Srpanj 18, 2025, 15:20:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Napokon gotov sa radovima na ciklidnom tanku  (Posjeta: 3912 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malawi988

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: BiH
Napokon gotov sa radovima na ciklidnom tanku
« u: Rujan 28, 2011, 20:45:56 poslijepodne »
Nakon toliko dugo vremena i planiranja napokon sam si zavrsio i smjestio u sobu novi tank: tank je: 120x55x50cm, sa ojacanjima na vrhu, sve je moja kreacija, moj dizajn, moj novac ulozen i dosta mog truda i vremena, i jos samo cekam da si externi filter nabavim i pocinjem sa cikliranjem, sve pohvale, kritike, sugestije uvazavam  :D  sa radom je poceto prije 3mjc, od iverice 2 cm debljine pa mi je dosla ideja da od tatinih neuporabljenih prokromskih cijevi uradim postolje koje ce podnositi tezine, a unutar stola je kocka napravljena od 2cm zeljeza za drzanje tereta i prostoj u toj kocki je ostavljen za filter te rupa kroz koju cu cijevi voditi, zanci kocka od profila 2cm(samo skelet) radi tezine, prokromske cijevi su fi 338( ili kako se pise), sav projekat je od mene radjen izuzev iverice koju sam sjekao kod stolara  :up: ! Akvarij je 330l otprilike, kvarcni pijesak kupljen u fabrici u Tuzl-kvarc granulacije 0,3-1,25(inace sam trazio 0,4-0-8) 35kg, a kamen prikupljen u obliznjoj rijeci, pozadina farbana u crno akrilnim sprejem, filter cekam jos uvijek i nadam se da cu ga ubrzo dobiti  :) rasvjeta 2x36w

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Napokon gotov sa radovima na ciklidnom tanku
« Odgovori #1 u: Rujan 28, 2011, 21:00:28 poslijepodne »
Super izgleda :) , poklopac je dobro napravljen :) ovi tvornički su koma, kad nekaj hoćeš čačkat cijeli moraš micati
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #2 u: Rujan 28, 2011, 21:13:42 poslijepodne »
ljepo slozeno samo ti preporucam da si poklopac obuces u reflektirajucu foliju ... iznutra naravno ...
ostalo ... sve pohvale  :klap:

Offline reebeech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #3 u: Rujan 29, 2011, 11:42:08 prijepodne »
ma nema boljeg nego kad sve sam radis od pocetka do kraja...gušt je sigurno (a često i kvaliteta) 5 puta veći nego kad iskeširaš XXXX kuna za neki tvornički akvarij...
odlično izgleda!!

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #4 u: Rujan 29, 2011, 16:00:58 poslijepodne »
ljepo slozeno samo ti preporucam da si poklopac obuces u reflektirajucu foliju ... iznutra naravno ...
ostalo ... sve pohvale  :klap:

ne vidim razlog za ovo pošto je riječ o ciklidima...njima prigušeno svjetlo paše, ljepše se vie boje, a i imat će manje problema sa algama...

jako lijepo odrađeno!

P.S.
jesi ostavio rupe na poklopcu za vanjski filter? I kako misliš riješit vlagu s obzirom da imaš drveni poklopac pa da se ne napuhne.... ja ti preporučam da na skvarij staviš lexan (prozirni naravno) na poprečna ojačanja veličine akvarija (unutranje jel) tako da ti voda ne prska po lampama...ako imaš neko drugo riješenje, još i bolje :)
« Zadnja izmjena: Rujan 29, 2011, 16:04:11 poslijepodne od Zeleni »

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #5 u: Rujan 29, 2011, 16:12:23 poslijepodne »

ne vidim razlog za ovo pošto je riječ o ciklidima...njima prigušeno svjetlo paše, ljepše se vie boje, a i imat će manje problema sa algama...

jako lijepo odrađeno!

P.S.
jesi ostavio rupe na poklopcu za vanjski filter? I kako misliš riješit vlagu s obzirom da imaš drveni poklopac pa da se ne napuhne.... ja ti preporučam da na skvarij staviš lexan (prozirni naravno) na poprečna ojačanja veličine akvarija (unutranje jel) tako da ti voda ne prska po lampama...ako imaš neko drugo riješenje, još i bolje :)

ako radi niceg drugog radi kondenzata posto ce mu poklopac bit izlozen velikoj vlazi ...

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #6 u: Rujan 29, 2011, 17:03:10 poslijepodne »
lijepo odrađeno sve pohvale samo me muci poklopac od drva to ti bas nece biti uredu probaj napravit od plexija pa ga ofarbej u crno ili kupi forex i svojeg obljepi njime inace sve 5

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 48
« Odgovori #7 u: Rujan 29, 2011, 17:41:58 poslijepodne »
Ova teta nema kritika,volim koristiti superlativ.Svaka cast,momce!  :up:

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #8 u: Rujan 29, 2011, 17:59:36 poslijepodne »
Lijepo izvedeno... Samo par stvari koje bi ja napravio

-spajao bi tiplama da se ne vide sarafi
- salter bi prebacio na zadnju stranu
- postolje bi digao na neke nogare da se lakse pobere voda koji bi procurila
- ubacio bi reflektore i unutrasnjost bi obojao u bijelo , radi refleksije

ps nadam se da su kantiranja abs

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 29, 2011, 19:14:45 poslijepodne »

jako lijepo odrađeno!

