Lipanj 28, 2025, 01:19:26 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Trebaju mi informacije o drzanju gmazova u terariju  (Posjeta: 2005 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline SuiciTe Basta

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 35
Trebaju mi informacije o drzanju gmazova u terariju
« u: Listopad 05, 2011, 14:37:03 poslijepodne »
Zdravo, ja sam friskopeceni u ovom forumu...i zamolio bih vas da mi pomognete....interesuje me sta je sve konkretno od opreme potrebno za terarij....terarij je dimenzije 100x50x50 (duzina, sirina, visina)...a u njemu bi se nalazile dvije male kornjace, guster, kao i jedna zaba....
Otvaram ovu temu jer ne mogu da se snadjem, mnogi pisu o nekim svjetlima, grijacima i kojekakvim cudima...kao npr. svijetlo sa UVA zrakama, zatim sa UVB zrakama i jos mnogo toga...i ne mogu da skontam gdje ce to sve stati....a siguran sam da i nije bas sve potrebno sto pise, vec da su to vise neke mogucnosti, pa ono ko skontaj kako ces :D...e posto ne mogu i ne znam sam skontati trazim pomoc od vas...Hvala!!! :D
pozz

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Trebaju mi informacije o drzanju gmazova u terariju
« Odgovori #1 u: Listopad 05, 2011, 14:47:39 poslijepodne »
to sve misliš imati u istom terariju?!?!

ak je tak onda odmah zaboravi i kupi za svaku životinju odgovarajući terarij, akvarij, vivarij....

a ako si blizu ZG dođi na AkTer Fest koji traje do subote i sve ćeš vidjeti na licu mjesta kako se koja vrsti pravilno drži i ljudi će ti objasniti.... www.akter.org
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline SuiciTe Basta

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Listopad 05, 2011, 14:50:59 poslijepodne »
zar je tako cudno imati sve ti u istom terariju....iz sarajeva sam tako da ne mogu doci do zagreba...nisi mi bio bas od pomoci ali ipak ti hvala ;)

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #3 u: Listopad 05, 2011, 14:55:51 poslijepodne »
zar je tako cudno imati sve ti u istom terariju....iz sarajeva sam tako da ne mogu doci do zagreba...nisi mi bio bas od pomoci ali ipak ti hvala ;)
ako si razuman, puno ti je pomogao....ne ide sve to skupa u jedan terarij....
Ako si ocekivao da ce ti ovdje netko to reci(da sve skupa moze)....sumnjam da ces to cuti...jednostavno, prerazlicite vrste zahtjevaju drugacije uvjete.
Da ni ne spominjem da u osnovi kornjaca, guster i zaba ne znaci nista ako nisi naveo tocno vrstu.....kada bi bio malo konkretniji..o kojoj se kornjaci radi, o kojem gusteru i..kojoj zabi, lakse bi ti i obrazlozio zasto svi oni ne mogu skupa....
Uz to....postoji li ventilacija u tom terariju..kako je on napravljen...ili je to u stvari...akvarij tih dimenzija?
Uglavnom...i, ukratko...to ne ide skupa!
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline SuiciTe Basta

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Listopad 05, 2011, 15:01:47 poslijepodne »
ako si razuman, puno ti je pomogao....ne ide sve to skupa u jedan terarij....
Ako si ocekivao da ce ti ovdje netko to reci(da sve skupa moze)....sumnjam da ces to cuti...jednostavno, prerazlicite vrste zahtjevaju drugacije uvjete.
Da ni ne spominjem da u osnovi kornjaca, guster i zaba ne znaci nista ako nisi naveo tocno vrstu.....kada bi bio malo konkretniji..o kojoj se kornjaci radi, o kojem gusteru i..kojoj zabi, lakse bi ti i obrazlozio zasto svi oni ne mogu skupa....
Uz to....postoji li ventilacija u tom terariju..kako je on napravljen...ili je to u stvari...akvarij tih dimenzija?
Uglavnom...i, ukratko...to ne ide skupa!
[/quote]

kao sto sam vec i ranije rekao ja sam novi ovdje i nisam upoznat sa ovim stvarima....na vama je da mi pojasnite ako vec zelite da mi pomognete...
nista nemamo od toga ako me samo napadate....nije to samo akvarij a nije ni terarij jer to jos i ne postoji...planiram tek napraviti...zato sam i dosao ovdje da mi kazete sta i kako....

