Ni ne pomisljas da uradis sto sam gore navela?!
Iako se totalno slazem s tobom, unajmljivanje placenog ubojice da pravi reda u akvariju bas i nije bogomdano rjesenje, postoji jedan sitan problem s ovim sto predlazes. Definitivno najbolja opcija, koja kod nas najcesce ne sljaka....
Neznam za ove velike centre i trgovine, ali male, privatne trgovine kucnim ljubimcima nisu odusevljene takvim prijedlozima i idejama, i najcesce ti nece uzeti ribu. Hej, nece ti uzeti ni onu ribu koju su ti upravo prodali. Puno puta sam gledao prizor gdje jadna mama mora objasnjavati uplakanom klincu da je pogrijesila, kupila mu crvenu ribicu a on je htio plavu, a zlocesta teta je ne zeli zamjeniti, iako zena prakticki nije ni izasla iz trgovine. Znaci ne pricam o tome da nece zamjeniti ribu kupljenu prije 2 dana, nece zamjeniti ni onu koju upravo drzis u ruci pred blagajnom, ako si je platio - nema zamjene, ne primaju ribe nazad.....
A posebice su tvrdi prema uzimanju riba iz "privatnih uzgoja".... Da, imaju shopovi barem 2 prazna akvarija u koji bi te ribe mogli smjestiti, medjutim, najcesce ne zele. Prvenstveno sto se tu radi o ribama kojih oni ionako imaju u izobilju, da ne kazem "na bacanje", svi ti veseli mali zecici koji se kote na dnevnoj bazi i njima predstavljaju problem, tako da jos uzimaju i od kupaca.....gdje bi zavrsili. Pokloniti? Da...u divnim ujedinjenim americkim drzavama mozda i nije cudno da ti u pet shopu poklone nesto.... u nasim jadnim i razjedinjenim drzavama poklon je institucija koja se bas i ne priznaje.

Da, ima izuzetaka, ne generaliziram, ali....
Tako da....vjerujem da ce ti svaki vlasnik svakog shopa rado udomiti, bez naknade, ako se pojavis s necime sto on nema, nemoze nabaviti, ili ako ti se posreci pa imas malce od neke vrste koja je jako problematicna za uzgojiti.... ali ovo, sto se razmnozava u vrecici.....mislim da nece....
Drugiim rijecima, pojavi se sa 10-20-30 malih diskusa, nekim "egzoticnijim" ciklidima, piranama, dinosaurima (karikiram) - neces imati problema uopce da ti to uzmu. Dodji sa gupijima, neonkama, molijima i slicnim....nece pricati s tobom o toj temi....