Srpanj 20, 2025, 05:33:25 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Diskusi, akvarij i slicno  (Posjeta: 1238 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Diskusi, akvarij i slicno
« u: Rujan 11, 2011, 15:32:39 poslijepodne »
Poz!

Jedno glupo pitanje, ali moram....

Iako sam vec peemao odredjene ljude za koje smatram da itekako znaju odgovor na ovo pitanje, jos nema odgovora a malo mi se zuri.... pa eto, malo na dvije stolice, ne zamjerite....a sto vise misljenja, to bolje...

Ovako ide nekako....uskoro cu postati ponosni skrbnik za 4 mala diskusa. Cca 4-5cm velicine (tako mi receno).....

I sad dilema.... citao sam svasta, pripremam se psihicki i fizicki za taj sretni dogadjaj. Po jednima, tako male ribe je bolje staviti u manji, prazan akvarij, voda, grijac i filter. Po drugima u isti takav prazan, ali veliki akvarij. Pa onda kad dovoljno narastu, idu u neki "normalni" ubiljeni akvarij sa odgovarajucim sustanarima.

Ono sto me muci - imam i veliki i mali akvarij. Mali je 60 litara, veliki je 220. Mana velikog je sto je nizak (vec sam negdje pisao o tome). Na trecoj strani, u tijeku su pregovori za veliki i visoki akvarij u kojem ce jednog dana ti diskusi zavrsiti, ali to nece biti u roku dan dva. E sad....

Dali da ih privremeno stavim u mali akvarij, neko vrijeme, nek rastu, u medjuvremenu nabavim veliki, posteno ga ubiljim, pripremim za zivot i slicno, pa ih onda selim, ili da ih (ipak) stavim u ovaj veliki, isto tako prazan, a dalje prica kao i za mali ide...neko vrijeme, dok narastu....?

Jer, kao, navodno, nesto o tome da mali diskusi do jedne granice bolje napreduju u manje vode, onda kasnije se sele u veci akvarij?

Isprike na glupom pitanju....

Offline Mario.A.

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Diskusi, akvarij i slicno
« Odgovori #1 u: Rujan 11, 2011, 15:58:56 poslijepodne »
Stavi ih u manji dok ne riješiš ukrasni!U manjem akvariju se provodi i karantena pa če te eventualno lječenje manje koštati (manja litraža)..Ako ukrasni bude dugo čekao uvijek ih možeš prebaciti u ovaj veči ;)
« Zadnja izmjena: Rujan 11, 2011, 16:03:30 poslijepodne od Mario.A. »
Trogir Dalmacija

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 11, 2011, 16:13:18 poslijepodne »
Hvala!

Jos se klackam sto napraviti. Nebih htio nekako nastetiti ribama, pa zato pitam.

"pravi" ce biti brzo gotov, barem se nadam. a opet, ako nesto i zapne, uvijek imam ovaj, iako je 5cm nizi od "propisano-deklarirane" minimalne visine za diskuse.... :D

Isplatilo se skupljanje kojekakvih teglica i akvarija, nikad neznas kad ce ti zatrebati.... :up:

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Rujan 11, 2011, 16:14:35 poslijepodne »
U manji ih stavi i ti bez podloge. Trebat ces ih pojacano hraniti, a znas da oni trebaju sto ciscu vodu. Odrzavanje ce ti biti Puno lakse.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 11, 2011, 16:21:36 poslijepodne »
Okej, 2 za, 0 protiv.

Ja sam, zbog nekih svojih osobnih razloga, totalno sebicno, spreman prikloniti se manjem akvariju. Ribe su male. TO je privremeno rjesenje. Mozda sam u zabludi, ali....

Uvazavam sve ideje i savjete i dalje.....

