Srpanj 04, 2025, 21:22:53 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kornjača kod grijača-pomoć!!  (Posjeta: 1177 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bena

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 36
Kornjača kod grijača-pomoć!!
« u: Rujan 23, 2011, 00:33:13 prijepodne »
U srijedu sam kupila mosusnu kornjacu, 4cm veliku. Prvi dan nije htjela nista jesti, vjerojatno od soka od puta i novog akvarija, jucer i danas pomalo jede, meso(junetinu nemasnu) i gamaruse sa vitaminimskim kapima joj dajem, reptomin baby sam joj nudila ali to nece. ali mene muci sto je cijelo vrijeme ispod grijaca, malo se prosece po akvariju, prokopa po sljunku i nazad kod grijaca ode. Veceras je legla na grijac. Jel to normalno za kornjacu da je cijelo vrijeme kod/na grijacu? Brine me to, da nije mozda bolesna? Uopce ne izlazi na kopno, ima kamen i drvo ali ne zeli izaci. Vodu sam joj drzala na 25-26C pa sam joj povisila na 28 tako da joj nije hladna voda. U cemu je problem? jel to normalno??

Offline 1marek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Kornjača kod grijača-pomoć!!
« Odgovori #1 u: Rujan 23, 2011, 01:01:29 prijepodne »
Problema nema :)
Izgleda da joj je tamo dobro, da se osjeća sigurnije kad je uz stranicu akvarija / kut nego kad je na sredini pod panjem. Sigurno se još nije navikla na novi akvarij, zato je stalno na jednom mjestu i ne izlazi van. Što se tiče izlaženja van i sunčanja, na tom području nemoj puno očekivati. Moj mužjak se stalno sunča, skoro svaki dan, izlazi na kopno i danju i noću. Ali to je prilično rijedak slučaj. Ženka je tipična mošusna, iz vode izlazi samo noću kad nikog nema u sobi i kad se ugase sva svijetla i sve se smiri. Sunča se MOŽDA jednom na 2 mjeseca, ako i toliko...
Tako da se ne moraš brinuti oko toga što ne izlazi van. To što je tako rano počela jesti je vjerojatno najsigurniji znak da je sve u redu s njom!

Offline bena

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 36
Odg: Kornjača kod grijača-pomoć!!
« Odgovori #2 u: Rujan 23, 2011, 01:07:37 prijepodne »
Uh super onda. Vec sam se zabrinula da joj nije nekaj kad je stalno kod grijaca. Ma voli ona pojesti, al nece svasta, pametna je :)