P.S.

ako radi niceg drugog radi kondenzata posto ce mu poklopac bit izlozen velikoj vlazi ...

to da  :up:

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Rujan 29, 2011, 20:36:27 poslijepodne »
ee drago mi je sto vas ima kojima se svidja....stvarno sam ulozio dosta truda...na poklopcu sam ostavio rupu za ventilaciju, rupu za crijeva kojima ce se voda filtrirati tako da samo cekam filter...a sto se tice vlage, mislio sam na to od samog pocetka, na vrhu akvarija, tamo gdje su ojacanja, postavio sam dva komada stakla, te na njih nalijepio plasticne rucke da ih mogu vaditi tijekom mijenjanja vode, staklo debljine 5mm, iz dva dijela, duzine 50x47,5cm , a onih 10cm sto mi ostane sam ostavio da mogu ribe hraniti a da ne skidam staklo, pa se nadam da ce mi to uspjeti da mi se vlaga ne skuplja...i JOS JEDNO PITANJE, FARBAO SAM AKRILNOM BOJOM, CRNOM, CRIJEVO OD PUMPE ZA ZRAK, da mi se uklopi u pozadinu jer je onako previse bijelo u odnosu na crnu, hoce li to smetati ribama, citao sam da su neki stavljali 3d DIY pozadine farbane akrilnom bojom pa se nadam da nece ni mojim ribama sto smetati???!!!

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Rujan 29, 2011, 20:46:59 poslijepodne »
Lijepo izvedeno... Samo par stvari koje bi ja napravio

-spajao bi tiplama da se ne vide sarafi
- salter bi prebacio na zadnju stranu
- postolje bi digao na neke nogare da se lakse pobere voda koji bi procurila
- ubacio bi reflektore i unutrasnjost bi obojao u bijelo , radi refleksije

ps nadam se da su kantiranja abs

sto se tice tipla, nije mi ni palo na pamet 8) a salter sam definitivno htio ovdje, sa prednje strane gdje mi je pristupacan, mogu ga sa kreveta paliti a da ne ustajem  :D :D a sto se postolja tice i prikupljanja vode i na to sam mislio, djelomicno, onaj donji dio akvarija, okolo sam pravio samo PRAVOUGAONIK, tj samo je od lajsne od iverice, i ona se skida kad kog pozelim, tu lajsnu drze dva komada lima ispod i kad se oni pomaknu ta lajsna se spusta, tako da mi je vidljivo dno akvarija i stiropol  :rolleyes: :klap:, akvarij je vec testiran i obzirom da mi je prvi put da sam si lijepim, prezadovoljan sam, nije nigdje procurio, ali eto ostaje na vremenu da vidimo  :)

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Rujan 29, 2011, 21:21:19 poslijepodne »
a sto se postolja tice i prikupljanja vode i na to sam mislio, djelomicno, onaj donji dio akvarija, okolo sam pravio samo PRAVOUGAONIK, tj samo je od lajsne od iverice, i ona se skida kad kog pozelim, tu lajsnu drze dva komada lima ispod i kad se oni pomaknu ta lajsna se spusta, tako da mi je vidljivo dno akvarija i stiropol

Ja sam mislio na donji dio postolja, onaj koji je u dodiru sa podom, taj bi ja stavio na nogare

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Rujan 29, 2011, 21:24:27 poslijepodne »
a sto se postolja tice i prikupljanja vode i na to sam mislio, djelomicno, onaj donji dio akvarija, okolo sam pravio samo PRAVOUGAONIK, tj samo je od lajsne od iverice, i ona se skida kad kog pozelim, tu lajsnu drze dva komada lima ispod i kad se oni pomaknu ta lajsna se spusta, tako da mi je vidljivo dno akvarija i stiropol

Ja sam mislio na donji dio postolja, onaj koji je u dodiru sa podom, taj bi ja stavio na nogare
:D :D :D eh tu pomoci NEEEMA, bude sto bude, sto cu, ne mogu sada sve mijenjati, trebalo mi 3mjc da sve ovo uradim heheheh nadam se da nece tu voda ici ukoliko je bude  :nerv:

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Rujan 29, 2011, 21:59:52 poslijepodne »
onda si na sve mislio :)

a čuj pumpa za zrak ti neče ni trebati ako češ staviti filter da mreška površinu vode....
ali akrilna boja neće smetati ribama, samo pitanje koliko če se dobro primiti za crijevo, d ase ne počne guliti

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Rujan 29, 2011, 22:15:39 poslijepodne »
pa se nadam da nece ni mojim ribama sto smetati???!!!

