bok i dobrodošao na forum..mislim da se za početak zamaraš nepotrebno nekim stvarima.1, podloga. normalno stavi odležanu i vodom izmjenjivanu zemlju za cvijeće, ništa akvariju neće biti.(.ja je imam već godinama u moja dva akvarija).stavi normalno zemlju i dovoljan sloj šljunka(2-4cm) i to je to. ovo sa mrežicom i najlonkama rade puno iskusniji pogotovo kada rade sa plitkim biljkama koje ne smiju imati debeli sloj šljunka ispod sebe da dođu do zemlje.alge ti ne nastaju zbog zemlje već zbog neravnoteže u akvariju. postgneš ravnotežu i algi nema.
2.bilje..prati oglasnik,žicaj, kupuj,moli,kumi..sagitarija, razne kripte su ti izdržljive, relativno brzo rastu, anubiasi...ne zahtjevaju preveliku brigu...razne cambobe za nazad..imaš na početnoj strani popis bilja pa pronjuškaj zahtjevnost i rast.
3.razmnožavanje jatašica? hmm prvo uhvati ruku za akvarij, stavi neko jato bilo koje unutra i uživaj. razmnožavanje ionako jako teško ide,jedino tko se bavi uzgojem.
4.tehnika..kad uhvatiš ruku i ritam sa akvarijem vidit ćeš kako ti akvarij "diše" pa se možeš igrati svjetlom ali to ti povlači makro i mikro elemente. ide ti otprilike 0.5 w po litri. kad postigneš ravnotežu u akvariju, da ti bilje super raste, da nemaš algi onda možeš ubacitvati zahtjevnije bilje, pojačati rasvjetu i uvesti obogaćivanje vode..moj savjet a mislim da će ti tako i ostali reći strpljenja, korak po korak i istražuj polako sam..sretno i pitaj..