nema na cemu.....
u principu, betti filter nije nesto neophodno kao drugim ribama. prvenstveno zato sto betta voli mirnu vodu, dakle ne neki divljacki protok i strujanja. Drugo, betti ne smetaju (jasno ako je zdrava) ni drasticnije izmjene vode, tako da, u manjem akvariju mozes drzati bettu bez filtera, ovisno o velicini akvarija, svakih par dana ces mjenjati veci dio vode, 60,70, mozda i 80%, i betta ce biti ok....
Grijac ti je obavezan, jer ide zima....jasno, svi mi grijemo prostorije radi sebe, sigurno neces akvarij drzati na balkonu, ali opet, ako ti temperatura prostorije nije 26-27 stupnjeva, i to konstantno, imat ces problema. mala kolicina vode se brzo grije, ali se brzo i ohladi, tako da, kako ti pada temperatura zraka u prostoriji, padat ce i temperatura vode u akvariju....
E sad, ako se odlucis bez filtera, imas sitan problem.....biljkama takodjer nece smetati to sto cesto mjenjas vodu, ali mozes imati problema sa algama i slicnim smecem, barem sam ja imao sve dok nisam stavio najmanji unutarnji filter koji sam pronasao, smanjio ga na minimum, tek toliko da ima blago strujanje vode, i namjestio da blago mreska povrsinu..... betta ima dovoljno mirnih mjesta gdje je strujanje vode prakticki nikako, a opet, imas kakvu takvu biolosku filtraciju vode....