Offline Kwan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #5 u: Rujan 11, 2011, 17:24:03 poslijepodne »
manji ce ti bit prakticniji  ;)
svakako neka bude čisto staklo,lakše ćeš održavati
a i moći češ ih šopati  :)
veliki kreni radit i ubilji ga,sredi ga,nek se dobro uciklira
malci budu 2-3 pa možda i 4 mjeseca u čistom staklu, vidjet češ i sam kako budu napredovali kad će bit tijesno  ;)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 11, 2011, 17:41:52 poslijepodne »
Po trenutnim prognozama i predvidjanjima, prema onome sto mi je obecano, najkasnije za bozic stize 120x50x50 akvarij, ili nesto u toj kategoriji, posto za duzi jednostavno nemam mjesta. Ove dimenzije su mi obecane, ali ako bas zapne, smislit cu ja nesto i prije toga, nije problem. Barem mi netreba neki extra povod za dovuci jos jednu teglicu u kucu....

A za proljece, u planu je sredjivanje jedne prostorije samo za akvarije.... ono, jedna sofa (na razvlacenje, kad se postavi pitanje utrosenih novaca za nabavku i opremanje svega, da imam gdje spavati), jedan stolic, i posvuda akvariji. Prostoriju vec imam, treba je samo srediti, okreciti i dotjerati, a to nazalost necu stici prije proljeca.... :)  8)

Da potrazim kakvu strucnu pomoc?  :D

Offline Kwan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #7 u: Rujan 11, 2011, 18:07:44 poslijepodne »
Po trenutnim prognozama i predvidjanjima, prema onome sto mi je obecano, najkasnije za bozic stize 120x50x50 akvarij, ili nesto u toj kategoriji, posto za duzi jednostavno nemam mjesta. Ove dimenzije su mi obecane, ali ako bas zapne, smislit cu ja nesto i prije toga, nije problem. Barem mi netreba neki extra povod za dovuci jos jednu teglicu u kucu....

A za proljece, u planu je sredjivanje jedne prostorije samo za akvarije.... ono, jedna sofa (na razvlacenje, kad se postavi pitanje utrosenih novaca za nabavku i opremanje svega, da imam gdje spavati), jedan stolic, i posvuda akvariji. Prostoriju vec imam, treba je samo srediti, okreciti i dotjerati, a to nazalost necu stici prije proljeca.... :)  8)

Da potrazim kakvu strucnu pomoc?  :D

ako možeš i već radiš tank za diskuse, idi u visinu za još 10cm a možeš i u dubinu  znači - XXX x 60 x 60

neznm kakvu stručnu pomoć trebaš, al ja znam sa valjkom,a i akvarije mi nije teško nosit  :P :D

Offline mario12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #8 u: Rujan 11, 2011, 20:28:13 poslijepodne »
Mislim da se pitanje odnosilo na "profesionalnu pomoć"  :D
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #9 u: Rujan 11, 2011, 20:55:40 poslijepodne »
60cm u sirinu  za 10mm staklo i visinu 60 bojim se da bi moglo biti poplave,za 12mm je ok,ali sirina i visina 60 imaju veliki pritisak koji silikon i 10mm staklo tesko bez pojacanja mogu drzati :up:

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 11, 2011, 20:58:58 poslijepodne »
Duzinu ne smijem dirati. Osim ako ne rastegnem sve to do proljeca, onda ako treba moze i cijeli zid ici za taj akvarij. Sirinu isto tako, trenutno, ne smijem ici vise od tih 50 cm. O visini se da razgovarati, nema ogranicenja, osim u vidu debljine stakla i financijskog udara na nizepotpisanog.

Ustvari, taj 120x50x50 bi trebao biti polu poklon,polu kompenzacija, uz puno zahvaljivanja..... ste primjetili da nigdje nisam spomenuo rijec "novac"....?  :D

Eh, ako rijec novac postane naglo aktualna.....ok, necu si kvariti veselje oko takve gluposti....bit ce rjeseno nekako, koga briga za novcanik, ako su ribe sretne.... :up:

Da....strucna pomoc = posjet kakvoj psihijatrijskoj ustanovi. Svi simptomi su tu, mislim da nebi bilo lose otici, pa vidjeti ima li mi spasa.... :D

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 12, 2011, 00:09:13 prijepodne »
Moj savjet ti je da uzmes taj akvarij koji ti se "nudi". Ionako ces kao i ja za godinu nabavit jedan od 600 litara i bez problema ces napunit i jedan i drugi  ;) :D
Forza Fiume ;)