imam pomalo cudno pitanje pa da vidim dal se to moze.cuo sam da se neke zlatne ribice tj hladnokrvne ribice mogu drzati zajedno sa tropskim ribicama tj sa aq u kojem je temperatura 25-30
eto ako netko zna neka javi
Mogu se. Ispravnije pitanje je - dali bi se trebalo?
Da pojasnim. ako imas fancy varijetete zlatnih, one ionako preferiraju topliju vodu. Sad bas 30 stupnjeva svakako ne, ali ako mozes naci kompromis na nekih 23-24 stupnja, to je onda ok. Jasno, vodi racuna da ta toplovodna riba ne zahtjeva vecu temperaturu. Gledaj i da su ishranom slicnih zahtjeva.
Vodi racuna i o agresivnosti.
Moj primjer, s kojim se ne ponosim, ali trenutno nemam bas izbora ni mogucnosti to razdvojiti su - mali teleskopi, lavlja glava, sijamski algojed, 6 udovica, botie. Prislini suzivot zbog curenja akvarija, ali evo vec neko vrijeme sve funkcionira ok, ribe su male, nema agresije, prostora ima dosta za sve. Temperatura vode 24, trenutno.
naglasavam, ovo NIJE primjer, niti potvrda, cak niti sugestija, da se hladnovodne i toplovodne ribe trebaju drzati u istom akvariju, samo primjer, da se u nevolji moze napraviti i taj mix. Dugorocno gledano, koliko ce biti uspjesan, neznam.
Ako ne moras, ne idi na tu varijantu.