Srpanj 19, 2025, 23:24:53 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: sijamac: ranjen ili bolestan?  (Posjeta: 1209 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pink

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
sijamac: ranjen ili bolestan?
« u: Rujan 28, 2005, 19:34:00 poslijepodne »
Kao što je razvidno iz naslova posta ne znam točno o čem se radi. Otprilike prije 2 tjedna mu se na crnoj prugi otprilike u razini leđne peraje pojavilo nešto što je izgledalo kao oštećena ljuska i za par dana su mu na tom mjestu nestale ljuske. To je veličine 5 mm, okruglo, roza boje, sve u svemu neka rana. On se ponaša normalno, jede i čini se ok. Pretpostavljam da ga je netko od sustanara nokautirao (možda botia), no svi su miroljubivi i nije do sada bilo nekih okršaja. Hoće li mu ljuske na tom mjestu narasti i što mi je činiti? Valjda mu se neće rana inficirat? Ili je neka boleština? Imam ga preko 3 godine i uvijek je bio zdrav. Ako netko ima saznanja o mom problemu molim pomoć.
Kupujmo Hrvatsko! - pušimo lavandu!

Osijek/Hrvatska

Offline pink

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Rujan 29, 2005, 09:13:00 prijepodne »
Ajde ljudi, valjda neko neš zna! Rana je iste veličine i riba je dobro (bar se tak čini).

Osijek/Hrvatska

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Rujan 29, 2005, 09:19:00 prijepodne »

prati ga dal će se pojavljivati kakve bijele mucice....ili nešto slično na ribici-tj. da se ne upali ili sl. prati i ostale ribice.

od čega je-ne znam...da je bolest-vjerujem da bi već uznapredovala, pa sve ovo liči na ranu.

uli malo nekih vitamina ako imaš...

Pustike, Turopolje

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
« Odgovori #3 u: Rujan 29, 2005, 09:52:00 prijepodne »
Da, na Sijamcu sam i ja imao sličan problem prije par mjeseci i uz praćenje sve je prošlo u redu. Ukoliko se počne širiti ili na neki drugi način pokazivati razne anomalije, nemoj čekati nego ga izdvoji (ako je moguće) i na liječenje.
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline pink

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 29, 2005, 21:09:00 poslijepodne »

Glupo sam naslovila post jel sijamac može bit i algojed i borac - moj je ovo prvo. Riba je za sada dobro, jede ko zmaj, otima drugim ribama klopu iz usta. Ranica je ista već desetak dana. Imam ga dugo, velik je 15 cm i zbilja bi mi bilo žao da se ne izvuče.

Max....sz kad i dal mogu očekivat da će mu narast ljuske, naravno ako ne prije toga?

Osijek/Hrvatska

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
« Odgovori #5 u: Rujan 29, 2005, 22:58:00 poslijepodne »
Citat: pink
Max....sz kad i dal mogu očekivat da će mu narast ljuske, naravno ako ne prije toga?

E, to ti je sada teško reći, mom je falila 1 ili 2 ljuskice i nakon par dana je bio kao novi ... ne znam, promatraj svakako.
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline pink

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 30, 2005, 07:52:00 prijepodne »
Hvala na savjetima. Ujutro je bio mrak pa ga nisam vidjela, nadam se da je dobro.

Osijek/Hrvatska

Offline pink

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 30, 2005, 19:36:00 poslijepodne »
Imam novosti, al mi ne mirišu na dobro. Sijamcu je iz ranice izvirilo nešto što izgleda kao tanki bijeli crvić kao končić, ali su mu krajevi još u ribi. Ne znam kako da to slikovitije opišem (nemam s čim uslikat). Riba pliva i jede, ali me strah za ostatak riba. Izgleda mi kao neki parazit, ne znam ništa o liječenju riba. Kupila sam hipermangan i medimor(to za medimor mi je savjetovao ljubazni trgovac), ribu ne mogu ulovit dok "ne zaspi". Obzirom na ovu novost šta da radim?

Osijek/Hrvatska

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #8 u: Listopad 03, 2005, 08:30:00 prijepodne »

mislim da ti medimor nije za parazite????

probaj malčice potražiti tu po forumu, tako nešto je već spominjano ak se ne varam.
Pustike, Turopolje

Offline pink

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 03, 2005, 08:44:00 prijepodne »
Na Medimoru piše da je za sve (parazite, bakterije, gljivice) ukratko kad nemaš pojma šta je ribi i kad ju otpišeš onda liječiš s tim. Ja ni ne znam dal je parazit, sve je počelo s nekim čirom. Da ne duljim, nakon nekoliko sati nakon početka liječenja končić je netragom nestao, riba je dobro, dva dana nisam hranila. Jučer joj dam jesti, a ona neće (inače jede ko zmaj). Sumnjam da je to zato jer ju držim u crvenoj kanti (ne znam dal ribe vide u boji) pa ju boja živcira ili je uplašena. Naravno stavila sam joj filter, grijač i pumpicu za zrak. Danas poslije posla idem odmah kupiti mali akvarij koji će mi bit karantena.

Osijek/Hrvatska