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #5 u: Listopad 05, 2011, 15:06:42 poslijepodne »
napisao si : "terarij je dimenzije...." pa smo predpostavili da već imaš terarij....

kak je i delbi napisao odluči se što bi htio pa će ti se pomoći i reći kako i šta sa životinjom.... jer ako kažeš samo gušter to je jako općenito
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #6 u: Listopad 05, 2011, 15:12:36 poslijepodne »
Nitko te ne napada...barem ja to nisam tako dozivio.....:)
Nego, lijepo ti nama kaze sto bi volio drzati...a, mi cemo ti sve lijepo objasniti...
Kornjaca ima bezbroj vrsta, gustera jos jedno 10-ak vise od bezbroj...dok zaba, njih ima bezbroj + 1000 :):) Tako da, bez tih informacija, ne mozemo pomoci ni uz najbolju volju.
Pogledaj slobodno po akvarij.net i vidjeti ces opise puno zivotinja i, za njih potrebne uvjete...evo, recimo, mozes poceti od ovih linkova:
clankonosci
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=55&Itemid=175
gmazovi
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=176
vodozemci
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=57&Itemid=177
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline SuiciTe Basta

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Listopad 05, 2011, 15:13:32 poslijepodne »
napisao si : "terarij je dimenzije...." pa smo predpostavili da već imaš terarij....

kak je i delbi napisao odluči se što bi htio pa će ti se pomoći i reći kako i šta sa životinjom.... jer ako kažeš samo gušter to je jako općenito

aha ok hvala...pa to je jos sve samo u planovima....jos ne znam ni tacno kojeg cu gustera uzeti....jer stvarno nisam jos upoznat sa svim svarima...a kad sam rekao "terarij je, te i te dimenzije" mislio sam da sam planirao da bude tih dimenzija....a sto se tice zivotinja....znate li gdje mogu pogledati kakvih zivotinja ima....u kojem zoo centru ima, ako uopste ima...ali u SA naravno

Offline SuiciTe Basta

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Listopad 05, 2011, 15:15:12 poslijepodne »
Nitko te ne napada...barem ja to nisam tako dozivio.....:)
Nego, lijepo ti nama kaze sto bi volio drzati...a, mi cemo ti sve lijepo objasniti...
Kornjaca ima bezbroj vrsta, gustera jos jedno 10-ak vise od bezbroj...dok zaba, njih ima bezbroj + 1000 :):) Tako da, bez tih informacija, ne mozemo pomoci ni uz najbolju volju.
Pogledaj slobodno po akvarij.net i vidjeti ces opise puno zivotinja i, za njih potrebne uvjete...evo, recimo, mozes poceti od ovih linkova:
clankonosci
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=55&Itemid=175
gmazovi
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=176
vodozemci
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=57&Itemid=177

pa tako se meni bar cinilo :D hajde nema veze :D hvala na linkovima

Offline tomzZy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #9 u: Listopad 05, 2011, 20:23:40 poslijepodne »
ja ti preporucujem bradatu agamu za gustera jer su jako zanimljivi i ponekad smjesni  :up: samo sto ces morati poceti sa uzgojom zohara jer svi gusteri se hrane kukcima osim iguane a za iguanu ti je mala i jedna soba  :D ugl... moras se kao pocetnik pripremiti i za uzgoj zohara ....