Nece, ja sam bojao sa akrilnim sprejem (RenCo, za aute) i nije bilo problema. Pleco i ancistrusi su i pojeli svu boju sa crijeva za co2 i nista im  :D. Mislim da treba pvo bacit neki temelj ili sa brusnim papirom malo posmirglati da se bolje primi

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • adriana
« Odgovori #16 u: Rujan 29, 2011, 22:43:17 poslijepodne »
dobro si to napravio :up:

Offline Triput

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #17 u: Rujan 30, 2011, 08:21:57 prijepodne »
Jako lijepo i pedantno odrađeno.  :up:

Ja jedino nebi prefarbao pozadinu sa sprejem nego bi stavio nes iza. Koliko god da pazis uvijek je moguce da si prilikom ciscenja zgrebes staklo, pa je dobro imati mogucnost da okrenes akvarij.

Koje ce ribe unutra?

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Rujan 30, 2011, 09:25:31 prijepodne »

Ja jedino nebi prefarbao pozadinu sa sprejem nego bi stavio nes iza. Koliko god da pazis uvijek je moguce da si prilikom ciscenja zgrebes staklo, pa je dobro imati mogucnost da okrenes akvarij.

Osim toga , ako zelis promjeniti pozadinu a prefarbana je onda si #%#%@

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #19 u: Rujan 30, 2011, 17:06:33 poslijepodne »
e da...ako se nekad odlucim mijenjati pozadinu moram si kupiti 2l raredjivaca i polako  :nerv: ali mislim da ce mi ova potrajati, nisam previse sklon promjenama  :D , bas mi je drago sto im nece smetati akril, a ako nema potrebe za tim zrakom ukoliko posjedujem filter onda cu to i skinuti, ionako je veoma tesko skidati kamenac sa stakla X-(

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #20 u: Rujan 30, 2011, 17:12:15 poslijepodne »
Jako lijepo i pedantno odrađeno.  :up:

Koje ce ribe unutra?
ribe.....vec dugo zelim da nabavim malawi ciklide ali nisam previse upoznat sa tom vrstom, cuo sam da im ne smeta tvrdja voda a i jako mi se svidjaju, citao sam neke clanke po netu o vrstama koje se mogu kombinovati ali cu za svaki slucaj otici u glavni grad gdje sam dogovorio kupovinu riba, pa ce mi tamo objasniti sto moze i na koji nacin da ih odrzavam  :) imam jedan tropski akvarij vec 3 godine od 100l i suvise je tijesan za ribe, jer su narasle, pa sam ih planirao odnijeti u aquashop pa da zamijenim za neke ciklide, imam paar odraslih ancitrusa koji ce ixi u ciklidni tank i ostalo SVE ciklidi....i da li mogu staviti jednog cistaca u ciklidni tank, imam ga vec 2 godine kod sebe pa bih volio da ide u novi tank???

Offline Triput

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Rujan 30, 2011, 17:33:07 poslijepodne »
Kojeg cistaca? Ak mislis na corydorasa ja ga nebi stavljao s malawcima.

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #22 u: Rujan 30, 2011, 17:41:36 poslijepodne »
ne znam prijatelju, nisam nasao ovakvog, u shopu mi rekli da se PANDA zove   :D :D sivi je, prosaran crnim tackicama po tijelu i pola ledjne peraje je crno ahah nadam se da sam sta pomogao, zbilja ne znam, duuugo je kod mene pa nisam da ga se rijesim  :(

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #23 u: Rujan 30, 2011, 17:44:07 poslijepodne »
ne znam prijatelju, nisam nasao ovakvog, u shopu mi rekli da se PANDA zove   :D :D sivi je, prosaran crnim tackicama po tijelu i pola ledjne peraje je crno ahah nadam se da sam sta pomogao, zbilja ne znam, duuugo je kod mene pa nisam da ga se rijesim  :(
da, to je taj, sad sam gledao po netu, samo je moj prosaran crnim tackicama...znaci i on ide u shop  :(

Offline Triput

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Rujan 30, 2011, 17:53:30 poslijepodne »
Imaš više vrsta corydorasa. Pande su jedne od najpopularnijih.

Ja ga prvenstveno nebi stavljao zbog drugačijih parametara vode, a i ne spada u biotop. Inače žive u jatima tak da imat samo jednog nije najsretnije rješenje za ribu, a i žive u mekoj vodi za razliku od malawaca. Doduše u prirodi i ancistrusi žive u mekoj vodi pa ih puno bez problema drži s ciklidima. Pande su jedna od manjih vrsta corydorasa pa mislim da bi ga malawci mogli gnjavit, al za to pričekaj mišljenje od nekog od kolega. Ja ne držim malawce tak da ti nemrem iz osobnog iskustva nis reci o njihovoj kompatibilnosti.