imam problem sa mahovinom u aq.dobio sam je i omotao lagano,rijetko oko panja.ima svjetla kako je u orginal poklopcu,dodajem easy-life profito,domaci co2,vrsim izmjene vode a ona samo stoji i cini mi se kao da lagano propada.ne znam u cemu je fora vise...citao sam da ne treba jako puno svjetla i da nije zahtjevna.molio bih pomoc
imam svrdaste puzeve u aq pa dal je moguce da je oni jedu?
cini mi se kao i da se alga pocinje hvatati po njoj lagano.tester ne koristim tako da ne znam tocno parametre vode da vam mogu napisat.sve biljke super rastu al ona nikako
Pozdrav. Kolko je akvarij litara?
Kakvu rasvjetu imas?
Da li imas algi?
Kolko cesto mienjas vodu i kolko vode mjenjas?
Uz profito i diy co2 fale ti makroelementi ako zelis gnojiti.
S tim da treba odabrati metodu kojom ces gnojiti kada si vec poceo gnojiti..
akvarij je od 100 l juwelov.rasvjeta je kako je orginal jenda fluo cijev sylvania aquastar F18W/174 daylight 10000kelvina
algi nema nit malo samo mozda kao po mahovini malo.al jako malo
vodu mjenjam svakih 7 dana 10% al ponekad zamjenim malo i vise
znaci fale mi makroelementi u vodi??mislio sam da mi mozda fali zeljeza jer sam ranije u postu pitao sta bi jos trebao uz profito dodavati al mi nitko nije odgovorio.
Fale ti makroelementi sigurno .jel suu mikro i makroelementi potrebni za rast bilja i nijedni nisu manje bitni. Sto se tice zeljeza mislim da ga nesto ima u profitu.
Druga stvar je da ti za bilje fali rasvjete.
Ja nikako na tu litrazu ne bih isao barem ispod 50-60 w svjetla, a ne 18w kolko ti imas.
Takodjer mislim da za rast bilja ti je optimala izmedju 6500 -8500 K al to je samo moje misljenje.
I jos bih ti napomenio da mjenjas 40% vode a ne samo 10%
Probaj tako pa vidi.
Zapamti da je za rast bilja potrebno svjetlo co2 i gnojivo.
Sto ti djelomicno imas ili nemas...ili je premalo kao npr.svijetlo