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #10 u: Listopad 05, 2011, 21:03:02 poslijepodne »
pozdrav i dobrodosao!
mislim da bi ti najpametnije bilo (posto si kako i sam kazes totalni pocetnik) da pronadjes nekoga tko ima neku od zivotinja koje te zanimaju! zatim zamolis tu osobu da joj koji put pomognes oko tjednog , mjesecnog ili godisnjeg uredjivanja! ako nemas nikoga poznatog sve to mozes napraviti i u najblizem pet shopu ili kako vec zovete u BIH. kad budes vidjeoili jos bolje iskusio sve one stvari koje ne ukljucuju samo gledanje u te prekrasne zivotije nego i veliku brigu o njima tek tade se odluci dali to uistinu zelis. Jer nazalost jako puno ljudi udje u pet shop svidi im se recimo Iguana pa nakon 7-8 mjeseci zavrsi na jarunu uz poznatu opasku "nije to za mene"! Gusteri nisu zivotinje koje mozes drzati na nacin koji  si zapoceo pitanje citiram ( sigurno mi ne treba sve to), treba i te kako treba jer uzimas ljubimca i polazimo od toga da mu zelis najbolje. Znaci sam terarij iziskuje dosta novca, zatim je tu i ishrana (ovisi o kojoj vrsti je rijec) no u vecini slucajeva takodjer prilicno skupa ili u drugom slucaju povoljna no to iziskuje jos vise truda je ju moras uzgajati sam. Kornjace su opet nesto manje zahtjevne no po meni je teze odrzavanje terarija tj akvarija i zahtjevaju veci protok filtera ,veci akvarij a pozeljno ih je ljeti premjestiti i u baru koju pretpostavljam nemas. O zabama neznam ama bas nista no svakako podji od teze da svaka od tih zivotinja iziskuje veliku brigu i trud !
nemoj smatrati da te odgovaram nego te zelim uputiti da ozbiljno razmislis o svemu prije upustanja u nesto sto zahtjeva dosta novca a u krajnjem slucaju radi se o zivim bicima!
Pozdrav i nadam se da ces za par godina imati veliku bradatu agamu i savjetovati mladje kolege o njihovu drzanju!

Offline SuiciTe Basta

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Listopad 06, 2011, 12:39:06 poslijepodne »
pozdrav i dobrodosao!
mislim da bi ti najpametnije bilo (posto si kako i sam kazes totalni pocetnik) da pronadjes nekoga tko ima neku od zivotinja koje te zanimaju! zatim zamolis tu osobu da joj koji put pomognes oko tjednog , mjesecnog ili godisnjeg uredjivanja! ako nemas nikoga poznatog sve to mozes napraviti i u najblizem pet shopu ili kako vec zovete u BIH. kad budes vidjeoili jos bolje iskusio sve one stvari koje ne ukljucuju samo gledanje u te prekrasne zivotije nego i veliku brigu o njima tek tade se odluci dali to uistinu zelis. Jer nazalost jako puno ljudi udje u pet shop svidi im se recimo Iguana pa nakon 7-8 mjeseci zavrsi na jarunu uz poznatu opasku "nije to za mene"! Gusteri nisu zivotinje koje mozes drzati na nacin koji  si zapoceo pitanje citiram ( sigurno mi ne treba sve to), treba i te kako treba jer uzimas ljubimca i polazimo od toga da mu zelis najbolje. Znaci sam terarij iziskuje dosta novca, zatim je tu i ishrana (ovisi o kojoj vrsti je rijec) no u vecini slucajeva takodjer prilicno skupa ili u drugom slucaju povoljna no to iziskuje jos vise truda je ju moras uzgajati sam. Kornjace su opet nesto manje zahtjevne no po meni je teze odrzavanje terarija tj akvarija i zahtjevaju veci protok filtera ,veci akvarij a pozeljno ih je ljeti premjestiti i u baru koju pretpostavljam nemas. O zabama neznam ama bas nista no svakako podji od teze da svaka od tih zivotinja iziskuje veliku brigu i trud !
nemoj smatrati da te odgovaram nego te zelim uputiti da ozbiljno razmislis o svemu prije upustanja u nesto sto zahtjeva dosta novca a u krajnjem slucaju radi se o zivim bicima!
Pozdrav i nadam se da ces za par godina imati veliku bradatu agamu i savjetovati mladje kolege o njihovu drzanju!

svjestan sam ja da su to ziva bica i da je za njih potrebno dosta truda i brige...ali to nije problem, znam koliko me fasciniraju te zivotinje, a da mi nakon nekog vremena "dosade" ili nesto slicno, zo to se ne brinem jer znam da se nece desiti....i upravo sam se uclanio u ovaj forum da saznam nesto vise o tim zivotinjama i teraristici opcenito prije nego sto se usudim uopste nabaviti sebi zivotinju....niko se nije naucen rodio :D skupicu i ja informacija i iskustva o drzanju terarijskih zivotinja. Hvala vama u svakom slucaju na odgovorima :) a nadam se da cu vam se moci ubrzo javiti i postaviti vam slike mog prvog  terarija i zivotinjica u njemu :D pa da budete zadovoljni  :up: hvala opet
pozz

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #12 u: Listopad 06, 2011, 16:46:29 poslijepodne »
Hajde sretno i sve nas iznenadi!