripterygion delaisi, Parablennius rouxi, i ubačen je još mali špar od cca 3cm.
I neko vreme je prošlo tako, da sam samo mjenjao vodu i hranijo, ali nisam imao ni vremena ni volje za drugo.
Sve do ove nedelje, kad sam krenijo uloviti kojeg malog chromisa, jer jih ima puno sada.
I slučajno sam bio na terenu gdje sam ulovijo nigricepsa.
Pogledam u istu rupu, i evo ga tamo.
Malo sam se mučijo, i na kraju ga ulovijo.
Moram priznat da sam bio u dilemi uzeti ga ili ne, jer nisam znao šta je bilo krivo prošli put.
Ali da sam imao takvu sreču, da sam ga odmah ulovijo, sam se odlučijo da ga uzmem (ipak je izbačeno par riba i večih anemona).
I opet ista pjesma...ubacim ga, zavuče se iza kamena, i nestane. 3 dana su prošla, i nisam ga vidijo.
Tako da sam sad opet brez volje....ali i razljutilo me mnogo, tako da sam odlučijo izbaciti sve ribe, dodati koji novi kamen, i onda PRVO ubaciti nigricepsa, i poslje sve ostalo.
Za napred tako planiram imati:
1x Microlipophrys nigriceps
1 ili 2x Chromi chromis
1x S. ocellatus
Trebam samo još savjet, kojeg blenija bi mogao još ubaciti?
Malo sam se raspisao, ali evo...
Pozdrav!